Reklama

Reklama

Kráľ Tulsy

(seriál)
  • Česko Král Tulsy (viac)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizódy(18)

Keď newyorského mafiána Dwighta „Generála“ Manfrediho prepustia po 25 rokoch z väzenia, šéf ho vyšle na vidiek v Oklahome, aby rozšíril svoje pôsobenie. Začne podozrievať svoj klan, že pracuje proti nemu, a tak si pomaly vytvára vlastnú skupinu. (SkyShowtime)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (125)

HAL 

všetky recenzie používateľa

Ne že bych se nebavil, ale notak, to lidem toto mohutně hypujících vážně stačí tak málo? Z toho snad nebudem dělat druhé Goodfellas, vždyť to je jen taková odpočinková blbina postavená kolem toho že Sly je pořád badass a cool i když už má za sebou třičtvrtě století. Některé scény jsou hodně fajn, některé velmi fungují i emočně, ale děj celkově a obzvlášť vztahy postav jsou hodně přitažené za vlasy, s uvěřitelností čehokoli si Sheridan fakt hlavu ani trochu nelámal. 7/10 ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

S01: Stallone jako sympaťácký starý gangster v zapadákově je zase ve svý poloze a možná ještě další z ikonických rolí. Nikdo nemá jeho charisma. Trvá polovinu série, než se to trošku rozjede a nabere děj (humor dost na jedno brdo), zbytek už pak přesvědčivý. Finále je drsný a obsahuje solidní motivační proslov - vzpomněl jsem na "world ain’t no sunshine & rainbows" :) Akorát tak spokojenost na rozjezd, nenáročná "chlapská" zábava, Sheridan opět boduje. 75% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Fakt moc příjemný překvápko a to myslím smrtelně vážně. Nečekal jsem moc, ale dostal jsem poměrně slušnou porci zábavy. Sice, jednoduchý a jasně daný příběh, ale namixovaný v tom nejlepším poměru. Něco mezi Ozarkem a dalšími podobnými seriály, z nichž tenhle možná není až tak scenáristicky vypilovaný zato má nestárnoucího Slye, který to má totálně všechno na háku, umí si udělat prdel sám ze sebe a hlavně, když promluvil svým hlubokým hlasem, měl jsem chvílemi pocit, že se dívám i na herce. Tohle kdyby mi někdo řekl, před pár lety, měl bych ho za totálního blázna , takhle se už teď těším na další sérii. ()

rowdys 

všetky recenzie používateľa

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

Nix 

všetky recenzie používateľa

Sheridan to zase dokázal. A Stallone ukázal, že do starého železa jen tak nepůjde. Herectví mu nikdy nebylo cizí, ale to jakým způsobem si střihl mafiánského hláškujícího Dwighta, je naprosto pohlcující. Jasně, Sheridan začíná tak jak dycky, pomalu rozvážně, občas navnadí a jakmile se tam něco začne, tak to má opravdu grády. Jasně, jsou tam zpomalovací díly, ale o to víc je pak dycky člověk odměněn. Líbí se mi, že Sheridan si jede svoje. Je to hláškující, odlehčená forma nechybí a ani vážná nota. Pokud to bude první a poslední seroš Slye, nemohl si vybrat lépe. Pro mne jasný must see! ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (6)

  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (viac)

Reklama

Reklama