Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bacuľatý hrdzavý kocúr Garfield si žije ako v bavlnke u svojho pána, spisovateľa Jona (Breckin Meyer). V domčeku na pokojnom predmestí rozmaznanému a prieberčivému zvieraťu naozaj nič nechýba. Jeho prioritami sú jedlo a televízia, prípadne televízia a jedlo, takže spokojne tlstne pri obrazovke. Mačky v okolí má pod palcom. Keď so siamským kocúrom Nermalom každé ráno kradnú fľaše mlieka z okna susedného domu pomocou dômyselne prepracovaného systému kladiek a prevodov, nikdy to nie je Garfield, kto odvedie hrubú či špinavú prácu. Všetko sa však zmení, keď jeho pán Jon, zamilovaný do veterinárky Liz (Jennifer Love-Hewittová), privedie domov fenku Odie. Neurotický kocúr začne žiarliť a spriada úklady, ako sa votrelkyne zbaví. Vulgárne jej nadáva a vyzýva ju na odchod z domu. Až keď sa jedného dňa Odie nečakane stratí, Garfield zistí, že sa z jej zmiznutia vôbec neraduje. Pocíti, ako veľmi sa mýlil - Odie mu chýba. Keď si kocúr uvedomí, čo svojím správaním spôsobil, vojde si do svedomia. Rozlúči sa so sladkou záhaľkou a leňošením a vrhne sa do akcie. Musí zachrániť Odie! Najprv sa poriadne posilní, aby prekonal panickú hrôzu z neznámeho sveta za plotom svojho domu a potom vyrazí na neuveriteľnú misiu - hľadať svoju spolubývajúcu do labyrintu veľkomesta. Talentovaná Odie sa ocitla v diabolskej moci miestnej celebrity Happyho Chapmana (Stephen Tobolowsky). Zradný televízny moderátor psíka uniesol do svojej zvieracej show a vyslobodiť ho nebude ľahké... Garfieldovo dobrodružstvo spojí nielen Jona a Liz, ale aj Garfieldových mačacích kamarátov Normala a Arlene. Ale čo je najdôležitejšie, spojí Garfielda a Odie. Hoci by to prieberčivý kocúr nikdy nepriznal, Odie je naozaj jeho najlepšia kamarátka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (341)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Taká tá jednoduchá, oddychová komédia. Neurazí (vlastne urazí), ale bohužiaľ ani nepobaví. Kameň úrazu spočíva v nevtipných a až primitívne detských vtípkov, na ktorých si jedinec nad dvanásť rokov ide oči vyplakať (možno urážam aj deti pod dvanásť). Ak by ste však náhodou tento film našli v novinovom stánku za 10 ,-sk/čk, neváhajte! Pretože presne takú cenu Garfield má. Brakovú, príliš nízku, ale kvalitatívne krásne vystihujúcu. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Christophe Beck: 1. Holla (Album Version) - Baha Men ,2. I Got You (I Feel Good) (Album Version) - James Brown ,3. Honky Cat (Album Version) - Elton John ,4. Hound Dog (Album Version) - Elvis Presley ,5. What's New Pussycat? (Album Version) - Tom Jones ,6. Wild Thing (Album Version) - Cheap Trick ,7. Cats Vs. Dogs (Album Version) - Matthew Sweet ,8. Stray Cat Strut (Album Version) - Stray Cats ,9. Fat Cat Keeps Getting Fatter (Album Version) - Squirrel Nut Zippers ,10. Talk To The Animals (Album Version) - Sammy Davis, Jr. ,11. Walking The Dog (Album Version) - Rufus Thomas ,12. Atomic Dog (Album Version) - George Clinton ,13. More Than A Friend (Album Version) - All Too Much ,14. Happy Together (Album Version) - The Turtles ,15. You've Got A Friend (Album Version) - Al Green ()

Reklama

Davson 

všetky recenzie používateľa

Nechutné znásilnění původního stripu, překroucení všech postav a to celé zabalené do hloupoučkého děje. Především jsem vůbec nepochopil, proč Liz vůbec dává Jonovi, který má ke všemu kočku, psa. Dál se radši nebudu ani rozepisovat. Každopádně, dávám 1*, 1/2 za Garfielda, který na začátku má pár aspoň trochu ironických hlášek, a 1/2 za Jennifer Love Hewitt. ()

MoiJe odpad!

všetky recenzie používateľa

Komiks je susususuper, ale film teda úplne o ničom, ako výberom vtípkov, hlavnej línie deja i spracovaním Garfielda samotného. To radšej čumieť do mrazáku ako ešte raz na tento film. PS: Celkom by ma zaujímalo, aká bola cieľová divácka skupina. Komiksáci nie, dospelí nie... no, možno deti, ale keď už mačička a psíček, radšej všetkými packami za Cats and Dogs. PPS: Jeežišku, teraz pozerám, že je na júl plánovaná dvojka. To fakt 1 niečo zarobila? ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Měla to být pocta skvělému komiksu, ale díky zaměření na hodně mladé dětské publikum je z toho ostudná katastrofa, na kterou se může podívat leda absolutní ignorant a neznalec Garfieldových stripů, fanouškům to bude trhat srdce od první minuty, stejně jako mě. Kéž by tvůrci milovali Garfielda tak, jako on své lasagne, mohla to být bomba, bohužel to spíš vypadá že měli k filmu stejný vztah jaký má tento zrzavý tlusťoch k pondělkům... ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (17)

  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)
  • Pri naháňačke na nádraží má Odie v jednom zábere elektrický obojok, potom nie a v ďalšom zábere ho má opäť na krku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (viac)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (viac)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (viac)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (viac)

Reklama

Reklama