Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

sud 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem si, že to bude ještě horší, ale žádný zázrak to také není. Film byl natočen v období tzv. DiCaprismu, kdy Leonardo Di Caprio po megaúspěšněm "Titaniku" šel z role do role. Ale nikoho nenapadlo, že se do role Ludvíka/Filipa absolutně nehodí? Film přesto nenudí, souboje jsou slušné (i když jich moc není) a herecké výkony Gérarda Depardieua, Johna Malkoviche a zvláště Jeremyho Ironse stojí více než jen za zmíňku. Závěr filmu je hrozný a až nechutně Hollywoodský. Ale i tak 50%. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem to viděla a musím uznat, že nic moc. Čekala jsem od toho víc, protože všichni v mém okolí to vychvalovali. Ale DiCaprio jako herec nic moc (nejen tady, všude jinde), Depardieu mi do této role moc nesedl, ale odehrál ji skvěle. A ostatní z mušketýrské 4 byli taky výborní. Zbytek herců už nic moc. Ono tady u toho filmu to ani nešlo... Hudba celkem nic moc. Strašně málo napínavých okamžiků a celé je to takové nemasné neslané... ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Nick Glennie-Smith: 1. Surrounded [3:48] ,2. Heart Of A King [3:19] ,3. The Pig Chase [3:28] ,4. The Ascension [0:50] ,5. King For A King [6:21] ,6. The Moon Beckons [2:15] ,7. The Masked Ball [1:28] ,8. A Taste Of Something [3:58] ,9. Kissy Kissie [2:08] ,10. Training To Be King [1:38] ,11. The Rose [2:20] ,12. All Will Be Well [1:07] ,13. All For One [4:40] ,14. Greatest Mystery Of Life [1:48] ,15. Raoul And Christine [1:51] ,16. It Is A Trap [2:46] ,17. Angry Athos [1:55] ,18. Raoul's Letter [1:01] ,19. The Palace [0:27] ,20. Raoul's Death [1:32] ,21. Queen Approaches [1:52], ()

BloodyVamp 

všetky recenzie používateľa

Povrchní holywoodský kýč, který nemá z historií mnoho společného. Přestože se zde sešla elitní hollywoodská eskadra (Dicaprio, Malkovich, Depardieu, Irons, Byrne), výsledek je velmi rozpačitý a nemá moc společného dokonce ani s Dumasovou předlohou. Wallace selhává ve svém vyprávění, scénář je plochý a předvidatelný až běda. Částečně výsledek zachraňuje velkolepá výprava (zejména vynikající Smithovy testosteronové motivy) a sympatičtí herci. 50%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

A viete čo ? Mne sa to páči, podľa mňa si to zas také nízke hodnotenie nezaslúži. Herecké obsadenie je skvelé (DiCaprio, Irons, Malkovich, Depardieu, Byrne), kostýmy vyzerajú perfektné, taktiež výprava, príbeh, kamera, rovnako tak aj akcie majú čo ponúknuť a to isté platí aj o hudbe. Miestami to malo hluché miesta, ale inak spokojnosť, nenudil som sa a veľmi rád si to pozriem znova. Obľúbený soundtrack: Surrounded. 80% - 4* ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • V záznamoch väzenia Bastila, ktorý sa zachoval dodnes, sa hovorí o väzňovi so železnou maskou iba že jeho označenie bolo 64389000 a bol väzňom viac ako 20 rokov. Už nikdy sa nedostal na slobodu ako vo filme, ale zomrel vo väzení v roku 1703. (Raccoon.city)
  • Keď Aramis (Jeremy Irons) v prestrojení za kňaza hovorí po taliansky, v talianskej verzii s dabingom hovorí po španielsky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama