Reklama

Reklama

Tom Horn - Hrdina Divokého západu

  • Slovensko Tom Horn (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slávneho lovca ľudí Steva McQueena požiadajú farmári, aby ich kraj vyčistil od zlodejov dobytka. Jedinou podmienkou je, aby sa nikto nedozvedel, že si ho najali samotní chovatelia. Krádeží rapídne ubudne a dobytkári už majú iba jedinú starosť - zbaviť sa svojho záchrancu, aby nevyšlo najavo, kto si ho najal. Pištoľ ani presná muška proti zrade hrdinovi nepomôžu a lovec ľudí sa nakoniec sám stane lovnou zverou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

6/10 Smutny film. Definitivni konec ery westernu smychany s definitivnim koncem Steeva. Par rozstelenych hlav je pomerne hodne naturalistickych a dej je strizlivy - teda az na ty podivne flashbacky s ucitelkou, jak to asi mohlo byt. Tolik prodejnych serifu uz jsem dlouho nevidel pohoromade. Konci doba koltu a nastava doba prava. V US to pokracuje dodnes - prece, kde jinde na svete se lidi soudi vic - a kvuli naprostym pitomostem a malichernostem. Mam nepratele - tedy neco znamenam! ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Dobrý scenár, dobrý výkon McQueena. Som celkom rád, že mu osud doprial ako posledný film práve tento žáner. Navždy si ho budem pamätať ako ostrieľaného divočinou ošľahaného pištoľníka . ktorý vedel riešiť spravodlivosť tak nekompromisne a zároveň spoľahlivo. Divoký Wyoming divoký západ divoký dobytkári divoké stáda. Rozhodol som sa, ze keď raz EU schváli dovoz hovädziny z Ameriky nekúpim si ani móčing, a just .. za to čo Tomovi Hornovi urobili. :). Ale film ma zaslúžených 4 b odo mňa. ()

Reklama

Spock 

všetky recenzie používateľa

Asi budu černá ovce tady mezi ostatními hodnotícími, ale mě se to opravdu moc nelíbilo. Připadalo mi to utahané a nevýrazné. Nic proti Stevovi McQueenovi, ale na tuhle roli se nehodil. Hrdina se mi zdál v jeho podání od začátku příběhu předurčený k tragickému konci a to jsem ještě nemluvil o nudném ději. Takže v součtu bych to viděl na podprůměrnou záležitost, ani ta rekonstrukce reálného příběhu filmu moc nepomohla, bohužel. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Netradiční příběh, vyprávějící hon na huntera McQueena, který role cowboye zvládá s jakousi přidanou hodnotou, která 90 % frajerům, s kolťákama proklatě nízko jednoduše chybí... spousta prachu kolem a prostředí prérie je bezchybné a samotný závěr je nepředvídatelně vynikající... veliká škoda, že přestřelek, povedených dialogů a alespoň jeden dějový zvrat navíc chyběly... 70% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Umierajúci Steve McQueen a umierajúci žáner v takmer nesmrteľnej westernovej klasike. Odsýpa to, scenár je výborný, herci takisto, réžia prakticky bez výhrad, strih na svoju dobu dokonca excelentný. Len ten záver je na film, ktorý vlastne po celý čas nijako výrazne nevybočí zo žánrových pravidiel, snáď až príliš krutý a zanechá v človeku veľmi zlý pocit. Do poslednej chvíle som tomu sympatickému "buranovi" s winchestrovkou držal palce, ale už od okamihu, keď mu zabijú koňa, je jasné, že toto nedopadne dobre... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér, producent i představitel hlavní role Steve McQueen se nechal propustit přímo z nemocnice, kde byl hospitalizován s rakovinou v pokročilém stadiu. Film, jenž končí smrtí hlavního hrdiny, stihl ještě dotočit, jeho premiéry se však už nedožil. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Film je založen na autobiografii „Life of Tom Horn: Government Scout and Interpreter“ (česky „Život Toma Horna: Vládní průzkumník a tlumočník“), kterou napsal Tom Horn ve vězení. (Rominator)

Reklama

Reklama