Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je späť. Zatiaľ najznepokojivejšia časť série Saw skúma nevypovedanú kapitolu najosobnejšej hry Jigsaw. Zasadený medzi udalosti Saw I a II, chorý a zúfalý John, cestuje do Mexika na riskantný a experimentálny lekársky zákrok v nádeji na zázračný liek na jeho rakovinu – len aby zistil, že celá operácia je podvodom, ktorý má oklamať tých najzraniteľnejších. Neslávne známy sériový vrah, vyzbrojený novým zámerom, sa vracia k svojej práci a obracia stoly podvodníkom svojím typickým spôsobom prostredníctvom prešibaných, pomätených a dômyselných pascí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (267)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Velkolepý návrat Johna Kramera, ktorý fanúšikov série poteší, ale s Jigsawom pracuje trochu inak, než by človek čakal. John je tu totiž nešikovne zobrazený ako človek, ktorému záleží na tom, ako obete jeho hry dopadnú. Dokonca má medzi obeťami aj svoju favoritku, ktorá schytá tú najjednoduchšiu pasť. Čo ma ale prekvapilo ešte viac je to, že tu Amanda, ktorá je od začiatku série zobrazená ako chladnokrvné monštrum vytvárajúce hry, ktoré sa nedajú prežiť, taktiež súcití s jednou z postáv a dokonca sa odváži komentovať niektoré Johnove rozhodnutia, čo by malo byť v kontexte Saw úplne nepredstavitelné. Tiež ma zarazilo to, ako v závere (ne)dopadla tá najodpornejšia postava v celej tejto sérii. Inak som ale spokojný, pretože Saw X sa pod taktovkou Kevina Greuterta vracia k tomu, čo od tejto série všetci čakáme. Pasti sú zaujímavé, práca s kamerou old schoolová a krv tečie potokmi, takže netreba rozmýšlať a treba si to užívať, pretože aj keď je Tobin Bell v skvelej forme, má už 81 rokov a nevieme, kolko filmov bude ešte schopný natočiť. Po zhliadnutí vynikajúcej potitulkovej scény dúfam, že sa minimálne jednej novej časti dočkáme, pretože toto znovuzrodenie mojej srdcovky sa podarilo nad moje očakávania. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě povedený díl dneska už zase nekonečné série. Na scénu se vrací osmdesátiletý Tobin Bell se svou pomocnicí Amandou. Dlouhou dobu sledujeme prakticky normální příběh smrtelně nemocného člověka, který se touží vyléčit a chytí se posledního stébla. Pasti jsou tentokráte velmi nechutné a dělalo mě problém se koukat na když si člověk musí udělat díru v lebce. 70% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Saw X ponúka zopár milých prekvapení, ktoré sériu oživili. Návrat Jigsawa v plnej paráde, prvú polhodinu ako z úplne inej série, výbornú protihráčku a nečakaný obrat v... druhom bode obratu. Avšak Saw muselo vždy silou mocou prinášať záverečné zvraty a tak jeden solídny a logický neskôr nasleduje zase prekvapenie, ktoré príliš logiku nedáva, ale možno som to do bodky nepochopil. Skrátka mi to prišlo ako veľké riziko. Prečo ale film skončí tesne pred tým, na čo celý čas čakáme, je ešte väčšie prekvapenie. Tak teraz vážne už len letieť do vesmíru a potom crossovery s Jasonom, inak to nevidím. Alebo súboj s Dominicom Torrettom. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo veľmi dobrá vec. Myslel som si, že séria už nebude mať čím novým prekvapiť a že sa bude do posledného dychu držať starých zabehaných koľají, ale svete div sa, mýlil som sa. Bavilo ma to a táto zmena (v podobe intímnejšieho nahliadnutia do vnútra pána Kramera, ktorým sa zaoberá prvých asi štyridsať minút filmu) ma veľmi potešila. Nie kvôli tomu, že by ma film donútil s ním súcitiť (naopak, je to obyčajný sadista, ktorý sa snaží vyzerať ako morálny sudca), ale skôr preto, že je tak nejak zaujímavé zisťovať čo všetko ho poháňa vpred, aké sú jeho motivácie a čo je vlastne zač. Keď príde na tú brutálnejšiu časť, z vážneho tónu prejdeme na zábavnú notu, keďže naháňanie "zlosynov" je vtipne-napínavé a ich dopad uspokojivý. To všetko v doprovode trefných dialógov ("Čo robíte vo voľnom čase?" - "No, mám jedno také hobby") a zvukovo-vizuálneho aspektu, čo pôsobí cool a štýlovo. Páčili sa mi aj dejové obraty na konci filmu, ktoré síce boli tupé jak hovädo, ale je zábavné sledovať s akou chujovinou zase scenáristi prídu. Bavil som sa, dosť. Škoda len toho menej uspokojivého konca, keďže paradoxne človek, na ktorého smrť sa tešíte najviac, utiekol z boja s tým úplne najmenším zranením. Čo je tak nejak... hm? Prečo? Prosím? Uniká mi niečo? Potitulková scéna fajn, len jaksi nedotiahnutá do konca. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že strukturu příběhu této hororové série jsem absolutně zapomněl už někde u 3 dílu a mnoho let od posledního Saw tomu také moc nepomohlo. Proto jsem se na nejnovější, desátý díl, díval jako na další, krvavý horor. V rámci krve a brutality, má Saw X co nabídnout ale ve chvíli, kdy si někdo sám řeže nohu nebo se vrtá v mozku, tak už mi předimenzovaná nerealističnost vadí, zvlášť když si divák brzy uvědomí, že to stejně nemá pro záchranu postav význam. Pro hardcore nadšence této série to asi bude jeden z těch lepších kousků, ale na mě to už bylo moc a moji pozornost film ztratil už v první třetině a nezachrání to ani očekávaný megazvrat na konci. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (11)

  • John Kramer (Tobin Bell) používá ve filmu Gmail účet. To ale není možné, neboť se film odehrává v roce 2001 a Google zpřístupnil Google Mail až v roce 2004. (Leopard105)
  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)

Súvisiace novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama