Reklama

Reklama

The Starling Girl

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jem Starling (Eliza Scanlen) je 17-ročné dievča vychované vo fundamentalistickej kresťanskej komunite v Kentucky, ktoré sa snaží nájsť svoje miesto vo svete. Snaží sa byť poslušnou kresťankou, pričom jej mladší súrodenci k nej vzhliadajú ako k najstaršej dcére v rodine. Vo svojom cirkevnom tanečnom súbore nachádza radosť, ale jej lásku k tancu, spolu s jej vlastnými rastúcimi túžbami, je ťažké zladiť s jej vierou. Uprostred tohto zmätku nachádza útočisko v povzbudení u Owena (Lewis Pullman), svojho pastora mládeže, ktorý sa práve vrátil z misijnej práce v zahraničí... (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (5)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Už podľa popisu ma to celkovo zaujalo  a musím uznať, že aj vo filmovej podobe to bolo napokon vydarené a pozoruhodné. Filmy z prostredia náboženských komunít (ktoré často vyzerajú skôr ako sekty) dokážu väčšinou zaujať, obzvlášť, keď sa tam vyskytne nejaký zaujímavý príbeh - ako tomu bolo aj v tomto prípade. Jem bola poriadne naivná, a v podstate na to aj parádne doplatila. Owen sa veľmi rýchlo zbavil zodpovednosti, a Jem bola napokon pred všetkými za hlupaňu. Nuž, srdcu neporučíš... 4* ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobre odvypraveny pribeh o dospivani mlade zeny a jejich zapasech s vlastni virou a o cele komunite. Pocity versus hodnoty, rozdily mezi hrisniky a svatymi. Pro Laurel Parmet je to rezisersky debut a doufam, ze natoci dalsi filmy. Atmosfera, emocionalni ton a nevyrceny pocit muze presvedcit vic, nez uzvanene dialogy. ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Náboženské komunity hraničící se sektářstvím, zapření vlastní identity, smluvené sňatky, potlačování zájmů, pokrytectví, převářka - úrodná půda pro vznik velmi solidního civilního dramatu. [Sundance Film Festival 2023] ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Komorná klasika, ktorá nemá čím prekvapiť, pretože vták v tŕní zavše dopadne tak, že vták ostane posvätným a tá druhá, čo otvorila svoju misku, tú posvätnosť stráca. Takže áno, typické cirkevné pokrytectvo a to nielen zo strany hodnostárov, ale tých, ktorí to spoločenstvo tvoria a podporujú ho. A zároveň je tu boj s vierou a vlastnými túžbami. Treba pochváliť herecké výkony menej známych hercov, omnoho lepšie než tie špičkové nejakých protežovaných tu na Slovensku. Film ale nevyvolá príliš veľa kontroverzií a je menej emočný, než by mohol byť. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Radikalizmus by sa nemal preháňať v žiadnej oblasti vrátane náboženskej. Potom to dopadne tak, že sa mnohí veriaci cítia ako väzni v systéme, kde žijú. Väčšina sa s tým zmieri a žije svoje nešťastné životy a časť sa s tým pokúsi bojovať ako mladá sympatická hrdinka tohto filmu. Držal som jej palce, ale dvakrát príjemné sledovať ten štýl života, ktorí takýto extrémne konzervatívni veriaci vedú, nebolo. Aspoň že záver je plný nádeje. 6/10. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal v oblasti Louisville, Kentucky. Obdobie natáčania trvalo od 16. mája do 17. júna 2022. (Arsenal83)
  • Laurel Parmet začala písať scenár v roku 2017. Jej nápad na príbeh pochádza z výskumnej práce, ktorú robila v Oklahome o kresťanských fundamentalistických komunitách, kde zistila, že ženy z týchto komunít verili, že ich túžby sú hriešne. Bola tam dokonca žena, ktorá mala pomer s cirkevníkom, no obviňovaná z hriechu bola len ona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama