Reklama

Reklama

Cez veľký priesmyk

  • Československo Přes velký předěl (viac)

Dve siroty sa snažia prekonať Skalnaté vrchy, aby sa dostali do Oregonu, kde sa nachádza ich dedičstvo, ktorým je veľký ranč. Aby sa im to vôbec podarilo, musia sa spojiť s hazardným hráčom a podvodníkom na úteku pred prenasledovateľmi. Nevedia však, či sa dá takémuto mužovi vôbec veriť. (RTVS)

Recenzie (24)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nemal som šťastie na tento film za čias Československej televízie, aspoň si nespomínam. Príroda dostáva veľký priestor, pretože celý film je jedno veľké putovanie krajinou a to vždy prináša nejaké dobrodružstvo. Zvierat sa tu preženie požehnané množstvo, zaujali ma pomerne vydarené scény napadnutie pumami a vlkmi pri ohni. Detské postavy dobre obsadené, hlavne sebavedomé dievča mi celý čas pripomínalo podobne sebavedomú dievčinu z westernu Opravdová kuráž od bratov Coenovcov. 70%. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný film o ceste. Siroty Holly a Jason Smithovci putujú do Oregonu kvôli dedičstvu. Cestou so sebou vezmú hazardného hráča Zachariasa Coopa. Na ceste ich čaká množstvo nástrah. Vlci, medvede, pumy, bizóny a indiáni. Napriek tomu je cesta vlastne krásnou prechádzkou divokou prírodou a najväčšie napätie divák zažije pri strete s medveďom. Zachariasova humorná povaha odľahčuje atmosféru a aj vďaka jeho hráčskym schopnostiam, ktoré mu Holly celú cestu vyčíta, nakoniec šťastne dorazia do cieľa. 70% ()

Reklama

aquiver 

všetky recenzie používateľa

Krásný poctivý dobrodružný film, trochu pohádkový, a přesto napínavý. Čistá příroda a herecká účast leckterých zvířat splněna. Pokud vás však rodinné filmy nelákají, pak sáhněte po dokonalém seriálu 1883. Tak doba vypadala skutečně. Ale i tohle idylické putování nabízí divákovi škálu zábavy i emocí. 80 % ()

milos.bradik 

všetky recenzie používateľa

Něco tak šíleně naivního, když neřeknu přímo hloupého, to už jsem dlouho neviděl. Některé části jsou opravdu jako komedie a přitom je to myšlené vážně, třeba to jeich probuzení na sněhu, všechno zapadlo sněhem a oni si toho ani ani nevšimli a přitom spali pod širákem, nebo ten přechod přes zasněžené hory, bez zásob a jen v lehkém oblečení, to někdo může brát vážně? Nechápu to vysoké hodnocení, protože když si představím tuto trojici, tak by v zimě neušla ani pár mil, ale svět asi chce být klamán a raději vidí vše v růžových barvách a proto má tato naivní historka tak vysoké hodnocení. Jednu hvězdičku dávám za to, že to beru jako film pro děti, tedy jakousi pohádku a jednu za tu přírodu a zvířata, hlavně ta likvidace grizzlyho v zapáleném stanu byla dokonalá, to jsem se smíchy neudržel. ()

remotrumpet 

všetky recenzie používateľa

Jason a Holly Smithovci sú siroty ktoré zdedili pozemky, no ak nebudú do konca mája vo Fort Williamson v Oregone, tak pripadnú ich lakomému strýkovi ktorého neznášajú. Po tom čo ich okradol najatý sprievodca, miestny kartový podvodník im ujde na ich koni. "Smithovcov nebude nikto beztrestne okrádať!... "Bodaj by ho skolil antrax.". Rodinný western s kvalitnou kamerou zachytávajúci úžasné scenérie divokej krajiny so zasneženými horami, jazerami, a divokými zvieratami, podporené pôsobivou hudbou. "Triky a hazard sú ako diabol a whisky. Prikradnú sa k tebe a nakazila ťa.". "Keď máš šťastie, máš šťastie!" ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Film pochádza z pera tvorcov série snímok "Wilderness Family". (Svadbos)

Reklama

Reklama