Reklama

Reklama

Co se skrývá za zdí

  • Irán Shab, Dakheli, Divar. (viac)
Irán, 2022, 126 min (Alternatívna 121 min)

Obsahy(1)

Ali je slepec, který se snaží spáchat sebevraždu. Dozvídá se, že v jeho bytě je žena na útěku, Leila. Oba se sblíží a Leila se ocitne v Aliho představách. (Cinemax)

Recenzie (3)

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Tretí film Vahida Jalilvanda sa takmer celý odohráva v Aliho byte. Byt je preňho symbolickým väzením, ako aj krajina v ktorej žije. Ali je takmer slepý a po neúspešnej, drastickej samovražde zistí, že sa uňho skrýva Leila, obvinená zo smrti policajtky. Návštevy očného lekára, striedajú návštevy policajtov, ktorí ju hľadajú. Filmu dominuje nepríjemná dusná atmosféra. Realitu striedajú spomienky a predstavy, ktoré sa zlievajú do jedného príbehu. Navid Mohammadzadeh je výborný a dve hodiny ubehli ako voda. 70% ()

lubosco 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to páčilo, taký poctivý filmársky kunstštuk. Pritom minimalistická výprava i obsadenie, takmer celé je to situované v Aliho spartanskom príbytku a motá sa tam len pár postáv, zato výborne zahratých. Príbeh jednoduchý, miestami nezmyselne poprepletaná minulosť s prítomnosťou, čo nedáva zmysel. Ale postupne, najneskôr na konci to celé do seba zapadne. Nie je to mainstream, pre niekoho to môže byť aj nudné, ja by som krapet ubral na stopáži, inak super. ()

Reklama

Reklama