Reklama

Reklama

Filippo (Richard Armitage) je skeptický katolícky kňaz, ktorý je Vatikánom poverený, aby vyšetril plačúcu sochu Panny Márie v pohraničnej dedine Limburg, kde pred štyrmi rokmi začal školák strieľať na miestnu strednú školu. Priťahovaný a zneistený mladou nemou Térèse (Emma Bading) sa zapletie do série zdanlivo zázračných udalostí, ktoré podkopávajú jeho istotu o jeho povolaní ako kňaza a ako človeka. (Arsenal83)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

O meno ruže síce nejde, ale aj tak vcelku zaujímavý thriller či skôr detektívny príbeh z cirkevných kruhov, kde je na jednej strane postavený liberálny skepticizmus a na strane druhej silná až fanatická viera tých, ktorí ani v 21. storočí nepochybujú o zázrakoch. Film stanovuje aj otázku, nad ktorou som rozmýšľal už dávnejšie - ako cirkev ustanoví svätého, keď podmienkou sú dva zázraky? Kto určí, čo je to vlastne zázrak? Film je z veľkej miery drámou a prináša aj depresívnu atmosféru, popis komédia tu vôbec nepatrí. ()

Nutrička 

všetky recenzie používateľa

Pomalý, ale přesto poutavý film. Obě hlavní postavy jsou skvěle vykresleny, i když jedna z nich celou dobu nemluví. Napětí mezi nimi je hmatatelné. Flashbackové scény jsou skvěle natočené ve zpomalené snové estetice. Film prozkoumává téma víry, která může být pro lidi důležitější než skeptická pravda. ()

Solverino 

všetky recenzie používateľa

Tak toporné "herectví" jsem už dlouho neviděl. Režisér zřejmě vůbec nerežíroval. Jsou vidět nasypané peníze, pěkné exteriéry, ale to režisérské vedení je otřesné. Vydržel jsem asi do poloviny a pak usnul. Šílená nuda, nesmyslné zápletky, rozum si vzal dovolenou... škoda, mohl to být pěkný film. Překvapení se bohužel nekonalo, čistá nuda. ()

Reklama

Reklama