Reklama

Reklama

Osudová príťažlivosť

  • Česko Osudová přitažlivost (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Thriller Adriana Lynea vyvolal v dobe svojho uvedenia radu kontroverzných diskusií. Jeho príbeh rozpráva o Danovi Gallagherovi (Michael Douglas), šťastne ženatom a úspešnom právnikovi, ktorý sa behom jedného víkendu, trávenom v New Yorku bez ženy a dcéry, zoznámi s atraktívnou, osamelou lektorkou Alex Forrestovou (Glenn Close). Strávia spolu noc, no Dan celej epizóde neprikladá zvláštny význam a kľudne sa vracia ku svojej rodine. O to viac sa zľakne, keď si naňho Alex začne suverénne robiť nároky. Dan odmieta akúkoľvek zodpovednosť, ale zatiaľ čo sa spočiatku cítil Alexiným otvorene prejavovaným záujmom polichotený, postupne jeho sebauspokojenie viac a viac ustupuje číremu strachu - z jej samovražedných pokusov, z psychického teroru, ktorý Alex vyvíja na všetkých členov jeho rodiny, ale predovšetkým za zrútenie jeho zdanlivo dokonalého sveta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (187)

classic 

všetky recenzie používateľa

V prestížnom americkom filmovom inštitúte je TENTO herecký výkon skvelej herečky GLENN CLOSE umiestnený, ako SIEDMY najlepší medzi samými negatívnymi postavami, t.j. ( všelijakými HAJZLAMI, ZLOSYNMI, ZLODUCHMI...), keď zlatý je stále nedostihnuteľný Dr. Lecter. Jej Alex Forrest je nevyspytateľná, atraktívna, posadnutá žena v stredných rokoch, ktorá zažije akýsi nevinný FLIRT so ženatým právnikom, ktorého manželka nie je vôbec na zahodenie, ba práve naopak, je taktiež sexy ako čert ! Prvýkrát sa stretli na „japonskej akcii” , a odtiaľ to už nebolo ďaleko do postele, kde si Dan naivne myslel, že ju využije ako toaletný papier, na jedno, či dve, alebo trebárs aj tri použitia, že ju následne odhodí, ako špinavú handru, a akože ďakujem, tešilo ma, dovidenia a navždy zbohom. Tak sa strašne škaredo nedobre mýlil, lebo jej nároky budú zo dňa na deň - intenzívnejšie, radikálnejšie, premyslenejšie a brutálnejšie, skrátka CHCE mu zo života urobiť PEKLO, čo sa jej aj z časti pekne darí, lebo dochádza i na jeho členov famílie, konkrétne na manželku Beth Gallagher, ktorej sa „poctivý manžel” priznáva a ona bude čochvíľa psychicky na samom dne. Z perfektného rodinného zázemia a z dobre situovaného človeka sa stáva určitá štvaná zver, ktorá si neuvedomila, s kým sa zoznamuje, s kým si začína, pretože treba si dať bacha na to, s kým sa vôbec dávate do reči, aj keď vás opačné pohlavie neuveriteľne priťahuje, kľudne môžete skončiť ako Dan Gallagher... / K filmu. Jednoznačne vynikajúci Adrián, podľa mňa v jeho klasicky znepokojivom, odvážnom a dosť kontroverznom snímku, ktorý si servítku nekladie a je úprimne realistický, až z neho ide mráz po chrbte, ROVNAKO ako aj z ukážkového výkonu Glenn, ktorá načisto zatienila slávneho DOUGLASA, že je z nej totálne MIMO !!! Kamarát, mal si si radšej poriadne rozmyslieť, čo ideš učiniť... , lebo ALEX FORREST nie je FORREST GUMP !!! Páčil sa mi taktiež aj STRIH Miša Kahna, ktorý si odskočil od Štefana ku Adriánovi, a pritom s nožničkami sa vie bravúrne obracať, fantasticky striháva, ako nikto iný. Tie prelínačky na Alex a jej otroka sú extraordinárne. Osudovú príťažlivosť som chcel už veľmi dlho vidieť, a to nie kvôli Michalovi, ale najmä pre strhujúcu Glenn Close, ktorá podáva brilantný, diamantový herecký výkon, aký nikdy neumiera !!! ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Strašné! Najmä s ohľadom na to, že na podobnú tému by sa dala natočiť silná znepokojujúca psychošina, ktorá by zaliezla pod kožu a možno nás chlapov aj trochu vychovala. Ale scenár bol proste špatný, iné slovo na to nie je. A preboha, veď ja ani neviem, čo sa tam celé tie dve hodiny dialo (okrem toho, že hysterku bolo treba aj zastreliť, utopiť je takú mrchu málo) A Douglas ma upozornil na to, že vôbec nie je herec. ()

Reklama

villon17 

všetky recenzie používateľa

Tak nevim, mám hodně rozporuplný pocity. Nevim, jestli by se taková relativně dáma, jakou Glenn hrála, tak neskutečně zbláznila kvůli chlapovi, a jestli by takovou ošklivku vůbec někdo chtěl. Chápu ale oba dva, to zas buďme realisti, protože lidi prostě podváděj a ženský dělaj kvůli mužskejm věci, který by bez nich ani nevymyslely a který jsou pod jejich úroveň. (možnej spoiler, záleží na vaší fantazii;)...) Konec už byl jenom snad jedinym možnym vyvrcholenim, i když to klasický "zmrtvýchvstání" si mohli odpustit. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

No stalo mu to za to, tomu beťárovi Michaelovi Douglasovi, aby sa pošantil s Glenn Close pocas jedneho vikendu? Veru stalo, inac by bol film o nicom, no a cim sialenejsia bola Glenn, tym viac ma film bavil a nevadila mi ani dlha minutaz. Psychopati koncom 80-tych alebo zaciatkom 90-tych rokov mali asi 7 alebo ktovie kolko zivotov, spomente si na Patricka Bergina v thrilleri NOCI S NEPRIATELOM (1991) alebo na Raya Liottu v ZHUBNEJ VASNI (1992). Osudova pritazlivost bola nominovana aj za najlepsi film roka 1987, Oscara vsak ziskala historicka drama POSLEDNY CISAR. Aj reziser Adrian Lyne bol nominovany za najlepsieho rezisera, avsak sosku si mohol vyzdvihnut Bernardo Bertolucci za POSLEDNEHO CISARA. Glenn Close bola nominovana za najlepsiu herecku v hlavnej ulohe, ale sosku jej vyfukla Cher za romanticku komediu POD VPLYVOM SPLNU, nemam nic proti Cher a film sa mi velmi pacil, ale osobne by som privital, keby Oscara dostala Glenn Close. Taktiez Anne Archer bola nominovana za najlepsiu herecku vo vedlajsej ulohe, ale Oscara jej vyfukla Olympia Dukakis opät za komediu POD VPLYVOM SPLNU. Michaelovi Douglasovi sa sice za pritazlivost neusla ziadna nominacia, za to ale ziskal v tomto rocniku Oscara za ulohu Gordona Gekka vo filme WALL STREET. _________ Michael Douglas - (Dan Gallagher) +++ Glenn Close - (Alex Forrest) +++ Anne Archer - (Beth Gallagher) +++ Ellen Hamilton Latzen - (Ellen Gallagher) +++ Stuart Pankin - (Jimmy) +++ Fred Gwynne - (Arthur) +++ ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Naordinovala bych ten film všem mužům, kteří mají nevěrné myšlenky. Tohle by je mohlo zaručeně odradit. Ne jen, že je Glenn Close příšerně ale vážně příšerně škaredá, je ke všemu i pomatená stíhačka. Jinak ten snímek je tak špatný., ale 3 hvězdy dávám, protože u mého přítele to na nějakou dobu záletné úmysly zcela odrovnalo.. možná tento film znovu po čase aplikuji. ;D. PS.:Michaela si jako herce vážím, ale toto jsem stěží zvládla dokoukat do konce... ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (29)

  • Zháňanie financií zabralo viac než 4 roky, čiastočne kvôli obavám štúdia z toho, že hlavný hrdina bude publiku pripadať príliš nesympatický. (marlon)
  • Hoci snímka získala šesť nominácií na Oscara, nepremenila žiadnu. (ash99)
  • Film vznikl tak, že britský scenárista James Dearden natočil v roce 1979 středometrážní snímek s názvem Rozptýlení. Když ho uviděli producenti, koupili od něj práva. (Zdroj: kniha Slavná světová filmová klasika). (M.B)

Súvisiace novinky

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (viac)

Reklama

Reklama