Reklama

Reklama

Kondomédia

  • Česko KOndoMEDIE (viac)
Trailer

Obsahy(1)

François Pignon (Daniel Auteuil) je nudný suchár, ktorý už dlhé roky pracuje ako účtovník v továrni na kondómy. Manželka ho opustila, dospievajúci syn sa mu vyhýba a na dôvažok dostal výpoveď z práce. Pignon chce spáchať samovraždu, no zachráni ho nový sused, ktorý presne vie, že veľká spoločnosť s dobrou povesťou si nemôže dovoliť vyhodiť na dlažbu homosexuála a nabáda Pignona, aby to využil vo svojej prospech. Pignon sa spočiatku zdráha, nie je totiž gay,  napokon však súhlasí, že pristúpi na túto hru pod podmienkou, že na svojom správaní vôbec nič nezmení. Presne ako tvrdil sused psychológ, to, čo sa zmení, je správanie ostatných... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (239)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Francis Veber .. Nejslabším článkem této podařené francouzské komedie je její tupý český distribuční název! Osvědčení herci a zajímavé téma homosexuality a jednoho účelového podvodu skvěle fungují. Francis Veber prostě dokáže výtečně pobavit, přesto je tento kousek z tria jeho posledních tří filmů nejslabší, ovšem stále na vysoké úrovni, které jen tak nějaká komedie nedosáhne. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Kvůli mentální retardaci nějakého pitomce, který se rozhodl, že bude tento film u nás distribuovat, jsem málem o tento klenot přišla. Dle názvu bych očekávala enormně pitomou záležitost o amerických pubescentech. Pak jsem si povšimla, kdo hraje v hlavní roli a snažila se ultrapřiblbý název vytěsnit. Moc dobře jsem udělala, Veber nezklamal, moc hezky to napsal, Auteuil je značka kvality. A mé první setkání s ním v komediální poloze proběhlo na výtečnou. Dokonce mi ani nevadilo přehrávání Gérarda Depardieu, kterému zkrátka mnohem více sluší vážná poloha. Kolikrát ještě budou chtít přijít Japonci na exkurzi především do sálu výstupní kontroly? ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

***1/2 příjenmá,neurážející komedie,o chlápkovi,kterému se začne v životě dařit,až když se začně vydávat za homosexuála.depardieu v zajímavé roli jednoduchého hrubijána za kterého se díky dobře miřeným léčkám a zlomyslným našeptáváním stane ten největší mýlius na světě.nejvtipnější scéna,u který sem se fakt řechtal,je ta jak účetní drapne tu roštěnku,hodí jí na ten pult a hupsnou nato a mezitím je pozoruje banda zvědavých japončíku na exkurzi.máš kondom???sme přeci v továrně na kondomi!!! :-) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príjemná komédia, ktorá si berie na paškál rôzne gay predsudky, ale tentoraz ich hlavný hrdina využíva vo svoj prospech. Možno že kadencia vtipov mohla byť väčšia. Ja by som prijal aj pár minút naviac, aby bola viac prepracovaná romantická stránka filmu, ale celkovo to je rozhodne nadpriemerná komédia, ktorá sa dá vidieť aj viackrát. Najväčším plusom je herecké obsadenie. Daniel Auteuil ako nudný suchár z ktorého sa postupne stáva chlap s gulami a hlavne neskutočne vtipne sa pitvoriaci Gérard Depardieu ako homofób, rasista a neviem čo ešte, z ktorého sa postupne stáva citlivka. Nie to to tíá najlepšia Veberová komédia, ale rozhodne dokáže niekoľkokrát neskutočne pobaviť. 7/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Komédia je jedným z najschodnejších žánrov pri kritike spoločenských neduhov. Ako lepšie kritizovať vlastné predsudky, ak nie cez humor? Najvtipnejšie na Kondomédii je, že tu vlastne nikto nie je gay (v podniku), ale veselo sa tu spustí vlna ohováračiek, odhaľujúcich vtipným spôsobom to, aké postavy v skutočnosti sú a akí sme aj my. Robí si srandu aj z pozitívnej diskriminácie, aby to schytali všetci. Film je v jednotlivých sekvenciách značne predvídateľný, ale myslím, že je to súčasťou hry a vypointovanie situácií je často bezchybné. Kondomédia by však zniesla o desať minút viac, prepracovanejšiu líniu vzťahu Pignona a jeho nadriadenej a údernejšie finále, kde sme sa mali chytať za bruchá. Luxusných fórikov je ale stále dosť. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama