Reklama

Reklama

Rodinná animovaná komédia je príbehom štyroch rozmaznaných zvieratiek zo ZOO v newyorskom Central Parku, ktoré už netúžia po tom, aby sa vrátili do divočiny. Lev Alex je kráľom tejto mestskej džungle a v ZOO je hlavnou atrakciou. Spolu so svojim najlepším priateľom – zebrou Martym, žirafou Melmanom a hrošicou Glóriou žijú po celý svoj život v pokojnom zajatí, kde pravidelne dostávajú chutné krmivo a sú obdivovaní návštevníkmi. Marty však nie je celkom spokojný so svojím osudom. Prežíva svoju „krízu stredného veku“ a zo zvedavosti a za pomoci niekoľkých šikovných tučniakov ujde, aby mohol preskúmať neznámy svet. Nasleduje ho žirafa Melman, Lev Alex a hrošica Glória, ale skôr, ako sa dostanú na slobodu, sú naložení do veľkých drevených debien a nalodení na zámorskú loď plávajúcu do Afriky... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (690)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Sakra, ten oslík ve Shrekovi byla ale povedená postavička, zatím co hrdiny příběhu doháněl k šilenství, diváci - děti i dospělí - se bavili. Možná právě proto se studio Dreamworks rozhodlo natočit svůj další animovaný film právě o zvířatech, nebudu to nijak okecávat, prostě jim to nevyšlo. Snímku očividně schází ta hlavní ingredience, chytrá a chytlavá zápletka obohacéná o humorné situace. Je až k pláči sledovat, jak se tvůrci pokusili vsunout do filmu humor, ale místo toho sledujeme jen tupou eskapádu nepovedených gagů. Samozřejmě má film i své světlé chvíle, třeba lemuří král je k sežrání a u několika vtípků jsem se opravdu pobavil, to ovšem nic nezmění na faktu, že snímek vypadá spíše jako pořádně očesaná kostra, na kterou se měly ty nejdůležitější věci teprve nabalit. Také je nejspíše třeba pochválit pořádně práci technického týmu, neboť 3D animace je opravdu povedená, jen škoda že zebra jako zebra vůbec nevypadá... Z Madagaskaru je cítit, že tentokrát se tvůrci soustředili spíše na děti, než na rodiče, kteří vedle nich v sále budou sklesle sedět. Pokud je vám tedy méně než deset let neváhejte a snímek si sežeňte, máte totiž velikou šanci, že se vám líbit bude... ()

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Tak tímhle animákem Dreamworks moc povedeně rozcupoval Pixar. Skvělý příběh, humorné scény, parádní dialogy a zajímavé postřehy ze života zvířat. Nemůžu vypustit vtipnost jednotlivých postav a zajímavý námět i příběh. Dobře si animátoři vybrali jaká zvířata použít. Lev, zebra, žirafa a hroch byli pro tento film jako stvoření. Do toho se mi moc líbilo, že každé zvíře mělo svoji charakteristiku a povahu. Povaha Alexe jako lva nemá chybu, Marty jako jeho uplný protiklad, Melman takový roztomilý hlupáček a Glorie jako ženská, která se s ničím nepáře. Úžásní byli i tučnáci v roli záporáků. Navíc jeden z mála animáků, u kterých mám ráda český dabing. - "Aww I just wanna dunk him in my coffee." ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Mě se Madagaskar líbil docela dost (na to že je to film pro děti). Samozřejmě lví (to se zrovna k tomuhle filmu hodí :-) podíl na tom mělo "herecké" obsazení z něhož mi nejvíc utkvěl Sacha Baron Cohen se svým maniakálním Ali G hlasem. Chris Rock se taky nemá co stydět a u Dreamworks se asi zaběhlo, že jakmile je ve filmu něco s kopytama musí to mluvit černošskej bavič (jsem zvědavej co zbyde na Chrise Tuckera). Gagy jsou tak půl na půl mezi fakt vtipnými a vyloženě dětskými, ale co je opravdu terno? Čtveřice tučňáků ti jsou naprosto geniální a rozhodně lepší než veverka z Doby Ledové. Bonbónkem na dortu jsou pak parodie na známé filmy které se osvědčili už ze Shreka. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jednorázová záležitosť obalená do atraktívneho prostredia. Až posledné filmy štúdia DreamWorks ako Kung Fu Panda a Ako si vycvičiť draka nesú v sebe známky dospelosti a diváckej pútavosti ako tomu bolo u Pixaru do posledného Toy Story. Všetky filmy pred tým - počnúc Shrekom a končiac Madagascarom sú farebné, parodické jednohubky s nesympatickými zvieratkami, ktoré idú po pevne vyšlapanej ceste animovaných klišé bez známky osobitosti. Nechápte ma ale zle. Aj napriek tomu, že je to hovadina, dá sa na nej pobaviť a dá sa na nej zasmiať, ale nikdy to nebude Rango a ani Hľadá sa Nemo. V rámci žánru asi dostačujúce, ja ale hľadám niečo viac. Niečo čo ma vráti do detských časov a do pocitu, že dobrodružstvo dokáže presiahnúť plátno aj pri animáku. Tu sa to nestalo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sú to mimozemšťania zo vzdialenej galaxie. Barbari z ďalekých vesmírnych diaľav. Prileteli, aby nám ukradli naše ženy a drahé kovy.“ To by nebol mraveczetkovský a shrekovský DreamWorks, aby všade neťahal nudnú pop-kultúru. Z ustavičného citovanie slávnych filmových scén a ešte slávnejších pesničiek na mňa prešiel dojem, že v štúdiu podceňujú detského diváka (uhádnuť, z ktorej snímky je tá-ktorá scéna nepokladám za vzdelávanie). Určite to nie je najhoršie, celé je to príjemne farebné (najmä džungľa, New York ma nebavil) a niektoré scény („Ja tak rad trsam trsam.“) sú na zjedenie. Ale o tejto snímke platí zarážajúci fakt, že titulnými hrdinami sa stali postavy, ktoré mali byť vedľajšie (neviem, či ma viac nudila žirafa, hroch, lev alebo zebra) a pozoruhodné vedľajšie radšej mali byť hlavnými. Fakt by som musel dlho premýšľať, či ma viac dostali maniakálne výstupy militantného komanda tučniakov („Kde sú ľudia?“ – „Zabili sme ich a ich pečene sme zjedli.“ Hrobová chvíľa ticha. „Žartujem. Posadili sme ich do nafukovacieho člnu do Číny.“), dvojice zdanlivo (?) hlúpych opíc („V centre dnes vraj má mať prednášku Bill Clinton. Pôjdeme tam a budeme doňho hádzať bobky.“) alebo rozkošne maličký bojazlivý Mort („Buď ticho, si otravný.“). Vskutku kuriózne, že čím menej dôležitá postava, tým lepšia. Dvojka ma bavila oveľa viac, lebo sa nehrala na psychológiu, priemerný Madagascar vymenila za skvelú Afriku a šialené podporné postavičky ešte viac prevzali kontrolu nad tými hlavnými. Rovnako vydarená bola aj trojka. jednotka sa spätne skutočne javí, prekvapivo, ako najslabší diel série. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (28)

  • Exteriéry, resp. džungle, jsou inspirovány dílem francouzského impresionistického malíře Henriho Rousseaua. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (viac)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (viac)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (viac)

Reklama

Reklama