Reklama

Reklama

V oblasti severného Texasu pred 35-tisíc rokmi v jaskyni postihla dvoch mužov čudná smrť. V súčasnosti sa na tomto mieste rozkladá vyprahnutá krajina. Malý Steve spadne pri hre s kamarátmi do hlbokej jamy, kde sa stane obeťou čudnej hmoty, ktorá mu vstúpi do tela. Chlapci privolajú hasičov. Dvaja z nich sa spustia do jamy, vzápätí prichádzajú muži v bielych kombinézach a z jamy vynášajú obete. Nikto nevie, kto muži sú a čo sa vlastne stalo. Špeciálni agenti FBI Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scullyová (Gillian Andersonová) už pred nejakým časom uzavreli Akty X. Stále však spolu pracujú, hoci sa zdá, že nadriadení by ich najradšej videli rozdelených. Práve hľadajú bombu v budove FBI. Mulder objaví vo vedľajšej budove amatérsky vyrobenú bombu a tú prichádza zneškodniť agent Darius Michaud (Terry O´Quinn). Rýchlo sa však ukáže, že sa o to ani nepokúsil. V stanovenom čase bomba vybuchla a pochovala nielen Michauda, ale aj dvoch hasičov a neznámeho chlapca. Tajomný výbuch nedá obom agentom pokoj, najmä keď zistia, že hasiči a chlapec boli mŕtvi už pred explóziou. Ktosi sa ich potreboval zbaviť a disciplinovaný agent Michaud obetoval život. Mulder a Scullyová začínajú pátrať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (343)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $66miliónovTržby USA $83,898,313Tržby Celosvetovo $189,176,423║ Kino verzia nestratila nič z lesku fenomenálneho seriálu a len doplnila časti tajomného príbehu o mimozemšťanoch a záhadnej čiernej tekutine, fungujúcej ako nezadržateľný mor pre ľudstvo pokiaľ by sa rozšírila. Réžie sa ujal Rob Bowman pre neho je to zatiaľ najlepší počin v ačkovej lige a samozrejme aj v jeho tvorbe, od tohto filmu nič poriadne už nedokázal natočiť. Vo svojich úlohách opäť excelujú David Duchovny a Gillian Anderson. ... už onedlho teda po 10rokoch od vzniku tohto filmu by mala prísť ďalšia kinoverzia, stanovená premiera v USA 25.07.08 /videl v kine: 90%/ ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Mimozemský vírus, ktorý je spojením toho najlepšieho z votrelca a cloverfielda, konšpiračné teórie, ktoré siahajú do najvyšších vládnych orgánov, kukuričné pole, nie tak vzdialené od toho v znameniach, mierna dávka akcie ako v každej správnej americkej kriminálke a k tomu všetkému dve sympatické postavy, ktoré fungovali na televíznych obrazovkách ako niečo nadpozemsky dokonalé. Mulder a Scullyová. Seriálom som nedotknutý, ale mýtus Aktou – X poznám. A je veľmi vtipné sledovať, že to s čím skutočne pracuje tento film je už spomínaný mýtus. Nebyť toho, že tieto postavy FBI agentov pre výskum paranormálnej aktivity sú celosvetovo známe, bol by tento film len obyčajným výplachom, z celkom slušným nápadom, ktorý spoľahlivo vykráda všetko vôkol, dokonca aj svoj vlastný seriál, deň nezávislosti nevynímajúc, a pozerali by sme sa vďaka rutinnému spracovaniu pod taktovkou pána režiséra Bowmana na nemastný, neslaný príbeh.. Lenže kult tohto seriálu je taký mocný, že vás to okamžite vtiahne do sveta a nepustí dokým sa neobjavia záverečné titulky. Film narába umne s akciou a jej prezentovaním, rovnako aj spôsob akým pracuje z postavami. Jednoducho je stále na čo pozerať a nestráca to nič zo svojej atraktívnosti. Dokonca ma to naladilo na to aby som si pozrel seriál. A to považujem za výrazné plus. V rámci samostatného žánru – slušné. V rámci kultu – skoro dokonalé. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Nepamätam si, pred kolkymi rokmi som videl tuto prvu kinoverziu Akt X, ale pamätam si, ze zazitok bol omnoho väcsi, nez pri vcerajsej reprize. Nerozmyslal som vtedy nad roznymi politickymi intrigami alebo agentmi FBI, nechal som sa unasat napinavym dejom, ktory ma vtedy velmi bavil. Dnes sa mi to zdalo byt o nieco rozvlacnejsie, ale stale si myslim, ze je to omnoho lepsia cast, ako o 10 rokov neskor natocene pokracovanie AKTY X: CHCEM UVERIT (2008), ktore bolo este nudnejsie, aj preto zostavam u 4*. Ale som rad, ze som si tieto Akty mohol opät zopakovat. Myslim si, ze Armin Mueller-Stahl sa pre tieto ulohy narodil, naposledy mi utkvel v pamäti pri politicko-spionaznom thrilleri INTERNATIONAL (2009) a v tomto filme klul opät nejake tajne veci, pri ktorich moze ist opät o zivot :-) _______ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ John Neville - (The Well-Manicured Man) +++ Martin Landau - (Alvin Kurtzweil) +++ Blythe Danner - (Jana Cassidy) +++ Terry O'Quinn - (Darius Michaud) +++ Armin Mueller-Stahl - (Conrad Strughold) +++ Glenne Headly - (Barmanka) +++ Produkcia: Chris Carter +++ ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Nedokázal jsem odolat (nebo spíše si vzpomenout, o čem to je:-)) a šel jsem do toho... A musím konstatovat, že "Film" je lepší, než ten o X let mladší. Líbila se mi atmosféra, mimozemská zápletka a oba hlavní protagonisté. A jako vždy mě pěkně srali:-) jejich nadřízení a všichni ti kumpáni, kterým se vyšetřování Muldera a Scullyové nezamlouvá. Ale to už k celým Aktům X patří a tak nám nezbývá nic jiného, než se těšit na další díl... Akta MMX (2010) :-) 80% ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Co si budem nalhávat ... tohle byla vysokorozpočtová komedie. Protože, co funguje na ploše 40 minut, ještě nemusí fungovat ve dvouhodinovém rádoby akcí napěchovaném dobrodružství. Inu triky jsou ucházející, dějově je film značně překombinovaný, no a herecky hm hm - no sluší jim to spolu, zajisté, ale toť vše ... Navíc, jednu scénu bych opravdu vystřihla , protože v kontextu seriálu má degradující tendence (Hádejte jakou, moc přemýšlení to nedá), je totiž tak moc šroubovaná (rozuměj trapná). 60%. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavní tvůrce Akt X Chris Carter chtěl původně zakončit seriál pátou sérií a v hlavní mytologii pokračovat pomocí série celovečerních filmů. Společnost Fox mu nicméně nakázala, aby Akta X – Film bylo dějové přemostění mezi pátou a šestou sérií, což byl úkol vpravdě nadlidský. Nakonec do sebe ale příběhově všechno zapadá. (novoten)
  • Krycí jméno filmu při dopravě do kin bylo: "Nuts and Bolts." (cariada)
  • V chronologii televizního seriálu je film dějově mezi pátou a šestou sérií. (cariada)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (viac)

Reklama

Reklama