Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový programátor Simon (Jeremy Sisto) pracuje pre veľkú softvérovú spoločnosť, nestíha termíny, ba čo viac, v byte sa mu z ničoho nič začnú objavovať záhadné prázdne balíčky. Aj keď sa usiluje svoj byt zabezpečiť a opevniť, každý deň v ňom pribudne nový balíček, ale všetky sú prázdne a v celom dome sa dejú čudné veci. Simon podozrieva všetkých svojich susedov, správcu domu, starého vynálezcu, osamelú sestričku aj bezdomovca so psom. Jeho strach prerastá v paranoju, ktorá mu znemožňuje pracovať. Začína trpieť nákupnou horúčkou a kupuje tovary, ktoré vôbec nepotrebuje, ba dokonca bytostne neznáša. Keď však začnú navôkol zomierať ľudia, Simon pochopí, že niečo skutočne nie je v poriadku. A balíčky prichádzajú a prichádzajú. Ale prázdne sú len zdanlivo. V skutočnosti obsahujú vírus 1.0. Aké je jeho tajomstvo? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (61)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

kombajn 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte rádi divné ...přírodní čerstvé mléko... já to neřekl.. Pokud máte rádi velmi divé filmy (například Crash s D. Unger je proti tomu poměrně slabý čaj), budete spokojeni. Problém je, že mi není tak úplně jasné co tím chtěli autoři říct. Ve filmu hraje plno velmi známých herců, od krále nejhorších béček Payna, přes Henriksena (který zestárl a je si trochu nepodobný), přes jako vždy značně znepokojivého Udo Kiera. Problém filmu není v jeho nejednoznačnosti nebo opravdové podivnosti. Problém je v tom, že to o čem vypráví se přenese na vás. Paranoia. A spousta přírodního čerstvého mléka. POZOR - Pro fajnšmekry, kteří mají rádi Lynche a Cronenberga 4 a 1/2 *, pro běžného diváka naprosto nestravitelný odpad! ()

Reklama

Balu... 

všetky recenzie používateľa

Těžko se hodnotí to, u čehož máte tendenci se na konci zeptat "Co to mělo znamenat..?" Zpočátku originální žlutý kamerový filtr mě po půlhodině začal rušit, roztěkanost a schíza hlavního hrdiny následovně štvát. Fascinoval mě přenos antiviru v procesoru, k tomu ještě značně archaického data výroby (0.36:25) =) ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Tento film je nudný! Kdo chce vědět proč, ať čte dál. (následují spoilery) Kritika moderního konzumního života („nakupování nic nevyřeší“), ale i varování před chytrou strategií potravinových firem, které se nám snaží prodat své výrobky velice promyšlenými způsoby. Jedná o vir, který vás infikuje nakupovací horečkou třeba po mléku. V upgradované verzi už toho nakupujete víc. Nad ničím nepřemýšlíte, jen kupujete. Ten vir je nanotechnologického původu. Pohybujeme se tedy v žánru nanopunku. Ač se tvůrci snaží sebevíc (originální myšlenka, zajímavé vizuální zpracování), film neuvěřitelně vázne. Všechno to působí ochotnicky (a herci jsou nevýrazní), čemuž přihrává ještě fakt, že jsem jednou zahlédl klesající mikrofon u horního okraje obrazu... One point 0 je promarněná šance na originální film. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku temne psychedelické, diváka všemožne odradzujúce nepríjemné audiovizuálne peklo, ktoré s pribúdajúcimi minútami stráca na tejto atraktívnej pekelnosti. Posledná tretina odviala zvyšok toho dobrého, keď sa dvojica Renfroe - Thorsson vytasila s násilnou vysvetľovačkou (čo je filmový prvok, ktorým vzhľadom na úroveň prevedenia opovrhujem a necháva ma chladným podobne, ako hrdinov úžasné plány výstredných zlosynov, ktorý trpia obsedantne-kompulzívnou poruchou čo do nutkania im všetko do detailu objasniť) a ja len bezmocne zalamujem rukami a pýtam sa: prečo?! Výborne našliapnuté, ale zle dohrané. Sista príliš nemusím, ale pár sympatií si uchmatol a Udo Kier je parádny. Postavu Lancea Henriksena, votrelec-nevotrelec, vytrvalo ignorujem. Táto hra na cronenbergovské čosi nevyšla. 30% ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)
  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)
  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené