Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra

  • Česko Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kleopatrin Egypt je pod nadvládou Rimanov a Kleopatra a Cézar sú milencami. Kleopatra, podráždená Cézarovymi sarkastickými poznámkami na adresu Egypťanov navrhne stávku - ak sa jej podarí vybudovať prepychový palác do troch mesiacov, bude musieť Cézar verejne vyhlásiť, že Egypťania sú najväčším národom na svete. Je to takmer nesplniteľná úloha, no architekt Numerobis nemá na výber - ak sa mu ju nepodarí splniť, stane sa z neho večera pre krokodílov. Pomôcť mu môže jedine zázrak - Asterix, Obelix a druid Panoramix, ktorý ovláda tajomstvo zázračného nápoja. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (574)

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Druhý filmový Asterix a Obelix, kde okrem tradične skvelého Gérarda Depardieu sa objaví aj taká herečka ako Monica Bellucci. Dobrodružstvo na vysokej úrovni, komédia tiež a preto možno vznikli aj také chvíľky v scénkach, že to je aj celkom slušný fantasy príbeh. Šialené, ale rodinný film európskeho formátu to pekne spĺňa. Som rád za ďalší zábavný film na túto tému. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Na scénu se nám vrátili naši staří známí. Jsou opět ve skvělé formě a to nejen díky kouzelnému nápoji.Taková roztomilá blbůstka, při které se vždycky mlátím smíchy. Mnohem lepší než předchozí díl. Monica Bellucci jako Kleopatra byla spíše neoblečená než oblečená. A jak řekl můj bratr, byla neuvěřitelně sexy. Gérard Depardieu jako Obelix je prostě neodolatelný a ta podoba s kreslenou postavičkou. Krásně barevný film. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Po troch rokoch od uvedenia prvého snímku sa na plátna kín vracajú dvaja legendárny, komixový hrdinovia. Asterix a Oblelix sa zúčastnia na výprave do veľkolepej egyptskej rýše. Musia tam sprevádzať a ochraňovať druida Panoramixa, ktorý sa rozhodol, že pomôže synovi svojho dávneho priateľa, pri realizácii megalomanského stavebného projektu. Titulné úlohy opäť perfektne stvárnili francúzski herci Christian Clavier a Gérard Depardieu. Bavil som sa pri tom ešte o trocha lepšie ako pri prvej časti. *** ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (33)

  • Architekt Amonbofis (Gérard Darmon) zdraví svého sluhu slovem „Imhotep“ a objednává si „jednoho Imhotepa“. Imhotep byl první historicky doložený egyptský architekt – postavil první egyptskou pyramidu. Později byl uctíván jako bůh architektury, matematiky a medicíny. V dobrodružných filmech Mumie (1999) a Mumie se vrací (2001) hrál jeho extrémně fiktivní verzi Arnold Vosloo. (Ezis)
  • Po natáčení byly kostýmy hlavních postav prodány v dražbě. Výtěžek putoval organizaci pro ochranu dětí Enfance et Partage. (viperblade)

Reklama

Reklama