Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (419)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Chcelo sa mi fandiť, a moc. Kde je výdrž a odhodlanie, tam sa dejú veci nemožné, presne ako v tomto filme. Poraziť Zbornú v tých časoch dokázal naozaj iba málokto (pár rokov pred tou olympiádou sa to podarilo Československu), preto keď sa to podarilo mladíčkom z Ameriky, tak nielenže išlo o prekvapenie, ale skôr o zázrak hodný Houdiniho. Veď ešte aj ja si pamätám časy, keď sme faganom z USA na MS dávali dvojcifernú nakladačku. Z tohto pohľadu teda ide o výborný motivačný námet s veľkou schopnosťou strhnúť diváka a športovým napätím kdesi až po strop. Škoda tých pár nudnejších pasáži a slabučkú, málo údernú hudbu. 85/100 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Niekto to vidí moc Americké, ale no čo už.Som veľký fanda hokeja, takže sa mi to bude páčiť možno viac ako ostatným, ale povedal by som, že s tým to nemá čo robiť.Prekvapil ma celkom dobre zvládnutý scenár s charizmatický-sympatickým Kurtom Russselom na čele a neznámi herci, ktorý sú určite lepšia voľba, ako nejaký známejší.Miestami by to chcelo trošku svižnejšie tempo, ale vždy keď to začína byť trošku nudné hneď nasleduje strih na tréning, takže je to celkom fajn.Jediná vec čo mi najviac vadila, bola kamera pri zápasoch.Viem, že to nieje hokej, ale kamera mohla byť imho fakt priehľadnejšia.Nevedel som sa rozhodnúť, ako ohodnotiť tento film, ale keďže na konci pustili Aeronsmitha, tak sa prikláňam k lepšiemu. 80% - 4* ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Hokejový zázrak je hodně špatnej sportovní film, ve kterym navíc toho hokeje moc neni, ale neustále se tam kecá o vlastenectví a o bohu. Nemam rád hokej a filmy, kde se dialogy skládaj z vět typu "Bůh žehnej americe. Bůh nám pomáhej. Za jakej hraješ tým, chlapče? Za USA!!!" a podobný kecy, ty úplně nesnášim. Ten film jsem vyloženě přetrpěl a dalo mi to fakt zabrat, abych to vydržel až do konce. No a ten konec byl teda taky úchvatnej. Celej film mi dal asi tolik, jako kdybych si někde našel výsledky hokejovejch utkání na olympiádě 1980. Jedinej důvod, proč tomu nedám odpad, je Kurt Russell, takže 1 hvězdička a to je až až... ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Sladký film, který je řemeslně naprosto v pořádku, ale přesně takovým tím způsobem, kdy se na sebe kupí jedna povinná scéna za druhou a režisér se snaží diváka namotivovat, aby si očekávané vyvrcholení užil jako pravý Američan. Vynikající Kurt Russell a pěkné neuspěchané tempo, ale těch klišé je více než lágrů v KLDR, hokejové mače nejsou zrovna z těch nejpřehledněji sestříhaných a nejsilnější scéna se nenachází ani zdaleka tam, kde by měla. Příjemné pokoukání rozhodně, ale v rámci hollywoodské sportovní rubriky to z průměru zkrátka nevystupuje... 65% ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Slabší film. To, co nejvíc utkví v hlavě, je hudba. Film je však pojat poněkud nezajímavě. A tak se dočkáme dlouhých tréninkových příprav a pasáží, povinného moralizování v týmu a promlouvání trenéra do duše mladých nezkušených hráčů, poté jednoho dlouhého zápasu USA-SSSR a o dalších zápasech se tvůrci zmíní jen slovem, což je opravdu trestuhodné. Přihlédnu-li k tomu, že víme, jak to celé dopadne, vychází mně z toho průměrný sportovní film, jehož nejsilnější momenty spočívají na bedrech Kurta Russella a na hokejové ploše. Jinak nic extra. 50% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Skutečná olympijská arena, ve které se odehrávali olympijské zápasy, byla po smrti amerického trenéra Herba Brookse přejmenována na Herb Brooks Arena. (Zavy)
  • V originálním znění filmu je použit autentický záznam věty od komentátora ABC Ala Michaelse "Věříte na zázraky?". (MarekT)
  • Herb Brooks (ve filmu ztvárněný Kurtem Russellem) zemřel těsně před uvedením filmu, a proto film nikdy neviděl. (xxSmoldaxx)

Súvisiace novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (viac)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (viac)

Reklama

Reklama