Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lina chce před nástupem na vysokou splnit poslední přání svojí matky, a tak odletí na léto do Říma, kde ji čeká romantika, dobrodružství – a fantastická zmrzlina. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪,,Si jiná, a tak nejak měníš i mně."⚪A jéje, to jsem se bála... Alebo ako relatívne neškodnú romantickú knihu pre mladých dospelých Netflix zadaptoval (nutno dodať, že z knihy čerpá scenár minimálne a iba v kľúčových bodoch) do ešte horšej treťotriednej schematickej hlúposti pre Tiktok generáciu (čomu svedčí aj výber pesničiek.)⚪Scenáristi neboli schopní ponechať ani základný chronotyp - Florenciu - namiesto toho dej zasadili do Ríma (prečo nie je jasné), všetci mladí ľudia vo filme vyzerajú ako 30-ročné modelky a manekýni, šedej myške stačí, aby si obliekla šaty a dala dole okuliare a to je celý jej ,,makeover," slabo načrtnutý milostný trojuholník sa rozuzlí ešte slabšou pointou výberu ,,toho správneho muža," keďže hrdinka si v priebehu filmu nevytvorí hlboký citový vzťah ani s jedným chlapcom a už vôbec ,,nenájde samú seba," tak, ako sa to aspoň snažila prezentovať kniha, pretože hrdinka sama nemá charakter a je iba hláškujúcou pseudonešikovnou postavou, ktorej osud sám všetko prinesie na tanier.⚪Úplne premárnená príležitosť je potom v scenáristickom rozhodnutí nakrútiť film týmto spôsobom, keďže by sa podľa knihy vyslovene ponúkalo spracovanie s dvomi dejovými linkami, zo súčasnosti a z minulosti (hrdinkinej matky). Tieto typy filmov sú jednak v poslednej dobe veľmi populárne a jednak by možno retrospektívna linka dokázala priniesť divákovi aspoň nejaké emócie.⚪Takto je z filmu vlastne len veľmi slabá a ťažkopádna Netflix záležitosť na úrovni filmov ako Tall Girl (dokonca rovnaká černošská herečka vo vedľajšej úlohe, no stále rovnako otravná a prehrávajúca) či The Kissing Booth. Plus len v kamere a v genius loci.⚪ ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Love And Gelato" je prakticky neškodný romantický film s troškou príjemnej talianskej atmosféry. Viete kam to pôjde, viete ako sa to vyvinie, dokonca aj od začiatku viete určiť, s kým nakoniec naša hlavná hrdinka skončí. Toto všetko ale nie sú podľa mňa veci, kvôli ktorým bežní diváci majú radi romantické komédie / dramédie. A musím povedať, že Susanna Skaggs je veľmi sympatická hlavná hrdinka, je v nej určitá dávka charakteru, ktorá sa aj postupne niekam vyvinie. Okrem toho jedlo v tomto filme vyzerá absolútne úžasne. Človek má chuť tam ísť a vziať si niečo priamo cez obrazovku. A je tu aj niekoľko celkom dobrých zvratov. Občas si myslíte, že poznáte skutočnosť, no potom sa v príbehu odhalí niečo trošku iné a dá to všetkému úplne iný rozmer. Ale v jadre je to predvídateľný film, kde jednotlivé situácie od A do Zet zapadajú do celkového obrazu. A to občasné prekvapenie je síce fajn, ale nič zásadné nezmení. Ale humor celkom funguje a vďaka tomu je to pre mňa stráviteľná romantická jednohubka. Nič viac, nič menej. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Susinnon odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja nechápem, prečo je tam uvedené, že je to na základe knihy, keď s nou má spoločný len názov. Namiesto Florencie Rím, namiesto otca nejaká jeho sesternica, o chalanoch ani nehovorím a dej je úplne mimo. Herci sú neskutočne nesympatickí a hrajú jak vo škôlke. Susanna Skaggs asi veľa pozerala Twilight, pretože som mala pocit, že pozerám na druhú Bellu. K tomu si prirátajte hnusnú hudbu, ktorá mala asi navodiť nejakú infantilnú atmosféru. Chcela som si pozrieť rovnako príjemný film, ako je kniha a dostala som porciu sračiek. Diky, Netflix. ()

Heywood 

všetky recenzie používateľa

Jsme děti socialismu, v 17 jsme věděli, co je sex, v 18 ti co chceme dělat an v 19 ti jsme studovali vysoké školy. Debílkové západu, co v 19 mají rozum 14-ti letých nás neuchvacují. Přehlídka idiotů, je strašná. Dívenka, která se stala objektem doslovného "uchvácení" vlastní magorovou matkou není nic hezkého ke koukání. Je to v zásadě strašně smutný film, který ukazuje, kam ten Západ propadl. Hvězda za Řím a Florencii.. jinak by to byl odpad.10% (PS. Jděte s tou "nejlepší kamarádkou už doprd...le) ()

JenYu 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to úplně zoufalý. Mělo to svoje momenty (postavy hovořící italsky, hezoun nerovná se hl. milovník, fotogenická Itálie a relativně sympatická Američanka), ale z bažiny klišé se film bohužel nevytáhl. Plus ve filmu, který má v názvu zmrzlinu, jsem jako velká milovnice čekala její mnohem větší zastoupení. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama