Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorské noviny dvacátých let minulého století jsou plné zpráv o unesených dívkách, které beze stopy končí na trhu s bílým masem. Co však nikdo neví je, že dívky se ztrácejí z hotelu paní Meersové (Beatrice Lillie). A zrovinka sem se právě přistěhovala slečna Dorothy (Mary Tyler Moore), osiřelá a lehce naivní venkovská dívka, která nechápe, že za taxík se v New Yorku prostě nedá platit šekem, ale ráda by se stala uznávanou herečkou. To Millie (Julie Andrews) z pokoje odnaproti má plán mnohem prostší – hodlá se bohatě provdat, a tak si oproti zvyklostem nehledá zaměstnání, ale pohledného a hlavně svobodného šéfa.
Bláznivé dobrodružství obou dívek právě začíná. (dopitak)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • A pri zozname zaujímavostí musíme uviesť, že režisér George Roy Hill nebol prvou voľbou, viac sa spoliehalo na Roberta Wagnera, o ktorého štúdio intenzívne usilovalo. (classic)
  • Dôležité je i pripomenúť, že predlohou pre film sa stal britský muzikál "Chysanthemum", ktorý bol slávnostne uvedený v Londýne roku 1956. (classic)
  • Pokiaľ vám príde povedomý interiér divadla, v ktorom vystúpi Carol Channing ako Muzzy, nemýlite sa. Bolo v Universal Studios 28 a jedná sa o jednu z najstarších scén v Hollywoode - nakrúcali sa tu dve verzie Fantóma opery (z rokov 1925 a 1943) a taktiež Hitchcockov snímok Roztržená opona (1966). (classic)
  • Angličanka Beatrice Lillie, čoby zákerná obchodníčka s bielym mäsom, nakrúcala svoj posledný film, trpela v tej dobe Alzheimerovou chorobou a nebola schopná si zapamätať text. Julie Andrews sa preto postavila za kameru a svojej kolegyni napovedala jej narážky. (classic)
  • V roce 2002 měla premieru na Broadwayi stejnojmenná divadelní hra se Sutton Foster v hlavní roli, jež za svůj výkon vyhrála Tony Award. (janejudyjune)
  • Pat Morita v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama