Reklama

Reklama

Air, v hlavnej úlohe s Mattom Damonom v réžii Bena Afflecka, odhaľuje neuveriteľné spojenie, ktoré zmení budúcnosť jednej značky. A to všetko vďaka partnerstvu medzi vtedajším nováčikom a budúcou legendou Michaelom Jordanom a začínajúcou basketbalovou divíziou tenisiek Nike, ktoré so značkou Air Jordan spôsobilo revolúciu vo svete športu a súčasnej kultúry. Dojímavý príbeh nekonvenčného tímu o stávke na jednu kartu, ktorá môže buď všetko zničiť, alebo zmeniť športové dejiny, o nekompromisnej vízii matky, ktorá vie, aká je hodnota obrovského talentu jej syna, a o najväčšom basketbalovom fenoméne všetkých čias. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (254)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Film o jedné z nejlepších dohod (smluv) mezi Nike a Michaelem Jordanem. Musím říci, že mě film bavil, a to i přesto, že se vlastně jedná pouze o dialogy. Film určitě táhne Matt Damon, jehož postava mi sedla a jenž i v 52 letech zvládá hrát perfektně hlavní role. Ben Affleck byl také fajn, akorát mu udělali příšerný účes. Každopádně postava Matta Damona je úžasná v tom, že dokázala odhadnout potenciál Michaela Jordana a přesvědčit ho, aby podepsal smlouvu s Nike. A vidíme i teď, kdy Michael už 20 let nehraje, že tenisky Air Jorda patří pořád mezi nejprodávanější boty. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Příjemně a svižně natočený film o ničem. Resp o jednom marketingovém nápadu a jak se ho povedlo provést, ale to je pořád celkem nezajímavé, když ten nápad se netýká ničeho důležitého, ani jeho naplnění neprovází prakticky žádné drama, a film k němu nepřidává ani žádný ono téma reflektující přesah. Celé je to jen oslava marketingového bullshitu, kde i samotné vymýšlení té boty zabere ve filmu zdaleka nejmíň prostoru a probíhá stylem: "Ahoj nerde ze sklepa, vymysli nám do pondělí botu a hlavně ať je hezká". Kdyby Affleck a hlavně Damon nebyli tak skvělí herci, které by bylo fajn sledovat ať už dělají cokoli, tak by Air neměl čím zaujmout. Snad jen tím jak intenzivně tlačí svou osmdesátkovou stylizaci, ať už skrze rekvizity, nebo soundtrackem co jak kdyby z GTA: Vice City vypadl. 6/10 ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Napriek šesťstopovej výške ma basketbal nikdy nejako osobitne nelákal. Ale po pravde je potrebné dodať, že ma nelákal ani šport ako taký. To iba na úvod, aby bolo jasné, že športová dráma ma nenadchne. A nenadchne ma ani biznisová dráma so športovým pozadím. Podobne by som sa mohol vyjadriť aj o filme o Jordanovi bez Jordana, o sklamaní z obtlstnutého a unaveného Matta Damona, takže ostáva už iba Ben Affleck, ktorého réžia je spravidla lepšia ako jeho herectvo. Potvrdil to, ale ani toč nemohlo zmeniť moje presvedčenie, že na viac ako na tri hviezdičky u mňa tento film nemá. ()

Silence 

všetky recenzie používateľa

Standardně dobrá afflekovská režie, sympatické herecké výkony v čele s vynikajícím civilním Damonem, příjemná - i když trošku násilně tlačená - osmdesátková atmosféra. Naštěstí! Protože příběh o tom, jak jedna bohatá firma získala přízeň budoucího miliardáře tím, že mu slíbila tolik peněz, kolik dvě jiné bohaté firmy nikdy nikomu nezaplatily, a tím mimo jiné pomohla vytvořit precedent v bizarním přeplácení sportovních hvězd, vlastně postrádá výrazný potenciál dramatičnosti a gradace i nějakou nosnou myšlenku či poselství. Feel good... fade out... 6.5/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film o zrode legendárnej značky Air Jordan, ktorá bola vôbec prvou personalizovanou športovou značkou v histórii. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak to bol skutočne obrovský risk, vzhľadom na to, že v čase Jordanovho draftu nebol ani len jednotkou draftu. Nike zariskovalo a vyplatilo sa. Mohlo to však skončiť aj poriadnym fiaskom (predstavte si, že by takúto kampaň spravili v NHL napr. na "legendárne" jednotky draftu akými boli Nail Yakupov alebo Patrik Štefan). Film ma celkom bavil, najviac však tá rivalita medzi Nike, Adidas a Converse. Osobne mi však prišlo to extrémne vtieranie sponzorov v pretekoch o zaistenie si budúcich potenciálnych hviezd mimoriadne nevkusné. A tie hviezdne maniére vysokopostavených draftovaných hráčov bolo tiež na zamyslenie. Herecké obsadenie super, a celkom ma prekvapilo, že postava Michaela Jordana bol v tomto filme v totálnom úzadí. Moje dojmy sú tak na hranici 3 a 4*, ale asi skôr tie tri... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (24)

  • Hoci sa film odohráva na predmestí Portlandu v Beavertone (kde sa nachádza centrála Nike), celé natáčanie prebiehalo v Los Angeles a okolí. (Arsenal83)
  • V tomto filme možno vidieť veľmi krátku ukážku z televízneho seriálu Knight Rider (1982-1986). Keď mal Jason Bateman (Rob Strasser) 14 rokov, objavil sa v epizóde Stratený rytier ako postava s menom Doug Wainwright. Zaujímavosťou je, že táto epizóda bola natočená a prvýkrát odvysielaná v roku 1984, v tom istom roku, v ktorom sa odohráva tento film. (Arsenal83)
  • V tomto filme sa niekoľkokrát spomína Mel Turpin, keďže v roku 1984 bol považovaný za jedného z najsľubnejších hráčov draftu NBA. V skutočnosti sa jeho kariéra nikdy nerozbehla tak, ako sa očakávalo, a svoj posledný profesionálny zápas odohral v roku 1990. Po chýbajúcich ponukách skončil ako ochrankár a po duševných problémoch si v roku 2010 vzal život vo veku iba 49 rokov. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (viac)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (viac)

Reklama

Reklama