Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

  • Česko Sling Blade (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Dráma ako remeň. Vôbec nechápem, ako mi niečo takto geniálne mohlo tak dlho unikať. Silný príbeh o priateľstve v tej najčistejšej forme, výborne rozobraté charaktery postáv, dramatické spracovanie na jednotku a atmosféra by sa pri niektorých scénkach dala krájať. Niekedy si vážne myslím, že niečoho tak nezištne úprimného a láskavého sú schopní iba postihnutí - neskazené, čisté duše. Podobný námet má aj Joe (2013), len s tým rozdielom, že hlavná postava nebola tak výrazná, tak výborne psychologicky spracovaná a ani tak perfektne zahraná. Po scenárovo-režisérskej stránke prvotina B. B. Thorntona a hneď tu máme zásah do čierneho. Podľa môjho názoru ide o jeho životné dielo, nič lepšie po tomto už nemá. Týmto mi však dokázal, že ako režisér má podstatne na viac. ()

baribal 

všetky recenzie používateľa

Upřímný lidský film, který je "díky" své přirozenosti odsouzen k malé pozornosti. BB Thornton a jeho vynikající prvotina, kterou natočil, napsal a zahrál je jedním slovem lidsky přirozená. Mám skoro až obavu, jestli BB náhodou není ve svém životě doopravdy takto mentálně postižený a v ostatních filmech hraje zdravého člověka, tohle byl nezapomenutelný výkon. Hezké role pro Duvalla a Jasmusche. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5...Billy Bob si sám napísal a zrežíroval film a ešte si v ňom zahral (bravúrne!!!) hlavnú postavu- klobúk dolu. S jeho tak trochu forestogumpovskou postavou skrátka musí sympatizovať každý a nech robí čo robí, robí to v podstate v mene dobra a spravodlivosti. Príbeh hrá na city, no Thorthon je oveľa lepší herec ako režisér a scenárista. Film vonkoncom nie je zlý, ale vzhľadom na dramatickú líniu ma nechal trochu chladnejším ako by sa patrilo./director´s cut/ ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Billy Bob před necelými 20 lety ukázal, že je nejen dobrý herec ale i zkušený režisér a scénárista a vše zúročil v tomto nenápadném, komorním příběhu muže s krvavým tajemstvím a dobrým srdcem. Je to dlouhý a pomalý film ale atmosféra a herecké výkony, (nejen pana režiséra ale prakticky všech zúčastněných) donutí diváka se do filmu ponořit a vychutnat si celou jeho více než dvouhodinovou délku. ()

Wiliem 

všetky recenzie používateľa

Nic než jen průhledná vykalkulovaná hra na city která od začátku směřuje k předem jasně danému konci. Je mnohem lepších fimů s podobnou tématikou které dokázali skutečně dojmout, což se o tom filmu fakt nedalo říct ani náznakem. Jediné plus má u mě že jsem ho alespoň dokoukal, jinak naprosto nic co by stálo alespoň trochu za vyzdvihnutí od předpotopní hudby, přes toporné herecké výkony až k absurdním zcela jasnému rozuzlení. 15% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)
  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)

Reklama

Reklama