Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (267)

Skip 

všetky recenzie používateľa

Začátek byl celkem dobrý, ale pak se to zvrtlo v sled nezajímavých až zmatených scén, které v žádném případě nemlohly v divácích navodit napětí ze skvělého Uprchlíka. Tommy Lee Jones je sice tím správně rázným a morousovitým Samem Gerardem, ale bohužel mu nebylo umožněno pořádně to rozbalit jako v honbě za doktorem Kimbelem. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Dobře a kterej z vás je tady nejšerednější venkovskej buran?" S Uprchlíkem netřeba srovnávat. Dějová linka se liší. Jediné co zůstává je T.L.Jones, který je perfektní jako vždy. Stejně tak Snipes, který za ním ničím nezaostává. Perfektní kamera a hudba jsou příjemným překvapením. Pravdou je, že akce je pramálo (díky tomu hodnocení "jen" 80%) ač je každá akční scéna nasnímaná úchvatnou kamerou a dotažená do precizního detailu. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tommy Lee Jones je v službách amerického zákona, ako skúsený lovec zločincov na úteku, stále dobrý. Predvádza tu svoj osvedčený herecký štandart. No bohužiaľ už nenaháňa nikoho tak charizmatického ako bol Harrison Ford, ale je na stope gambatého Wesley Snipesa. Už to ani zďaleka nie je taká zábava ako pri "Utečencovi". Zbytočné voľné pokračovanie filmu, ktorý ďaľšiu časť rozhodne nepotreboval. "Šerifovia" boli pre mňa sklamaním na plnej čiare. ** ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Tak už jsou tady zase, stejný tým jak v jedničce, stejný šéf Samuel Gerard ( Tommy Lee Jones ) akorát Kimbla nahradil Roberts ( Wesley Snipes ). Tentokrát se nesrazí autobus s vlakem, ale ztroskotá letadlo F - PATS 343. A jak jinak, uprchne vězeň Mark Roberts, který tvrdí že nic neudělal...zde se začne odvíjet tento příběh a pravda pomalu vyplouvá na povrch. Film jde ve stopách svého předchůdce, ale je akčnější a víc dějově propletený. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Filmári si preštudovali videá a fotografie leteckých nešťastí, aby videli, ako sa lietadlo pri havárii rozpadne. (Arsenal83)
  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama