Reklama

Reklama

Kráľ Tulsy

(seriál)
  • Česko Král Tulsy (viac)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizódy(18)

Keď newyorského mafiána Dwighta „Generála“ Manfrediho prepustia po 25 rokoch z väzenia, šéf ho vyšle na vidiek v Oklahome, aby rozšíril svoje pôsobenie. Začne podozrievať svoj klan, že pracuje proti nemu, a tak si pomaly vytvára vlastnú skupinu. (SkyShowtime)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (125)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Sheridan má obrovský talent napísať scenár plný nelogických a absolútne si odporujúcich vecí, ale tak, že divák sa nad nimi nestačí príliš zamýšľat. Našťastie. No a tento svoj talent spojil so Slyom a napísal mu na telo postavu, ktorá je skrz naskrz amorálna a pritom vzbudzuje sympatie. V dnešnom prevrátenom mediálnom svete, plnom hlúpej aktivistickej propagandy je totiž chlap, ktorý nekecá, jedná a pre drsne rozbitú držku nechodí príliš ďaleko asi rovnakou raritou ako tradičná rodina. Sheridan navyše udržal mieru propagandy na únosnej úrovni a hoci v poslednej časti už scenár riadne drhne, bavil som sa. Som celkom zvedavý na druhú sériu a bojím sa iba scenára, ktorý - ak uhne od pôvodného zámeru - by mohol celý tento sľubný projekt nakoniec potopiť. Za štyri "Paríže stredozápadu". (11.1.2023) ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

So Stallonem je zábava, vylezie z lochu po štvrťstoročí, aby zistil, že v kaviarni dostane kávu iba do papierového pohárika a ani ju nedokáže zaplatiť v hotovosti. Jediné čo ho teší, že Rolling Stones sú stále na turné. Ani zmena doby mu nezabráni podmaniť si miestny zapadákov a miestnych obyvateľov, ktorí to dobrovoľne alebo nasilu potiahnu s ním celú prvú sériu. Scorsese si to medzi obľúbené mafiánske eposy asi nedá, ale ja ako fanúšik Stalloneho a žánru s tým problém nemám. Ak by som sa ho snažil nájsť, tak napíšem, že tých 5 hodín čistého času bez tituliek a otravných rekapitulácií je zbytočne natiahnutých. Keď uvážim čo sa v ňom udialo, látka by si vystačila na jednom celovečernom páse. Na druhú stranu ten by sa asi nezaplatil, čo nie je zrejme prípad seriálu, ktorého čaká na moje prekvapenie ďalších 9 epizód. Ale ako píšem, ak sa vráti kráľ Tulsy, problém s tým nemám, len dúfam, že znovu nevyfasuje 25 rokov. Neprezradil som moc? ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Sly se vrátil a neskutečně si to užívá. TULSA KING má sympatický půlhodinový formát, díky kterému jsem schopen neusnout před koncem, navíc se tu pořád něco děje. Sheridan si pohlídal úvod a závěr a ty díly pravda patří k nejlepším. Především příjezd do Tulsy a etablování se v novém prostředí výborně odsypá. Herecky moc fajn, především agentka FBI Andrea Savage zaujme. Pár chybek, zkratek a podivných rozhodnutí se sice najde, ale celkově hodně podařený projekt. Jsem zvědavý na další řadu. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První řada: **** Za mě zcela ukázkový seriál ze staré školy. Zápletka nijak komplikovaná, Stalloneho charisma táhne seriál jako správný “italský hřebec”. Jako třešinky na dortu považuji vtipné vsuvky/narážky a přítomnost Stalloneho nejmladší dcery. Za (v dnešní době raritu) považuji logické uzavření řady (bez pocitu, že se řada usekla v polovině). Podrobněji u jednotlivých epizod. Druhá řada: TBD.  ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Taylor Sheridan a jeho chlapácká seriálová krasojízda pokračuje. Sheridan je v top formě a každý jeho seriálový počin trhá rekordy a Tulsa není vyjímkou, k dispozici je totiž Sylvester Stallone, který předvádí nejlepší herecký výkon od Rockyho. Je to staromilská gangsterka, kde Stalloneho propustí z vězení po 25 letech a šéf ho vysílá do zapadákova Tulsa, kde si bude moct vybudovat své vlastní kriminální podsvětí a k dispozici bude mít hodně nečekanou partu. Seriál se nese v klidnějším duchu, ale rozhodně baví. Stallone má charisma na rozdávání a sedí mu všechny polohy a bavilo mě jak se pomalu a jistě rozrůstá. Vedlejší postavy jsou sympatické a záporák vévodící motorkářskému gangu je dobrý hajzl. Akce tu je minimum a zaujme především akčnější finále, ale dá se to přežít ( byť mám radši gangsterky plné mrtvol, drog, mučení a přestřelek), tak tohle je spíše feel good žánrovka ze staré školy, ale potěší všechny už jen díky Stallonemu. 75% ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (viac)

Reklama

Reklama