Reklama

Reklama

Jerry a Marge: Tajomstvo lotérie

  • Česko Jerry a Marge: Tajemství loterie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V malom mestečku Evart v Michigane žijú Jerry a Marge Selbeeovci pokojným životom. Jerry, ktorý nedávno odišiel do dôchodku po štyridsiatich dvoch rokoch tvrdej práce, trávi voľné dni pri jazere a vylepšuje svoj motorový čln. Jedného dňa si Jerry na čerpacej stanici vypočuje, že predaj lotérie WinFall sa do niekoľkých týždňov pomaly skončí. Keďže je srdcom matematik, rýchlo si uvedomí štatistickú nevyhnutnosť, že nákup veľkého počtu tiketov počas rolldownu zaručuje takmer istú výhru. Marge je spočiatku skeptická, ale čoskoro sa s mužovým plánom stotožní. Začínajú s malými sumami, ale Margie nástojí na tom, aby podnikanie rozbehli naplno. Vyberú všetky svoje úspory a riziko sa im vyplatí - investícia vo výške 8 000 dolárov sa zmení na zisk 15 000 dolárov. Nadšení svojím úspechom ho nedokážu dlho tajiť. Keď lotériu WinFall v Michigane zrušia, Selbeovci sa nevzdávajú. Marge zorganizuje desaťhodinový výlet do Massachusetts, kde je lotéria stále aktívna. Strávia dni v malom obchode s alkoholom, tlačia jeden žreb za druhým a opäť zdvojnásobujú svoje peniaze. Po návrate do Evartu sa rozhodnú podeliť o svoje tajomstvo. Vytvoria spoločnosť GS Investment Strategies, ktorá umožní ich priateľom a susedom investovať do celého mesta. Znovu sa otvárajú staré podniky a obnovuje miestny jazzový festival. Úspech manželov však priťahuje neželanú pozornosť. Keď medzeru v systéme hry odhalia aj harvardskí študenti, ich vodca Tyler navrhne Jerrymu s Marge, aby sa spojili... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (27)

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Dva lidé nezávisle na sobě najdou mezeru v losování americké sportky a začínají vydělávat. Jeden se obklopí přáteli a o zisk se s nimi dělí, druhý má sice také tým, ale dělit se příliš nechce a hraje nefér. Prý podle skutečné události, humoru málo s typickým americkým, dojemným happy endem. Trpělivost při tištění a pak kontrole tiketů jsem obdivoval. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Jerry And Marge Go Large" je pre mňa veľmi úsmevný a príjemný film, ktorý mi skutočne spravil dobrú náladu. Podľa všetkého podľa skutočnej udalosti. A nemám problém tomu neveriť. Na úvod som nevedel čo z toho všetkoho vyjde, no musím povedať, že s výsledkom som úprimne spokojný. Páčia sa mi naši dvaja hlavní hrdinovia. Je vidno ako majú radosť, že sa im po rokoch konečne opäť podarí priniesť do ich vzťahu život a nejakú radosť. Že majú niečo spoločné. A čo rovnako oceňujem je aj skutočnosť, že nemali v pláne len zbohatnúť a postarať sa o seba a svoje kontá. Reálne peniaze využili na to, aby pomohli všetkým ľuďom vo svojom mestečku, svojej rodine a každému, kto sa s nimi do celej tej akcie zapojil. A nebolo to v štýle, že ich niekto odhalil alebo niečo podobné. Prišlo to tak nejako spontánne. A je tu niekoľko skvelých scénok, čo ma pobavili. Najviac asi momentka, keď sa Bill rozvedie so svojou ženou a akým spôsobom príde to vyrovnanie. To som sa tak úprimne od srdca zasmial. Niekto dosiahne čo chce, a potom si uvedomí, že to vlastne vôbec nestálo za to. Čo dodať? Ako ľahký feel good film toto úplne splnilo moje očakávania a môžem odporúčať. Paramount si dostávajú pod krídla skutočne príjemný film na pozeranie. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

koty2201 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe a sledujem to už pár rokov po sebe, že je veľmi ťažké natočiť komédiu, ktorá je naozaj veľmi vtipná. A som sklamaný, pretože ani v tomto prípade sa to veľmi nepodarilo.    To čo oceňujem je, že je to príbeh podľa skutočnej udalosti a mám pocit, že tento príbeh poznám z novín ako istú bizarnú udalosť z malého mestečka v Amerike.   Je to štandardný príbeh o medzere v zákone, ktorú vedeli šikovní ľudia veľmi dobre využiť. A napriek očakávanej katastrofe, prekvapivo film končí relatívnym happyendom, čiže aspoň v tomto ma príjemne prekvapil. Pretože keď má niekto šťastie, tak je pomerne klišé ak ide po tebe zákon alebo konkurencia. A tu sme dostali oboje.   Nenáročná jednohubka, ktorá diváka veľmi nenadchne, ale na jedno posedenie zaujme a nie je až takou stratou času. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Už od traileru som vedel, že to bude pecka. Deväťdesiatkovo skvele natočený film so silným námetom, bezchybnými výkonmi, sympatickými postavami a skvelou pohodovou atmosférou. Film o tom jak chlapík z vidlákova zase raz využil chybu v systému, ale keďže to je dobrák od kosti, tak vo všetkej počestnosti a aby pomohol celej komunite. A keďže je to film pre celú rodinu, tak sa tam utužia aj rodinné vzťahy, kladné postavy k šťastiu prídu a záporná konkurenčná skupina dostane na zadok. Kto má rád film s jednoduchým ale skvele spracovaným námetom, tak bude spokojný.  8/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Milý film o tom ako prechcať systém hlavou. Sympatické postavy a výborní herci, ktorí ich stvárňujú. Film prakticky plne lícuje skutočný príbeh a tak dokazuje, že život často píše tie najlepšie scenáre. Mega komédia to nie je, ale ako taká oddychovečka bez zbytočnej negatívnej drámy určite pekné dielko. Pre prebudených zároveň šanca, ako film očierniť, pretože všetci hrdinovia sú tu múkového charakteru a toto musí byť určite nejaký skrytý útok na politickú korektnosť, lebo každý vie, že už Achilles bol zo subsaharskej Afriky. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (9)

  • Každý tiket Winfall má 5 sad tipů, takže na 8 000 tipů by bylo potřeba pouze 1 600 jednotlivých tiketů, nikoli 8 000. Tisk by zabral méně než 2 hodiny (při tisíci losů za hodinu). (Johnny.ARN)
  • Príbeh sa odohral v roku 2003, no študent Harvardu používa laptop Alienware, ktorý sa začal vyrábať až o šesť rokov neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama