Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (149)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

To máte tak, keď si kúpite historický dom. Aj keď neviem, akú históriu majú Američania, keď aj naša krčma je staršia ako ich krajina. Takže kúpite takýto úžasný americký dom vyzerajúci ako škaredá sivá torta, máte drbnutých susedov, čo sa vám vkuse serú do domu, protivnú škaredú dcéru, ktorej by sa zišlo dať zopár ráz po hube, manžela, ktorý ľahko podlieha mánii, a najlepšiu "kamarátku", pri ktorej by každý triezvy človek odhadol, že je poriadna falošná piča. Takže byť Naomi Watts, tak by som od všetkého zobrala roha aj so svojimi vázami a hrncami. Mimochodom, keby sa dalo tak zarábať na výrobe keramiky, tak by som bola v hline od hlavy po päty celý deň. Ale v Amerike je to asi možné práve preto, že nemajú kultúru. Veľa blbostí a nevyjasnených vecí a všetci ľudia protivní. Ale protivní ľudia sú niekedy vtipní... Teda iba vo filme. ()

noizcore 

všetky recenzie používateľa

Odlehčená verze seriálu American horror story. I přes chybějící intenzivní scény plné násilí se jedná o napínavou podívanou. Příběh je inspirován skutečnými událostmi, proto je konec takový, jaký je. Následuje SPOILER. Závěrečná rozprava hlavní postavy s terapeutem si myslím hezky vystihuje, jak ideálně naložit s danou situací a je to i hezký vzkaz pro diváka, aby stejně tak naložil s koncem příběhu i on. ()

Reklama

Miller 

všetky recenzie používateľa

Hezky vypadající, dobře natočený, Cannavale několik dílů hrál divně, ale jiank dobrý,  Watts dobrá, Coolidge divná, ale ušlo, Farrow jak z noční můry (v dobrym smyslu). Strhávám body za psyop s adrenochromem, roztahanost a občas špatný hraní, hodnocení tak nějak odpovídá, já bych to viděl nějak kolem těch 70 % ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, že by vám chodili dopisy s vyhrážkami po tom, čo sa nasťahujete do nového vysneného bytu. Úvod a záver ma úplne nepresvedčili, no stred seriálu je dosť zaujímavý a miestami aj celkom napínavý. Zhltol som to na šupu, nie je to moc dlhé, casting je celkom vydarený, príbeh je zaujímavý až dokonca, niektoré scény sú silné, mrazivé. Obzvlášť ak si uvedomíte, že sa niektoré udalosti skutočne stali (dopisy, vražda inšpirovaná Johnom Listom). 75% - 4* ()

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Rodinu a susedov si nevyberáš. Ja som si vo Watcherovi nemohla vybrať rodinu a rodina zase susedov. Impulzívni Brannockovci rozhodne nepatria medzi takzvané najostrejšie ceruzky v peračníku, tak ma ich správanie inšpirovalo k zostavovaniu náčrtov vlastných výhražných listov. Prehnane podivínski susedia sú vhodní maximálne do fikcie, akou je, v komentároch dosť spomínaný, American Horror Story (autor sa nezaprie) a Rosemary's Baby a to jemne podkopáva kredibilitu seriálu. Trochu som následne pátrala, lebo záverečná poznámka mi dvihla tlak a zistila som, že podľa skutočnosti je tak tretina zo seriálu. Nič tak strašne dramatické (samozrejme, okrem tých dosť desivých listov) sa tam neudialo a čo sa udialo, tak nie tam. No a najlepšie je, že súčasní majitelia domu si, nepochybne, vďaka seriálu, žijú svoje vlastné peklo kvôli extrémnemu "záujmu" verejnosti. Rozjazd je pomalý, nasleduje napínavá časť a potom už len klasicky netflixovské naťahovanie. Kľudne do toho, akurát na záver budete mať chuť hodiť papuču do televízora. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (8)

  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena. (bigjames)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama