Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

PEEPA 

všetky recenzie používateľa

Mazeeeeec!! :-)) Mel jsem z toho strach, ale od zacatku me to chytlo a dost jsem se celou dobu bavil a smal. Opravdu me to zaujalo. Prvni hodina mi utekla silene rychle, pak uz se to zacalo trosku vleci, a Cary Grant chvilemi opravdu pusobil az moc komicky, ale jinak se mi to fakt dost libilo. Je to opravdu silena a blazniva komedie, ale zdaleka nejvtipnejsi z tech, ktere jsem z tohoto obdobi videl! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštnym pocitom hľadieť na záplavu hviezdičiek, ktoré tomuto filmu nadelili moji obľúbenci a nemôcť pridať viac, ako dve svoje. Ale nedá sa inak. Videl som dva veľmi dobré filmy Franka Capru, Caryho Granta som skôr toleroval, ako obdivoval a humoru, ktorý bol predvádzaný nerozumiem. Rád si pozriem čierny humor vo filme, ešte radšej crazy komédiu, obdivujem inteligentné dialógy aj keby mali navodzovať záznam divadelnej hry, ale nič z toho som bohužiaľ nenašiel. Väčšinu filmu som mal iba pocit trápnosti a nepochopenia. Škoda, kvalitných filmov, ktoré ustáli previerku času nikdy nie je dosť a dúfal som, že tento k nim bude patriť. Ale ani náhodou. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pre tentokrát idem s hodnotením trocha dole, čo mi je u F. Capru zvlášť ľúto, pretože on teda vedel točiť filmy. Humorne ladený krimi príbeh o roztomilej motanici okolo vrážd v jednom dome ešte ušiel, pár scénok ma dokonca aj trochu rozosmialo, avšak nepáčilo sa mi, ako to bolo po formálnej a hlavne tej hereckej stránke poňaté. Postavičky mi boli síce sympatické, ale tej naivity tu bolo na môj vkus až príliš, hlavne čo sa týka Grantovho umelého prehrávania, to už vážne bolo na mňa moc. Keby to točil W. Disney a bolo to určené predovšetkým pre deti tak nič nepoviem. Pretože tak to aj na mňa pôsobilo - naivne infantilne. Lepší priemer. 65/100 ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Dvě pozitivní věci se téhle komedii nedají upřít - velice vtipné situace a gagy a vynikající obsazení. Co se týká prvního, chtěl jsem napsat nějakou dobrou hlášku, která ukáže, jak vtipný tenhle film je. Jenomže to všechno by se do tohohle komentáře nevešlo, tak snad jenom ,,Mortimere!! Tvůj bratr mě chtěl uškrtit!!" ,,Počkej Elaine, neslyším telefon, je to důležitý hovor." A co se druhého, tedy obsazení, týče, úžasný je nejen Cary Grant a jeho dvě tety, ale i blázen Teddy, doktor Einstein a zlý bratr Jonathan. Ten mi přišel asi ze všech nejlepší; na jeho hlášky pronášené záhrobním hlasem se jen tak nezapomíná (,,Nesahej mi na nos!"). Jediné, co trochu nechápu, je ta svatba na začátku, ta mi přišla jaksi navíc a kdyby se od sňatku Mortimera a Elaine upustilo a film byl o dvacet minut kratší, byla by to správně svižná podívaná. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Pro milovníky starých komedií, jako jsem třeba já, lahůdková záležitost. Ale řekněme si to otevřeně - Capra neCapra, hlavní kvalitou zůstává dobrá divadelní předloha a pak už jen trefné obsazení. Vrtá mi hlavou, proč režisér rezignoval na filmové vyprávění a hru výrazněji neupravil. Celá se odehrává až na pár minut v jediné dekoraci, což je v divadle nevyhnutelné, ale film nabízí mnohem širší možnosti a natočit ho jen jako "záznam" jevištní podoby je vážně trochu málo. Ale i za to málo buďme vděční. ;-) 80 % ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (24)

  • Režisér Frank Capra byl během natáčení povolán do armády, ale dostal odklad, aby mohl film dotočit. (liquido26)
  • Cary Grant věnoval celý svůj honorář ve výši 100000 dolarů Americkému válečnému fondu. (Kulmon)
  • Film byl natočen podle divadelní hry "Arsenic and Old Lace" od amerického dramatika Josepha Kesselringa. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama