Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Kersey, architekt s divokou minulostí, žije pokojně v Los Angeles (v první díle mu zavraždili manželku). Stále však musí být ve střehu před zločinci. Když se jejich obětí stane i jeho dcera, kterou znásilní a zavraždí, Paul se opět chopí zbraně, aby si s nimi vyrovnal své účty. Na pomoc mu přichází detektiv Frank Ochoa. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

Derek 

všetky recenzie používateľa

pokracovanie kultoveho 70koveho death wishu prichadza po 8 rokoch a to uz v dobe 80 rokov, to znamena teda mnozstvo nasilia a v tomto pripade i znasilnovania a takmer nulovej pridanej hodnoty... bronson tu narozdiel od jednotky nepredvadza ziadny herecky vykon, ale pocas celeho filmu si vystaci len s jednovyrazovou nasranostou. winner ktoremu jednotka celkom isla tu straca podu pod nohamy hlavne v akcnych scenach ktorym chyba napaditost a je vidiet ze viac mu ide psychologicke drama ako akcny film... ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl překvapivě nepokračuje v Chicagu, kde se náš hrdina přemístil, když ho policejní detektiv nechal uprchnout, ale v Los Angeles. Tady mu banda 5 výrostků, ve které figuruje Laurence Fishburne (mimochodem to lahůdkově schytá, přestože si obličej chrání kazeťákem:) ) znásilní a zabije dceru, což je ovšem jak víme obrovská chyba. Kersey se nezastaví před ničím a na závěr v převleku za doktora ukončí i 10. oběť. Jednoznačně béčková záležitost. 50% ()

Reklama

Psycho.R 

všetky recenzie používateľa

První díl se snažil být realistický a dařilo se mu to, leč jsem sympatie k hlavnímu hrdinovi nezískal, možná proto, že střílel každého na počkání i když neměl s tím, co se mu stalo žádný kontext. Ovšem u pokračování vypadl hlavní producent Dino de Laurentis (který má na kontě mnoho hitů) a distribuce přešla pod Canon films, což mi naznačovalo, že se uchýlíme do béčkovějších vod. A taky že ano. I když ještě tak nějak motivaci hlavnímu hrdinovi uvěříte, už jde o mnohem větší zábavu a hlavně, jdeme po těch správných padouších. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je pokračovaním jeho kultového filmu. Má výborný príbeh o architektovi, ktorého dom prepadne skupina gangstrov, pričom jeho omráčia, gazdinú znásilnia a dcéru vezmú so sebou a ked´ sa dozvie, že ju našli mŕtvu, rozhodne sa nedať polícii informácie o tých zločincoch a nájsť si ich sám. Príbeh je veľmi podobný ako v jednotke, čo ale nevadí, kedže to funguje dobre a navyše podané je to mierne inak. So spracovaním som spokojný, dej je výrazne priamočiarejší ako v predchádzajúcom diely, kedže samozrejme tu nie je potrebné sledovať prerod hlavnej postavy, jednoducho tu len hlavný hrdina príde o dcéru, dá si chvíľu času na ukľudnenie na samote a už vyrazí so zbraňou do ulíc. A navyše tu už ide v prvom rade po konkrétnych páchateľoch a nie náhodných zlodejoch, čo je veľký plus. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani nestojí za zapamätanie. Je takmer rovnaká ako v jednotke, takže hlavne prestrelky s menšími skupinkami zločincov, len tu sa už protivníci aj väčšinou bránia, takže akčné scény sú dlhšie. Ale oceňujem, že Bronson je tu viac zábavnejší, kedže už nechýba ani nejaká tá hláška pri likvidácii. Z hereckého obsadenia viac zaujme iba Charles Bronson, inak síce nikto nesklame, ale ani nestojí za väčšiu pozornosť. Réžia a technická stránka sú na porovnateľnej úrovni ako v jednotke, takže celkom dobré. Táto dvojka ma baví po všetkých stránkach viac ako jednotka a u mňa prevládajú dobré pocity, ale nemôžem dať lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne priemerná akcia. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že je tu návaznost na konec prvního filmu celkem slabá, navíc se s postavami zachází trochu nešetrně, ale musím uznat, že Charles Bronson se mi tentokrát jako mstitel líbil o něco více než v prvním filmu. Také je fajn, že si to zachovalo svou explicitnost, i když se jede v podstatě jen podle jedné šablony. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Toto je prvé z troch pokračovaní série "Prianie smrti", ktoré boli natočené v osemdesiatych rokoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama