Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(viac)

Recenzie (93)

vinson003 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, jak tento film může být v modrých číslech. Melanie s Michaelem a Liamem zde nabízejí napětí, romanci a dobrodružství a samozřejmě své bezchybné výkony. Celé to vrcholí v Německu, kdy napětí graduje a vy na gauči řinčíte blahem: takovej biják má přesně být. Málokterý špionážní film (neviděl jsem jich moc :) vám nabídne takhle dobře vykonstruovanou jednohubku, která se vám zařeže pod kůži a vy si ji dáte v tv klidně za pár let znovu, protože vás postavy uhranou. Nejlepší výkon Melanie v kariéře myslim. PS - ta koncovka na hranicích trošku nadsázka, nicméně vyváženo srdíčkem na konci, kdy ani jedno oko nezůstává suché. ()

Snorlax odpad!

všetky recenzie používateľa

Velice povedená výprava ve velice povedené parodii na válečné špionážní drama z pera Rosamunde Pilcherové. I když si nejsem jista, zda Pilcherové nekřivdím, tolik náhod, nelogičností, zvratů a podivností by asi do jednoho svého canccu nedokázala napěchovat. Jediný přínos filmu spatřuji v tom, že mě donutil se zamyslet nad tím, jak je možné, že II. světová válka netrvala jen 10 minut. Podle Američanů jsou totiž filmoví němečtí vojáci naprosto neschopní trefit se na 10 metrů do ležícího cíle, pro SS pracují ňoumové, které oblafne i malé děcko, a gestapo, to jsou strejdové, kteří si nevšimnou krvavé louže, i kdyby v ní uklouzli. Nechápu tedy, jak je možné, že tuhle neschopnou bandu nezničila americká armáda v počtu jednoho dítěte již první den. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Videla ste priveľa filmov, madam.“ – „Dosť na to, aby som spoznala špióna.“ Panenka blažená. Určitú historickú/informačnú hodnotu (a kameru Jana de Bonta) to má, nepopieram. Ale rozťahané tempo, mdlá atmosféra a nezáživný scenár sú silnejšie. Pokiaľ je na scéne autoritatívny Michael Douglas (ale aj John Gielgud, Joely Richardsonová a Liam Neeson), je to v poriadku. Bohužiaľ sa jedná skôr o epizódne úlohy (neviem, či je Gielgud ako nemecký špión na plátne aspoň 5 minút...) a 98% ZÁBLESKU vypĺňa nesympatická otrava Melanie Griffithová. ()

jurajpower odpad!

všetky recenzie používateľa

Toľko tragédie vo vojnových rokoch, toľko pohnutých osudov a ONI si musia vymyslieť skoro všetko a natlačiť to do 127 minút. Musí to byť Thriller / Drama / Romantický / Vojnový / a samozrejme s dobrým koncom vyšponovaným do posledných sekúnd so šľahačkou a čerešničkou na konci. Musím uznať, že v roku 1988, ak by to dovtedy stihli natočiť, by som to pozrel aj na čiernobielom televízore a s poľským dabingom. Bol by som vo vytržení, no na rok 1992 je to námet bez reálneho podkladu a smutný dozvuk studenej vojny. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Výborne natočená vojnová špionážna dráma s perfektnou produkciou a hviezdnym obsadením. Michael Douglas a Melanie Griffith v hlavných úlohách sú zárukou bezchybných hereckých výkonov a Liam Neeson tu zrejme zložil skúšku na rolu v Schindlerovom zozname. Príbeh americkej špiónky snažiacej sa zachrániť svojich príbuzných v Berlíne a získať polohu tajnej továrne, v ktorej vyvíjajú rakety. Atmosféra sa výborne stupňuje, takže o napätie nie je núdza. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (6)

  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)

Reklama

Reklama