Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (419)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Příjemně natočený film o jednom velkém Americkém zázraku na který se již přes 26 let vzpomíná a nikdy nezapomene. Jednou se takhle možná zfilmuje i naše výhra na olympiádě v Naganu. Jen škoda, že film se soustředí pouze na hlavní souboje USA X SSSR. Pro lepší celistvost vyprávění a vnímání celého kolotoče tehdejšího olympijského šílenství by bylo příjemné vidět poslední zápas USA aspoň skrze komentář trenéra/vypravěče... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $64,378,093Tržby Celosvetovo $64,445,708║ Tento film by potreboval skúsenejšieho režiséra, niekoho aj je Steven Spielberg, lebo aj keď to nie je zle natočené a výhodou je že to je dokonca nevtieravé na to o akú tému sa jedná, chýba tomu tá pomyselná skutočná iskra, po ktorej by mali byť cítiť silné emócie a nie len taký slabý záchvev aký sa nakoniec dostaví. /60%/ ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Niekto to vidí moc Americké, ale no čo už.Som veľký fanda hokeja, takže sa mi to bude páčiť možno viac ako ostatným, ale povedal by som, že s tým to nemá čo robiť.Prekvapil ma celkom dobre zvládnutý scenár s charizmatický-sympatickým Kurtom Russselom na čele a neznámi herci, ktorý sú určite lepšia voľba, ako nejaký známejší.Miestami by to chcelo trošku svižnejšie tempo, ale vždy keď to začína byť trošku nudné hneď nasleduje strih na tréning, takže je to celkom fajn.Jediná vec čo mi najviac vadila, bola kamera pri zápasoch.Viem, že to nieje hokej, ale kamera mohla byť imho fakt priehľadnejšia.Nevedel som sa rozhodnúť, ako ohodnotiť tento film, ale keďže na konci pustili Aeronsmitha, tak sa prikláňam k lepšiemu. 80% - 4* ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Skvelý film z hokejového prostredia s výnimočným, silným príbehom a pôsobivou réžiou. Kurt Russell je v úlohe trenéra viac než presvedčivý. Dvojhodinový film, ktorý mi utiekol ako voda bez známok akýchkoľvek zbytočných odbočiek a nudných scén. Tlieskam. Jeden z najlepších športových filmov vôbec. A to typické americké vlastenectvo vôbec nie je naškodu. Ostatne mne nikdy neprekážalo, práve naopak. 90% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

A to som si myslel, že kvalitné športové filmy sa už ani netočia a tu málo chýbalo k piatim hviezdičkám! Ozaj strhujúci film o hokejovej nádeji, priateľstve a tvrdej drine. Síce zase jeden z filmov, ktorý vyzdvihuje ich národ, preto Amíkov (niekedy) z duše nenávidím, no cez to všetko som im držal palce, dokonca aj keď hrali proti našim. Skvelo natočené hokejové zábery, kamera, dramatické zábery z lavičky, proste dráma ako má byť! Vytkol by som len niektoré zle natočene zákroky brankárov a lepšiu, dramatickejšiu hudbu. 80%. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Útočníka Buzze Schneidera si ve filmu zahrál jeho syn Billy. (MarekT)
  • Všichni soupeři USA ve filmu kromě Sovětského svazu (CCCP) mají neautentické dresy. (Robbi)
  • Kurt Russell se vzdal části svého honoráře, aby mohl 800-1000 hlavý komparz jíst teplé jídlo, namísto svačiny. (HellFire)

Súvisiace novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (viac)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (viac)

Reklama

Reklama