Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (466)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"Ale parádny bicykel mal, čudujem sa, že mu ho nikto neukradol." _____________ Nikdy by som nepovedal, že slovenská kinematografia dokáže ešte aj v dnešnej dobe prísť s takýmto originálnym, nápaditým a zábavným kúskom, ktorý má okrem toho ešte aj skutočne zaujímavý spôsob rozprávania. Naozaj som si to užil a určite môžem povedať, že Invalida odporúča aspoň 9 nasratých vozičkárov z 10... S nadšením by som privítal viac takýchto filmov! ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Všadeprítomný hype možno spôsobil, že som čakal viac. Invalid je miestami veľmi zábavný, herci sú super, ale film sa spočiatku celkom ťahá... a úprimne? Zase tak veľmi som sa pri ňom nezazmial. Vulgárne hlášky Gregora Hološku sa skrátka časom zunovali, pričom väčšina humoru vychádza práve z jeho záhoráckeho prízvuku a cholerických výlevov. ()

Reklama

Socrates 

všetky recenzie používateľa

To jsme to, my Čehúni, zase dopracovali! Po dlouhých předlouhých letech kouknu na čobolský můví a nestačím se divit, jak ladně nás strčili do kapsy. Invalid je velice slušnej film s poměrně zábavným námětem, obstojně vtipným scénářem, ale hlavně s kvalitními hereckými výkony. Jakej kontrast oproti našim ubohým nevtipným experimentům plných zoufale ochotnickejch performancí! Samozřejmě to může být ojedinělej úlet, ale rozhodně dalším kusům půjdu v ústrety. Film jsem sledoval na tý progresivistický zaoceánský LGBT MeeToo BLM platformě a hned po skončení na mě vybafla upoutávka na Havlíkův Ostrov. Jen z tý půlminuty jsem se málem okotil, jaká z toho čouhala špatnost a nekvalita. Tak takhle na tom tedy aktuálně (ale vlastně dlouhý leta) my, potomci Lipských a Brdečků, jsme. K pláči je to. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„Z VÝSLEDKU VAŠEHO VYŠETŘENÍ VYPLÝVÁ, ŽE VAŠE OSOBNOST JE AKCENTOVANÁ DISOCIÁLNÍMI A EMOČNĚ NESTABILNÍMI RYSY HRANIČNÍHO TYPU…“ Věčně nasranej (a) mstící se invalida v akci. Bravo Slováci! Tahle kulervoucí píčovina – díky nadhledu a rasový nekorektnosti, dokáže pocuchat bránici! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci chtěli napodobit gangsterky Guy Ritchieho. 2.) Film podbarvuje hudba ve stylu Kusturicových „cikánských“ filmů. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Invalid je skutočne dobrý film a to hovorím ja, čo slovenské filmy veľmi nepozerám (hlavne kvôli vulgarizmom). Tu mi síce nadávky tiež vadili, ale je to film, ktorý má čo ponúknuť. Normálne obdivujem perfektne napísaný scenár, výborné hlášky, niektoré také vtipné, že som sa musela nahlas smiať, hlavne u dialógov medzi Lacom a Gabom. Gabo bol fakt skvelý. Invalid funguje dobre po každej stránke a to čierne komédie zrovna nevyhľadávam. Celý film ubehol tak rýchlo, že ani neviem ako :) ani chvíľu sa človek nenudí. A áno, každej žene by mal byť venovaný nejaký film :). Takže ponechávam 4* (váhala som či 3* alebo 4*). ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Divácky ohlas bol veľmi pozitívny, pasujúci film do pozície najlepšieho slovenského filmu v ére samostatnosti, resp. pridelenia statusu kultového diela. Režisér Jonáš Karásek reagoval nasledovne: „Tieto reakcie ma, samozrejme, veľmi hrejú, niet väčšej radosti pre mňa ako tvorcu, než keď sú diváci spokojní. Či sa stane naozaj kultovým, preverí až čas, isteže budem veľmi rád, keď náš film nezostarne a bude fungovať aj po rokoch a aj pre generačne nové publikum. To sa nedá predpovedať - to my sme zažili 90-te roky, ďalšie generácie už nie. Napriek tomu si však myslím, že problémy, ktoré naši hrdinovia riešia, sú stále tu a myslím, že tu budú aj o pár rokov. Takže by som bol veľmi rád, ak by aj s časovým odstupom ostal - ak už nie kultovým, tak aspoň nadčasovým a vtipným.“ (Biopler)
  • Majk Spirit súhlasil s účinkovaním vo filme iba pod podmienkou, že jeho postava nezomrie. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama