Reklama

Reklama

Inšpektor Frank Bullitt (Steve McQueen) má za úlohu strážiť mafiánskeho informátora. Úlohou ho poveril ambiciózny politik Chalmers. Bullitovho priateľa zastrelia nájomní vrahovia, ale chráneného svedka nie. Vrahovia však vedeli, kde sa skrýval. Bullitt pátra po vrahoch, ale aj po tom, kto ich informoval. Chce ich prilákať naspäť, ale Chalmers nemá záujem na jeho vyšetrovaní, chce iba získať pozornosť verejnosti. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (382)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dobre, nedá sa ako prvé nespomenúť úžasná scéna automobilovej naháňačky centrom San Francisca. Je to jedna z mojich najobľúbenejších filmových scén. I keď je pravda, že obsahuje aj chyby, v podobe opakujúcich sa záberov a preto viac krát vidíme napríklad zeleného chrobáka a po opakovanom pozeraní to kazí dojem. Ale pri prvom zhliadnutí som bol naozaj unesený. Aj vďaka skvele vybranej hudbe. Čo však nemôžem veľmi pochváliť je dej a nudnejšie pasáže. Film je ukážkou starej filmovej školy so všetkými svojimi kladmi i zápormi. Bullittov prípad si na nič nehrá, a len nám ukazuje ako má vyzerať pravá a nefalšovaná kriminálka. Len čo ma veľmi mrzí na tomto snímku, je scenár. Je síce pravda že McQueen hral policajta ktorý toho veľa nenahovoril, ale keď niečo povedal tak to bola perla a nielen on ale všetci. Všetky dialógy a rozhovory boli nemastné neslané, vlastne by sa dalo povedať že veľmi suché a len vďaka tomu dávam menej než by som čakal. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Sluncem rozpálené ulice San Francisca, její pověstné kaskádovité ulice a v nich legendární 7 minut trvající automobilová honička, kterou mnozí označují za jednu z nejlepších v historii kinematografie? Obzvláště, když za volantem sedí filmová legenda Steve McQueen, který byl pověstný tím, že se nikdy nenechal zastupovat kaskadérem? No jasně, to beru! A přivřu přitom obě oči nad tím, že jinak tahle kriminálka starého střihu nemá téměř co nabídnout. Má McQueena, přitažlivou atmosféru 60.let a do toho hraje stylová jazzová hudba to mi ke spokojenosti stačí. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Trikrát s ... Steve McQueen: ČST 1 = 8.4.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1971) = IRENA SKRUŽNÁ+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 6.10.2010, réžia českého znenia (MGM 2010) = PETR ŠVÉDA+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 13.4.2018, réžia českého znenia (NOVA 2000) = FILIP JANČÍK - Na NOVE a MGM uvedené s ďalšími zbytočnými dabingami (Procházka - Prachař resp. Vondra - Županič). (7.10.2010) ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Výborná automobilová honička bohužel strčí zbytek filmu do kapsy. Nepomůže tomu ani zajímavá první půle oplývající specifickou atmosférou "šedesátkových" kriminálek, ani příjemné herecké osazenstvo. Od snímku s takovým věhlasem jsem čekal prostě víc, i když on ten věhlas získal asi hlavně kvůli té honičce... ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušná kriminálka, so špecifickou hudobnou stránkou, dobrou atmosférou, charizmatickým McQueenov a výbornou auto-naháňačkou. Bullitov prípad má ale taktiež príliš pomalý rozbeh, natiahnutý záver, žiadne špeciálne rozuzlenie a celkovo sa na ňom už podpísal zub času. Ale možno som len v danej chvíli nemal chuť na podobnú žánrovku.. kto vie. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (45)

  • Postava Bullitta je založena na opravdovém detektivovi ze sanfranciského oddělení vražd Davidu Toschim, jenž se později proslavil jako vyšetřovatel Zodiacových vražd. Steve McQueen od něj okopíroval slavné podpažní pouzdro na zbraň. Na tento fakt je odkaz i ve filmu Davida Finchera Zodiac, kde se říká: "Nosí zbraň úplně stejně jako Bullitt." "Ne, McQueen to má od Toschiho." (Javert)
  • Ford Mustang GT ročník 1968, použitý při natáčení, se prodal 10. ledna 2020 na aukci v Kissimmee na Floridě za 3,4 milionu amerických dolarů (za 3,74 s aukční přirážkou), a stal se tak doposud nejdražším Fordem Mustangem vůbec. (J.F.B.)
  • Steve McQueen držel při legendární honičce tvář co nejblíže okénku, aby bylo vidět, že řídí on, a ne kaskadér. (Javert)

Súvisiace novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (viac)

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (viac)

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

15.06.2006

Pravděpodobně nejznámějším skutečným sériovým vrahem v Americe je the Nash Bridges. Ti všichni a mnoho dalších jsou více či méně ovlivnění Zodiakem. V Bullittově případu se Steve McQueen inspiroval… (viac)

Reklama

Reklama