Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja írski bratia Connor a Murphy McManusovci žijú v Bostone. Zasiahnutí vnuknutím, že si ich stvoriteľ vybral ako vykonávateľov svojej vôle očistiť Zem od ľudského zla, nadobudnú presvedčenie, že ich poslaním je zlikvidovať každého, kto nekoná podľa svätých prikázaní. Pri plnení božieho poslania kruto masakrujú ruských mafiánov, masovo vyvražďujú návštevníkov pornoklubov a sexshopov. Miesto toho, aby boli uväznení a potrestaní, získajú obdiv širokých más a verejnosť ich začne prezývať "Svätí". Dokonca aj agent FBI Paul Smecker, ktorý vyšetruje ich krvavé zločiny, páchané na zločincoch, pripúšťa, že Svätí bratia vlastne robia dobrú vec a slúžia spravodlivosti, hoci ju berú do vlastných rúk... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (441)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Tarantinovská poetika, hodně násilí místama opepřeného nadsázkou, "fuck" za každým druhým slovem, svižná Duffyho režie s několika vizuálními vychytávkami, která maže handicap v podobě jednoduchého scenáře a nízkého rozpočtu. Ale také musím částečně souhlasit s betelgeusem a už mně ty taratinovské klony pomalu přestávají bavit. Ne každý totiž umí tak skvěle skloubit násilí s absurdním humorem, jako právě Tarantino, nebo Guy Ritchie. Duffy těch světlých chvilek má jenom pár (hlavně scéna s nešťastným zmasakrováním kočky). PS: Ovšem Dafoe v roli geniálního detektiva je tady klasa! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Příběh možná pokulhává, vedlejší postavy se při menší nepozornosti mohou lehce zaměnit a závěrečné vyšší poselství jsem ani po letech nerozluštil (Satira? Varování? Obojí?), ale nevadí mi to. Symfonie na krev, akci a zpomalené záběry totiž obsahuje snad vše, co si fanoušek žánru může přát a divákovi jde po celou dobu velmi příjemně naproti. Když přičtu Dafoeho excentrickou exhibici, hned se jakékoli zápory hledají mnohem hůř. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

MACHO GRANDE SMILE. Bratstvo Írskych svätých samovoľne zoslané z nebies ako smrtiaca hrozba pre kriminálnikov toho či onoho ghetta. Pestrým zbrojným arzenálom čistiaca čata (+ nový člen) čistí bez ohľadu na rasu, vyznanie aj človečenstvo (mačka). Dočasný neprajník, homosexuál/detektív si s nimi nevie rady a čelom búcha o najbližšiu stenu. Je to taký rádoby efektný správňácky manifest, ktorý sa svojími okázalými akčnými sekvenciami (slowmotion samozrejme nemôže chýbať) až moc chce podobať Rodriguezovi a snahou o teatrálnu absurditu sa strká do zadku Tarantinovi. Pobožná revenge ilúzia za pár šuntov, ktorá zaujme v dvoch troch bodoch (Put cat to death, Willam Dafoe, ???), ale inak je len srandovnou pif-paf strieľačkou na vyplnenie predpolnočnej medzery v TV. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (30)

  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)
  • Postava jménem "David Della 'Roc" byla pojmenována a napsána na tělo Davidu Della Roccovi. (Chatterer)
  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)

Reklama

Reklama