Reklama

Reklama

Ako zabiť vtáčika

  • Česko Jako zabít ptáčka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Alabama tridsiatych rokov je rozdelená rasovou nenávisťou na bielych a čiernych. Hladinu rozvíri správa o znásilnení bieleho dievčaťa. Z brutálneho činu obvinia černocha a proces má byť výstrahou. Obhajoby sa ujal biely advokát Finch. Má nezvratné dôkazy o nevine svojho klienta, to sa však nehodí do plánu rozvášneného davu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (32)

  • Spoiler: Oproti svojej knižnej predlohe možno vo filme postrehnúť niekoľko rozdielov. Jedným z nich je aj smrť Toma Robinsona. Tom Robinson bol v románe zastrelený 17 guľkami po tom, čo sa neúspešne pokúsil ujsť z väzenia počas cvičenia na dvore. Vo filme bol zastrelený nešťastnou náhodou ešte počas prevozu do Abbotsville, keď sa taktiež pokúsil o útek, ale podľa slov Attica (Gregory Peck) sa ho dozorca pokúšal len zraniť, avšak neúmyselne trafil Toma (Brock Peters) tak nešťastne, že ho zabil. (0verseer)

Súvisiace novinky

Nový film Aarona Sorkina narazil

Nový film Aarona Sorkina narazil

15.12.2018

Práce na The Trial of Chicago 7, novém snímku Aarona Sorkina (Velká hra), byly dočasně ukončeny. Dlouho chystané politické drama o událostech v Chicagu z let 1968 a 1969 muselo být odloženo, kvůli… (viac)

Reklama

Reklama