Reklama

Reklama

Skutečný příběh 6. ledna

  • USA The Real Story of January 6
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární snímek deníku The Epoch Times se snaží přinést nepřikrášlený pohled události ze 6. ledna 2021 během protestu před americkým Kapitolem. Studuje stovky záznamů statických kamer i kamer umístěných na policistech a telefonech lidí v davu. Analyzuje způsoby a načasování použití policejní síly a na úmrtí, která byla do jisté míry jejím důsledkem. Filmaři předkládají obtížné otázky o tom, kdo byl toho dne za způsobený chaos zodpovědný. Zabývá se blíže zastřelením 35leté veteránky letectva Ashli Babbitt a smrtí dalších tří příznivců bývalého prezidenta Donalda J. Trumpa. Přináší analýzy bezpečnostních expertů hodnotících jednání policejních složek. (Moco)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dôležitý dokument. Aby sa na vec pozrelo aj z druhej strany. Tucker Carlson kedysi zverejnil len časť záberov, ktoré sú v tomto dokumente a už boli tlaky zo strany senátorov, aby ho vyhodili, pretože niečo treba tutlať.  A rovnako tak teraz nadávajú na tohto odvážneho novinára. Nie preto, že by zverejňoval niečo nepravdivé, naopal, práve preto, že čo si dovoľuje pravdu vôbec zverejňovať. Konečne ale vidíme videozáznamy, ktoré Pelosiová úmyselne zadržiavala a z ktorých jasne vyplýva, aká totalitná mediokracia panuje v najväčšej demokracii sveta, keď všetky médiá informovali o jednom a tom istom príbehu s hasiacim prístrojom a Trumpovom povstaní dezolátov a podobne, no zábery ukazujú trochu odlišnú realitu. Avšak, ako to býva, napriek tomu sa tento dokument dočkal zhanobenia a má tak žalostne málo videní aj v samotnom USA, že asi demokratická ruka cenzúry zase poriadne úradovala. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nie všetko mi bolo počas sledovania tohto dokumentu po chuti. Najmä teda polemika okolo postupov policajtov v určitých situáciách, je fakt solídne sci-fi, keďže je obrovský rozdiel posudzovať kroky kohokoľvek, sediac niekde v kancelárii, bez emócii, v klude, než byt reálne v dave plnom vášne. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je za mňa trochu grcanica. Spočiatku som to chcel vypnúť, reku to bude rovnaký druh propagandy na obhajobu Trampa, ako v prípade dokumentov, ktoré sa snažia ukázať opak, a tak ho reku dopozerám, aby som sa aspoň dozvedel, či Trump skutočne mohol alebo nemohol vyprovokovať davy, aby sa snažili zmocniť Kapitolu. Teraz po skončení, som naozaj rád, že som tomu dal šancu až do konca. Je naozaj zaujímavé dozvedieť sa o osudoch ľudí, ktorí krutým spôsobom doplatili nato, že boli v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste len možno skrz hlúpotu skombinovanú so zvedavosťou, pričom treba férovo priznať, že smrť Ashley Babbittovej, ktorá bola doslova a do písmena popravená v priamom prenose, je ďaleko viac dojebaným policajným zásahom nejakého dementa v uniforme, ako Dereka Chauvina, ktorý zakročil voči sfetovanému Floydovi a dostal 25 rokov. Nuž ale, toto je ten skurvený, dvojitý, politický meter, ktorý je už dostupný aj v našej krajine, lebo šak my liberáli vieme najlepšie, čo je pre všetkých naokolo najlepšie. Na záver len dodám, je dobré si dokument pozrieť, ak teda máte odvahu vypočuť si aj iný názor, ktorý ponúka iný uhol pohľadu na totožnú udalosť, ako napríklad “Four Hours at The Capitol”. P.S.: Ma pre Vás prekvapenie! Zistil som, že tento počin bude v rámci solidarity vysielaný na Markíze, budúci rok 29. Februára - bez reklám, v hlavnom vysielacom čase o 20:00. Tak nezabudnite! ()

Reklama

Reklama

Reklama