Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh muža, ktorý ostane uväznený na veľkom medzinárodnom letisku. Príbeh Viktora Navorského, ktorý prichádza do New Yorku a netuší, že kým bol na palube lietadla, v jeho krajine sa stal vojenský prevrat. S pasom, ktorý nemôže použiť, nesmie vstúpiť na územie USA a tak musí v tranzitnej časti Kennedyho letiska čakať, kým sa v jeho krajine skončí občianska vojna. Z dní sa stávajú týždne a z týždňov mesiace, počas ktorých Viktor pomaly objavuje labyrint terminálu - mikrosvet plný absurdít, ale aj romantiku, keď sa zoznámi s krásnou letuškou Ameliou... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (831)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Příjemný oddychový film. Tím sem skončil s kladným hodnocením a začnu kritizovat. To, že to režíroval pan Spielberg jsem nevěděl a přečetl si to až tady, avšak tím hůř. Catherine Zeta-Jones byla naprosto nevýrazná, Tom Hanks se sice snažil, ale asi ne dost. Samotný příběh se mi líbil, ale to jen do půlky filmu. Pak začalo to klasické americké klišé. A víte co? Mě už nebaví je tolerovat. Měl jsem velké nutkání dát 4*, ale je tu i hodně faktických chyb, takže pouze 3*. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na Spielberga až príliš sentimentálne, ale na mňa to zabralo. Veľmi príjemný filmík so skvelým nápadom, hlavne veľmi originálnym. Niekedy sa pýtam sám seba, či vôbec je herec okrem Toma Hanksa, ktorý dokáže utiahnuť také obrovské filmové diela sám. Hanks si získa divákov svojou rolou naivky a pôsobí veľmi milo a úsmevne. Príjemný filmík, ktorý si aj napriek svojej dĺže udržal atraktivitu. 80%. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"AIRPORTS ARE TRICKY PLACES, MR. NAVORSKI." ---------- Ako zvyčajne, Steven k sebe dokáže zvolať neuveriteľný káder és. Filmársky progresívna štvorka - Kamiński, Williams, Hanks a Spielberg to poriadne rozkrútila, no vypadla z toho jedna veľká utópia. Viktorov takmer ročný pobyt na Kennedyho letisku je viac uveriteľnejší, ako správanie letiskového personálu a väčšiny postáv. O tých dvoch slabých(zbytočných) romantických zápletkách nehovoriac. Samozrejme je otázne, o čom inom by to nakoniec celé bolo, nemyslím si ale, že kreatívni borci za kamerou neboli schopní zbúchať niečo lepšie. I keď, to je otázne ešte viac, keď vezmeme do úvahy, aký mal koniec pôvodne byť. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkná záležitost. První půle se skvostně zmateným Hanksem a s jeho lahůdkovým přízvukem je velmi vtipná a svižná, love story s letuškou (opravdu nádherná Zeta-Jones) příjemné, její neklišoidní vyústění, jdoucí proti zaběhnutým šablonám, jsem si představoval jinak a jsem rád, že mně Spielberg (potažmo scenárista) překvapil. I ten konec byl v přijatelných mezích, žádné násilné hraní na city se nekonalo (u Spilberga tak typické). A také rozhodně poklona pro realizační tým, který speciálně pro tento film postavil zcela funkční letištní halu, tady klobouk dolů. Malým překvapením pro mně byla slabá finanční odezva u amerického publika, že by hvězdné spojení Hanks-Spielberg už nebylo sázkou na jistotu? Společně s overseas tržbami se Terminal jen tak tak zaplatil....PS: Vzkaz pro golfistu: Nemáš pravdu, hochu :o) Vzhledem k tomu, že cca 50 procent tržby jde provozovatelům kin, tak při výdělku 218 mil. to dělá nějakých sto melounů pro DreamWorks, takže jak říkám - Spielberg asi moc nadšenej nebyl :o) ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Sacha Gervasi, Jeff Nathanson .. Skvělé. Takhle to vypadá, když si Spielberg hraje :o) Celkem zbytečnou roli letušky naštěstí zachraňuje moje oblíbená a nádherná Catherine, ale jinak je to perfektní one man show Toma Hankse. Krásný, milý film s pěknou hudbou od Williamse. Ještě jednou skvělé, tenhle film málokoho nepotěší.. 90%. ()

Galéria (123)

Zaujímavosti (37)

  • Postava Viktora (Tom Hanks) pochází z fiktivní země Krakozhia, ale Hanks ve filmu mluví bulharsky, což se prý naučil od své ženy, která z Bulharska pochází. Výstřižek z novin je zase v ruštině, plechovka od oříšků v neurčeném jazyce a řidičák, který ukazuje, je vypsaný na ženské jméno a je z Běloruska. (don corleone)

Súvisiace novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (viac)

Reklama

Reklama