Reklama

Reklama

Africké královny

(seriál)
  • USA African Queens
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Obsahy(1)

Vzestup a vláda angolské královny Nžingy na pozadí rodinné zrady a politické rivality. Kombinace hraného seriálu a dokumentu. (Netflix)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (6)

Africké královny (2023) odpad!

Komentár NikiVai dokonale dokumentuje to, čo dnešnej mládeži stačí k životu - Instagram a Netflix. A potom si myslia, že sa ich vedomosti OBOHATILI. Pritom ich ani nenapadne, že program s ledva niečo cez 30% asi nebude mať toho veľa spoločného s pravdou. A ani nerozpoznajú netfluxovskú propagandu, ktorá prekrúca dejiny, robí z čiernej kráľovnej pomaly humanitárnu pracovníčku, hoci bola rovnako vrahyňou, ako ostatní okolo nej - v stredoveku/novoveku predsa nič výnimočné, že otroctvo nebolo len doménou hnusných bielych ľudí, ale že sa zotročovalo po celej Afrike medzi čiernymi navzájom a že sa tam zotročuje dodnes. Z tvrdej vladárky sa robí anjelik len pre pohlavie a farbu pleti, aby sme opäť ukázali tú silnú ženu, čo sa vzoprela útlaku. Netflixovskému dejepisu sa dá veriť asi tak ako reálnej existencii superhrdinov. A v druhej sérii to idú ešte viac osrať, keď aj z legendárnej Kleopatry idú urobiť černošku z Rovníkovej Afriky. ()

Král je mrtev (2023) (S01E01) 

História podľa Netflixu. Zatiaľ je na tom celom pravdy len to, že v Afrike žijú černosi. Kopanie do bieleho kolonizátora sa zdá byť tým najhlavnejším cieľom dokumentu. Pritom otroctvo v Afrike bolo vtedy, aj predtým, aj teraz tam je. Čierny zotročuje čierneho. ()

Sokové (2023) (S02E01) odpad!

Haha, vraj: "Príťažlivosť Kleopatry je v tom, že si ju každý môže predstaviť s inou farbou pleti." 😂 Hej, hej, na Netflixe história funguje aj takto. Ale naopak už nie. Alebo bude raz hrať Mandelu Eskimák? ()

Cesty vedou do Říma (2023) (S02E02) odpad!

Kleopatra ako hysterická Krovačka a dejiny popisuje údajná historička s charizmou juhoamerickej predavačky zeleniny z telenovely. Fakty sú často presné, ale okolnosti a vysvetlenia tých faktov sú tendenčné. Nehovoriac o tom, že hĺbka výkladu dosahuje úrovne maximálne dokumentu pre základnú školu. ()

Co je nevyhnutelné (2023) (S02E03) odpad!

"Poznáte toho smajlíka, čo mu vybuchuje hlava? Tak to bol Octavianus." Také slová by som čakal od študentíka pomocnej školy, čo nič okrem mobilu, wikipedie a googlu nepozná, ale od "renomovanej" historičky? ()

Poslední faraonka (2023) (S02E04) odpad!

Veľké dojatie na konci, lebo zomrela africká kráľovná. Keby šlo o vyblednutú Lagerthu z fjordov, tak by ani slza nepadla. Nemáš pigment, do seriálu sa nedostaneš. Ale Kleopatra z pridaním krému na vojenskú obuv je pomaly svätica a vlastne sa aj povedalo, že hej, no aj vraždila, aj rodinu nechala odstrániť, ale vtedy to bolo úplne normálne predsa. Výplachy z Netflixu úplne degenerujú mládež a robia z nich len hlupákov. ()

Reklama

Reklama