Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie vzhladom na nižšie hodnotenie filmu s 5 top hviezdami. Presne, ako tu už bolo spomenuté, film napriek dlhšej stopáži nenudí, naopak upúta. 3 z 5 hviezd hrajú skvele, a Depardieu a Caprio to nekazia. Aj ked je začiatok slabý, po oslobodení väzna dostáva film správny švih. Síce má pár obohraných klišé a hudba nie je práve najvhodnejšia, ale príbeh má niečo do seba. Pripomínam, že originál z 1977 som zatiaľ ešte nevidel a musím to do budúcnosti napravit (teda ak existuje v cz/sk jazyku). Hodnotenie: 70% ()

F.man 

všetky recenzie používateľa

Naprostý scénaristický úlet, plný patetických dialogů, který je ještě podpořen lehce dementní režií. Smutné je také, že i tak skvělý herci, jakými jsou Irons, Malkovich a Depardieu jsou poměrně tragičtí... Přesto jsem byl se spoustou momentů spokojen, ovšem většinou za to mohla úžasná hudba Nicka Glennia-Smitha, která i téhle šaškárně sem tam propůjčí punc velkofilmu. Celkově asi za koncept a hlavně hudbu dvě hvězdy, ovšem ambice byly daleko větší. You have the heart of a king. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nie som žiadny milovník mušketierov, ale tento film sa mi celkom pozdával. Výborná zápletka, aj to historické prostredie z čias Ľudovíta XIV., ktoré tu bolo zobrazené prostredníctvom naozaj vydarenými kulisami, kostýmami, a koniec koncov celou výpravou. Tajomný muž v maske poriadne zamiešal karty, a napokon zaujímavá retrospektíva doslova rozbehne kolotoč so zápletkou dvojičiek a zámeny identít. Škoda, že sa to v jednom momente tak seklo, a následne sa až príliš dlho zdržujeme v jednej scéne únikovej cesty zo zámku. To trochu stlmilo moje celkové nadšenie, ale inak som sa rozhodne nenudil a film som si užil. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem to viděla a musím uznat, že nic moc. Čekala jsem od toho víc, protože všichni v mém okolí to vychvalovali. Ale DiCaprio jako herec nic moc (nejen tady, všude jinde), Depardieu mi do této role moc nesedl, ale odehrál ji skvěle. A ostatní z mušketýrské 4 byli taky výborní. Zbytek herců už nic moc. Ono tady u toho filmu to ani nešlo... Hudba celkem nic moc. Strašně málo napínavých okamžiků a celé je to takové nemasné neslané... ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem dal tři hvězdičky, ale po druhém shlédnutí jednu ubírám, tentokrát mě totiž nezaujala ani ta hudba! Jak se taková hromada skvělých herců mohla sejít v tak pitomém a naivním filmu je mi záhadou. A jak Randal Wallace mohl napsat scénář k geniálnímu Statečnému srdci je snad ještě větší podivnost! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • Keď Aramis (Jeremy Irons) v prestrojení za kňaza hovorí po taliansky, v talianskej verzii s dabingom hovorí po španielsky. (Arsenal83)
  • Hoci Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) bol skutočným kráľom, v záverečných titulkoch sa uvádza, že všetky postavy sú fiktívne. Ide o zbavenie sa zodpovednosti za predvedené akcie, keďže filmové zobrazenie sa značne líši od autentických opisov skutočnej osoby. Takže postava je v tomto zmysle natoľko fiktívna, že jej slová a činy nie sú považované za veci, ktoré skutočná osoba povedala a urobila. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama