Reklama

Reklama

Oceňovaný režisér Alberto Rodríguez se vrací, aby zachytil španělský vězeňský systém těsně po pádu diktatury v roce 1977. Byl to bouřlivý historický okamžik, kdy se na osudy politických vězňů jaksi zapomnělo. Snímek, jehož autory jsou Rodríguez a jeho stálý spolupracovník Rafael Cobos, evokuje neklidného ducha doby. V hlavních rolích se představí Javier Gutiérrez a Miguel Herrán. (HBO Max)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (29)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Útrapy väzňov v španielskych väzeniach v sedemdesiatych rokoch. Za to, ako ich tam týrali, asi išli rovno do neba a samé aleluja, a dávno stade vykopli Ježiša. Ani neviem, koľko ich tam zomrelo. No ja by som to nevydržala, a podrezala sa naozaj, nie iba akože na protest. Podrezať si ruku horizontálne, nie vertikálne je na hanbu. Ani nevedeli ako sa zabiť... To je zlé. Keď človeka zobudia iba preto, aby ho zmlátili, a potom zase... Tak neviem, čo ich držalo pri živote. Možno vidina pomsty, alebo ostatní väzni, ktorí nestrácali nádej. Zase sa potvrdilo, že spravodlivosť a zákon sú rozdielne veci, no oboje extra pružné predajné kurvy. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Film sa odohráva v španielsku počas prielomu Francovej diktatúry a nastúpi takzvanej demokracie. Väzenské drámy – ak ste ich videli niekoľko, možno ste zasvätení do niektorých klišé. Tento film sa však väčšine z nich dokáže vyhnúť, ale nie uplne! Zdá sa, že príbeh neprináša spravodlivosť alebo svetlo nádeje, takže sa strieda násilie a brutalita s nespravodlivosťou a dúfajúc, že ​​niekde v tomto väzení beznádeje a korupcie bude spravodlivosť. 7/10 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Španielské väznice a hlavne väznitelia boli pekné svine. A popravde si nemyslím, že sa niečo zmenilo. Pomerne dlhý film o boji za práva a lepšie podmienky a krásna ukážka toho, ako sa dá zneužívať moc, aj keď si len tupé hovado. Väzeň má právo na útek a skoro vždy je to tá jediná možnosť, ako niečo zmeniť a dosiahnuť. Vzbury fajne, len málo mŕtvych. 3 z 5 ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slušné vězeňské drama dle reálných událostí od režiséra chválené Mokřiny. Zaujme i herecký cásting. Javier Gutiérrez je velká hvězda a Miguel Herrána všichni známe jako Ria z La Casa de Papel, dalo by se říct, že jde o neoficiální spin- off La Casy, jak by to vypadalo kdyby Rio opravdu zůstal za mřížemi hehe. Film se odehrává v 70.letech po diktatuře ve Španělsku, kde věznice měly drsné podmínky a vězni neměli moc práv, bachaři si tam zkrátka dělají, co chtějí a vězni se snaží o amnestii. Ve vězení se odehrává celý film a jelikož pro vězeňské téma mám slabost, tak rozhodně si film okamžitě upoutal mou pozornost. Jsou tu zajímavé pravidla i skvěle napsané postavy, občas někoho zabijí nebo zmlátí, ale o vraždách a rvačkách tohle není ( byť dojde i na menší vzpouru). Jsou drsnější filmy na téma vězení, ale tenhle má srdce a díky super postavám a netradičnímu španělskému prostředí jde zkrátka o kvalitní podívanou, která má vše, co by divák od podobné žánrovky čekal. 75% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo o úteku 45 väzňov z väzenia v Barcelone, ku ktorému došlo 2. júna 1978. Príliš dlhé a málo akčné, okrem toho, že sa tu striedajú scény mlátenia bacharmi so zúfalstvom hlavné hrdinu, ktorý sa ocitol nespravodlivo na nesprávnom mieste. Zvyšok je potom boj za slobodu plný vzletných hesiel v priebehu politických zmien. Na drámu z basy podľa mňa málo výživné. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Sevilla - v opustenej delostreleckej továrni - a v bývalej väznici v Barcelone, ktorá bola zatvorená v roku 2017. Nakrúcalo sa od 2. augusta 2021 do októbra 2021. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (viac)

Reklama

Reklama