Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Deftie 

všetky recenzie používateľa

Jééééjda, film s Morganom, ktorý som ešte nevidela, super! No, tak nejako sa to začalo a pokračovalo to veľkým, ale ozaj veľkým sklamaním. Počínajúc prvotnými technickými problémami (za ktoré síce film nemohol, ale určite to na mojej nálade nepridalo) a končiac ,,veľkým" finále. Hneď spočiatku nám Pavúčik dal zreteľne vedieť, že sa na efektoch šetrilo. Nie, že by ich tam bolo nejako veľa, ale ani na tých dvoch, či troch si teda záležať nedali. Takže po prvom what the fuck momente prichádza na rad hlavný dej. Ženská sekundantka Freemana, Jezzie, hneď od začiatku nesympatická a ani malá Megan nebola práve postavou, ktorej by vám bolo ľúto, keby sa únoscom náhodou podarilo ju zabiť. Vykrádačka Smrtonosnej pasce 3 mi len pozdvihla kútiky, čo bol znak ďalšieho z mnohých nie príliš podarených momentov. Koniec viac menej predvídateľný (no hlavne opäť príliš prekombinovaný) a malá rada na záver, Megan, nechceš sa pridať do nejakého vzpieračského tímu? To, ako zdvihla posteľ a naaranžovala ju, mi je doteraz záhadou. Podobne, asi to bolo najinteligentnejšie, ale zároveň to najblbšie stvorenie, aké sa kedy vo filmoch predstavilo ako obeť únosu. Môžete si vybrať. Jedna hviezdička, aj to len za to, že mám pre Freemana slabosť. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to ešte o chlp viac ako predošlý diel. Aj keď je toto podla všetkého prequel, obyčajný diváci to ani nezistia a vlastne to každému je na dve veci, pretože to filmu nič nepridáva a snáď nijak ani neprepája zo zberatelom bozkov. Prvý diel bol fajn, ale dusnejšia atmosféra sa tam nedostavila a nedostaví sa ani tu. Každopádne ma tento diel bavil viac svojím príbehom, záporákom a Goldsmithovou hudbou, ktorá posúva film dopredu aj keď sa nič nedeje. Morgan Freeman opäť skvelý. 70% - 3* ()

Reklama

shantim 

všetky recenzie používateľa

Jde o naprosto prumernou kriminalku-thriller. Freeman hraje sice dobre, na Monicu Potter se dobre diva, ale to nestaci. Scenar je jako opsany z nekolika jinych starsich filmu. Napriklad hra s telefony je naprosto presne okopirovana z Drsneho Harryho. Kdyby bylo alespon dostatecne silne citit napeti a clovek se bal. Ale kde nic tu nic. 55% hvezdicek ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film beru jako klasický "americký thriller" a já byla nadmíru spokojená již v pubertě, kdy jsem to poprvé viděla :) Mám rády tyto zápletky typu - najdi si svého únosce či vraha :) A postupné nabalování kdo vlastně co udělal a postupné předávání "štafety", kdo je do toho všeho zapletený a vždy to jsou lidé, u kterých byste to čekali nejméně :) Knižní předlohu neznám a stejně bych ji sem do toho ani netahala, protože nejsem idiot a nesrovnávala bych dvě rozličné věci jako je film a kniha :D :D :D ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Myslím si, že lidi jsou v zásadě hodní........... Knihu Jamese Pettersona a ani podobné detektivky jsem nikdy nečetl. U tohoto žánru dávám přednost filmovému zpracování. CITÁT - Odpuštění je něco, co člověk nemůže udělat sám........... Příběh postavený na faktu, že jsou skoro všichni géniové. Od Sonejiho (Michael Wincott), přes agentku Jezzie (Monica Potter), přes unesenou osobu až po samotného vyšetřovatele Alexe Crosse (Morgan Freeman). Divák tak nadšen jejich prozíravostí, přehlédne spoustu náhod, které posouvají příběh do samotného finále. A tak si klidně dejte kafe a koblihu a sledujte jak to dopadne. CITÁT - Nic mi neudělá větší radost.......... Tady je nasnadě, že vše funguje jen na té příčce, kdy se prostě vězněná osoba rozhodne nebýt vězněná. Všiml si někdo, kolikrát to tak v tomto příběhu funguje? Když se vězněná osoba rozhodne, celkem snadno "z vězení" uniká. Příklady? (možné SPOILERY) Zmizení ze školky hned na počátku, útěk Ross z lodě, únik prezidentova "hlídaného" syna a další (KONEC MOŽNÝCH SPOILERŮ) CITÁT - Mám obavy, že už to nechci pochopit.......... Vím, že ke konci se vysvětluje několik těch rádoby útěků, ale velká část jich stále zůstává. A já tak nevěřícně kroutím hlavou a přemýšlím, zda to tak stvořili tvůrci filmu nebo spisovatel románové předlohy. Ve filmu si malé camea zahrají Jim Hild jako Muž z metra nebo Carter Jahncke jako Muž u telefonní budky. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Režisér Lee Tamahori sa rozhodol nenakrútiť typický film o sériovom vrahovi, ale namiesto toho sa pokúsil o niečo podobné filmom Dona Siegela. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama