Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vlny horúčav v Madride (Rosa Ángela López Gamonal) spácha samovraždu, čo sa stáva katalyzátorom postupného fyzického a duševného úpadku Manuela (Zorion Eguileor), jej staršieho manžela. Jeho syn Mario (Gustavo Salmerón) sa rozhodne priviesť ho k svojej rodine, a to aj napriek zúrivému odporu jeho novej manželky Leny (Irene Anula), ktorá čaká dieťa. Jeho dospievajúca vnučka začne mať vidiny Naia (Paula Gallego) a ako jediná stále verí Manuelovi, ktorého demencia je zo dňa na deň stále horšia. Životnú situáciu rodiny čaká úpadok, až sa z nej stane doslova otázka života a smrti v najteplejšiu noc storočia. (Arsenal83)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (12)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Po německým Old People(2022) tady máme další „čiperný" staroušky a stařenky  hororově laděným filmu. A The Ederly není vůbec špatnej biják. Rozjíždí se možná pomaleji a svoji atmosféru buduje pozvolna ale závěr je povedenej. Samozřejmě by se z toho dalo vyždímat ještě daleko víc ale stěžovat i nebudu. A pokud bych to měl srovnávat s německými důchodci(Old People) tak tihle španělští důchodci u mě vítězí. Za mě napínavější víc atmosféry a celkově líp natočený. Závěr si navíc pěkně otevřel vrátka pro případný pokračování který bych osobně klidně bral. Samozřejmě kvalitativně alespoň na stejné v lepším případě ještě lepší úrovni😁Pěkný 3hvězdy ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Po samovražde babky si k sebe rodinka vezme pomäteného dedka. Dcéra začne mať nočné mory, matka sa bojí o život a manžel starého bráni, aby ho nestrčili do domova. V letných horúčavách však teploty stúpajú a všetci starci v okolí začnú trpieť paranojou. Dvojica španielskych režisérov sa snaží vydesiť predovšetkým hnusnými nahými vráskavými telami, čím ma síce občas vydesili, ale ani nie po tej hororovej stránke. Asi dvakrát sa dalo zľaknúť, chémia medzi postavami funguje a záverečné minúty sú brilantné, len je škoda, že som sa vyše polovicu filmu prenudil, podobne ako pri nedávnom La Abuela. Radšej by som bol, keby sa starčekovia pomiatli v úvodných minútach, a nech je to poriadny masakrálny survival. Toto nekonečné budovanie atmosféry mi už prišlo únavné. Na druhej strane, nájde sa aj štipka nechutností (pravý romantický dôchodcovský sexíček), takže fajn. Komu sa páčil nemecký Old People, bude spokojný aj tu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Gratulujem dvom priemerno podpriemerným režisérom k tomu, že spojili svoje sily a natočili priemerný film. Atmosféru to miestami nemá zlú, no ani tá rozhodne nikoho na zadok neposadí. Ja osobne mám tieto "starecké" kúsky v obľube, nakoľko v zručných rukách tvorcov, vedia vyvolávať dostatočne podivné dojmy či pocity. Tomuto sa to darilo len čiastočne, a preto o lepšom ako priemernom hodnotení nemôže byť ani reč. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane rozpočtovo obmedzený horor vie vytvoriť atmosféru už od začiatku a napriek relatívne veľkému množstvu svetla a slnka má silu napätia, ktoré pekne dávkuje po kúskoch a naozaj vyvrcholenie príde na záver. Aj keď to bolo vyvrcholenie také starecké, bez viagry. Na strane druhej je efekt údesu postavený len na zošuvereninách, starých hnusných telách, dokonca nahých s vystaveným už zakrpateným pišakom, čo samozrejme vydesí aj dekády ojazdenú pouličnú remeselníčku, nieto ešte nás laikov, čo po genitáliách polstoročie po záruke veľmi nepozeráme. Nie zlý nápad, ale nedostačujúce. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Po tragicky nudném La pasajera, přichází tahle režisérská dvojice s druhým Hororem a ač jsem tomu moc šancí nedával, tak Viejos nakonec dost překvapilo. Smutná, depresivní atmosféra, která se táhne od samého začátku a člověka přinutí se zamyslet nad tím, že stáří není vůbec nic pěkného. Čtvrtá hvězda, za to intenzivní finále, ve kterém nastává doslova hotové peklo ! Za mě, nejlepší Horor se staroušema, za posledních pár let. (46. hodnocení) ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér Raúl Cerezo prvýkrát chcel napísať tento príbeh ako krátky film ešte v roku 2013, ale rýchlo od tohto nápadu upustil a rozhodol sa nakrútiť ho neskôr ako celovečerný celovečerný film. (Arsenal83)
  • Kameraman Ignacio Aguilar sa zámerne vyhýbal chladným tónom, aby naznačil silnejúcu vlnu extrémnych horúčav nad Madridom. (Arsenal83)
  • Režisérsky tím povedal, že ich predchádzajúci film La Pasajera (2021) bol akoby film z produkcie Blumhouse, zatiaľ čo tento film je ako keby z produkcie A24. (Arsenal83)

Reklama

Reklama