Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Po přeměně v upíra žije navždy 12letá Eleanor v úkrytu, zatímco její otec Mark se ze všech sil snaží poskytnout jí lidskou krev; avšak po deseti letech přežívání se vracejí domů do New Yorku a hledají lék. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (11)

Let the Right One In (2022) 

Odlisne od povodneho skandinavskeho filmu, hoci i tu najdeme viacero jeho linii. Avsak ustredne herecke obsadenie i vykony su prijemne, uveritelne a nerusili ma. Zaver mal svoju atmosferu a i to naslapovanie okolo pri prerastajucom podozreni bolo fajn. Par hluhych miest by sa naslo a i par skratiek, ktore ma moc netesili, ale pribeh bol celkovo uchadzajuci. Dost priestoru sa venuje i detskemu kamaratstvu, co mozno niekomu bude vadit, ale pre dokreslenie situacie a motivacii bolo nutne. Kazdopadne Hinderaker sa scenaristicky podielal i na dvoch castiach vybornej Penny Dreadful a tento kusok nebol marny. Uvidime, nakolko sa to bude pacit divakom, a teda, ci bude budget na dalsiu seriu. Tato sa mi celkom pacila, hlavne vdaka prijemnemu hereckemu obsadeniu. 65% A trochu prehnane stvorhviezdie. ()

Anything for Blood (2022) (E01) 

Videl som vyborny povodny svedsky horor z 2008-eho od Alfredsona a i neskorsi "opajcnuty" remake. Prva epizoda tejto serie je v hrubych rysoch podobna, s novymi prvkami uz hned z uvodu. Paci sa mi zachovanie morzeovky, stertnutie pozmenili z preliezky na strom. Dufam, ze sa dockame i genialnej sceny z "bazena". Trochu tuctovo sa tu priplietli postavy s liniou o lieku. Snad to nebude na skodu veci, avsak s touto premisiou sa za poslednych asi 15 rokov vyhrnulo tolko filmov, ze sa obavam, ze nebude moc originalna. Moc mi nesadla do tejto role ta mila tvaricka, hadam si vsak zvyknem. Bichir - ochranca to rozhodne zatial taha sam. Zaverecna fotografia, zrejme posunie serial inam ako film, co moze byt osviezenie. Mohli si dat trochu pozorn a detaily - to mnozstvo krvi vo flasi vs. objem zaludka takeho telicka. :) ()

Intercessors (2022) (E02) 

Po predoslom dieli utuzenie detskeho kamaratstva a ako nova zapletka, k povodnej linii, sa v zavere vedkyna dozvie o skutocnej povahe "choroby" svojho brata. Co nepotesi. :) Starotlivy otec sa na dozvie, kto bol poslednym "darcom". Par filmarskych klise, ale zatial zabavne. 65% ()

Broken Glass (2022) (E03) 

Trochu prilis zjednoduseny pohlad na sestru-vedkynu starajucu o braceka popri vsetkych tych zisteniach i od pomocnika jej otca. Naopak linia s dalsim pribuznym a i kamaratska linia je celkom uveritelna. Ta policajna zatial nerusi, ale je jasne ze "vecera" ma len "zahustit" atmosferu. Zatial je to vsak zabavne. ()

Odhalení (2022) (E04) 

Zatial rozhodne najlepsia cast. Viac-menej vo vsetkych liniach. Sice mi vztah "vedkyne" a jej dobrovolneho pokusneho kralika pride minimalne ako Dr.Jekyll & Mr.Hyde, ale co uz. Maly kuzelnik kladol kamoske na svoj vek velmi inteligentne otazky. Cakam, co sa vykluje zo situacie s profikom v zavere. Rozne linie sa zacinaju zbiehat, hoci k "patientovi nula" sme sa stale neposunuli. ()

Quoquo Modo Necessarium (2022) (E05) 

Este lepsie ako predosla epizoda. A priznam, ze ten "clever move" s posunom prisiel necakane a dostal ma poriadne. :) Smekam. Nadnesene pathviezdie. 85% ()

Hvězdopravci (2022) (E06) 

Tato epizoda je znacnym zvolnenim v tempe a hlavnej linii, avsak o to viac sa sustredi na vztahy a teplo domova, ci uz u vedkyne s braskom, alebo u susediacich jedno-rodicovsklych rodin. Zahrialo pri srdiecku, hoci Eleanor-in otec citi neustale trpkost a tarchu svojej ulohy. Co bolo prakticky jedinym "chmarom" tejto epizody. Stale velmi dobra cast, dufal som vsak vo vyraznejsie posunutie a nejaku akciu. 65% Vlastne skok sa asi udeje vo vyskume vedkyne s novym testovacim subjektom. Vsetkym nam je jasne, ze sa to zvrhne, ci? :) ()

Víc, než se kdy dozvíš (2022) (E07) 

Epizoda, ktora nas vezme do minulosti, dna, kedy sa nasmu kucharovi a jeho dcerke zmenil zivot. Drama/thriller. Kedze si vnimavy clovek vie tieto veci domysliet, mna zaujalo nahodne stretnutie v jednom z domov pri konfrontovanii roznych "incidentov", ktoreho obyvatelka vystupuje i v serialovej sucasnosti. 60% ()

Nebo zůstat a zemřít (2022) (E08) 

Konecne prituhuje a inak slubny "experiment" narazi na klasicky "human issue". Slusna akcna scena a zrejme i zlom vo vztahu susedov. Vyjde este tatino zo sidla? Poznajuc zaver povodneho serverskeho filmu, necham to visiet vo vzduchu. :)  75% Tej scene rozhovoru s knazom som moc neuveril. Spochybujem jeho  "benevolenciu" a "open-minded" chapajuci pristup. A to nielen ohladom na ich povinnost, napriek spovednemu tajomstvu. ()

Monstrum (2022) (E09) 

Cakal som o nieco originalnejsie "zvladnutie" situacie, akokolvek bolo zabavne (tiez skoda, ze vacsina akcie ostala ponechana na predstavivost divaka). Vyustenie opat fajn, zaver otvoril dalsiu moznu liniu. Zrejme do toho Claire sla, vidiac cez plot starostliveho tatina par hodin predtym. Napriek tomu mi to prislo ako prvoplanove klise. Snad dalsia epizoda nebude scenaristicky pokaslana. ()

What's Done in the Dark (2022) (E10) 

Zaver mal svoju atmosferu a i to naslapovanie okolo pri prerastajucom podozreni bolo fajn. Avsak samotny vpad do labaku mi prislo trochu pritiahnute a "uponahlane". Zaverecny obraz vsak prisiel s niecim novym. Uvidime, nakolko sa to bude pacit divakom, a teda, ci bude budget na dalsiu seriu. Tato sa mi celkom pacila, hlavne vdaka prijemnemu hereckemu obsadeniu. 65% ()

Reklama

Reklama