Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = ?.?.199?+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 10.1.2015, réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ - S tandemom Richard - Depardieu absolútne špičková a zábavná komédia, ktorá nestratila nič zo svojho šarmu ani po takmer 30 rokoch od svojho vzniku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: STV opäť nesklamala a "natiahla" pôvodný český kinodabing z ich vlastného kinopásu do novej anamorfnej kópie. (10.1.2015) ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku hodně humorné (Richardovo odjišťování granátu mě rozesměje jen si na to vzpomenu), někde ve 45 minutě to sjede do až slzotvorného smutného dramatu, ale na konci už zase nastoupí humor s několika výbornými scénami (Richardova paruka) a hláškami ("A co teď, mám porodit?"). Ono teda obecně, když to tak vezmu, je to dost smutná komedie. Právě pro tu jakoby rozpolcenost - komedie/drama, nedávám plný počet, ač to obecně není vůbec špatný film a rozhodně patří mezi Richardovy (nej)lepší zářezy. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi môj najobľúbenejší Richardov film. Tých dôvodov je viac. Hrá tu síce zase kolosálneho blba, ale nie je zároveň aj zvodca žien. Má super parťáka, s Gerardom im to sekne a obaja sú tu veľmi sympatickí, čo sa nedá o ich úlohách tvrdiť vždy. No a tento film má srdce a je úprimne sentimentálny. V neposlednom rade tu je prítomná nevtieravá kritika spoločnosti a akýsi veľmi odvážny pohľad na nový typ rodiny. Nezabudnem na hlášku, kde Depardieu nepriamo porovnáva kriminál s manželstvom. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Veber je zkrátka komediální bůh! Kdyby to jen šlo, napíšu, že "Uprchlíci" jsou takové jemnější "Drž hubu!" dovedené k absolutní dokonalosti. Takle můžu jen šťastně konstatovat, že Veber nestárne a jeho díla mají i po bezmála dvaceti letech stejný šmrnc a grády jako dřív. Skoro ani necítím potřebu říkat, že se tu opět bravurním způsobem mísí citovost s nezaměnitelným humorem (oba lékaři - nezapomenutelné!), protože to je u Vebera už taková klasika. Filmu jako celku jenom přidává na sympatičnosti Cosmova sentimentální hudba a postava Jeanne, kterou si prostě musíte zamilovat. Ježiš, ona byla vážně úúplně k spapání. :-) --- "Nechcete ho utratit?" ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Uprchlíci jsou nádherný film, asi jako plno filmů z Francie, které tam vznikaly v 70. a 80. letech. Do pokoje mi přinesl neuvěřitelně krásné emoce. Radost, smutek..přátelství. Tak krásné zážitky se prostě nedají zapomenout. Tak také vím, že nikdy nezapomenu na takovéto filmy a vždy pro mě budou mít velký kus v srdci. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)
  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)

Reklama

Reklama