Reklama

Reklama

Horiace dni

(festivalový názov)
  • Česko Palčivé dny (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladý prokurátor Emre, ktorého práve pridelili do mestečka Balkaya, sa počas vyšetrovania svojej prvej vraždy dostáva do politického konfliktu. Keď si vytvorí puto s majiteľom miestnych novín, tlak začína eskalovať. Inteligentné a znepokojivé trilerové rozprávanie ponúka dôvtipné zobrazenie korupciou nasiaknutého sveta, plného populizmu a mačizmu. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (6)

petrsv 

všetky recenzie používateľa

Mladý a pohledný prokurátor byl zřejmě zvyklý na město, což místní rychle vycítí a není pak problém, aby si s ním dělali, co chtějí. Typický příběh je doplněn o jakousi homofobní zápletku, která sice nemá reálný základ, ale může dobře posloužit pro zbavení se nepohodlné osoby v tupém stádu. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Opäť turecký vidiek. Ľudia, zvyky, dusivá atmosféra, korupcia, vlastné pravidlá. Do toho sa mieša alkohol metla ľudstva, keď si človek nepamätá čo robil včera. Otázny je začínajúci vzťah fešného mladého prokurátora s fešným majiteľom miestnych novín. Koniec však veľa neprezradí. Silné 3* ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Turecká kinematografia často milo prekvapí kvalitou, a rovnako tomu bolo aj v tomto prípade. Drámy im rozhodne idú, hoci občas bývajú na môj vkus trochu málo komunikačné. Kurak Günler mal okrem dramatickosti aj výborný psychologický rozmer, ktorý ešte viac vyzdvihol samotný príbeh z prostredia tureckej dedinky, kde každý každého pozná, a ako sa ukázalo, prokurátora Emreho tam nikto napriek milému privítaniu nikto nechcel. Veľmi dobre natočené, aj zahrané. 4* ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Výborne nakrútený mysteriózno-psychologický thriller s dramatickým presahom, v ktorom sa stále niečo deje a ktorý ma miestami dostával do pekne nepohodlných situácií, končiaci s nezodpovedanými otázkami. Tvorcovia sa veľmi zručne pohrávajú totiž s divákovou hlavou a budujú v ňom celý čas pocit absolútnej neistoty. Herecky je film zvládnutý na jednotku. Turci majú vyrezanú už jasnú nedôveru v tých ich fúzatých ksichtoch, čo pridáva na autentičnosti. Navyše sa dej odohráva vo vidlákove, kde netečie voda a ľudom z toho v tých horkách statočne prepína v paliciach. Burning Days možno smelo zaradiť medzi nadštandartné filmy z buranova, pri ktorom vám bude kypieť žlč a otvárať sa nôž vo vrecku. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrej scénář o korupci v Turecku, takže se není co divit, že film sbírá pochvaly v zahraničí, ale doma je tvrdě kritizován. Jestli to takhle chodí na tureckým venkově to nevím, ale jinak film uměl vytvořit správnou dávku napětí. Je to takovej začarovanej kruh, kde se o incidentu stále mluví, ale ve výsledku se toho moc neřekne. Hlavní hrdina skvělej a s tím ksichtíkem by mohl z fleku do Hollywoodu. 70% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Pôvodná dĺžka filmu bola až 2h 35m. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v júli 2021 v centrálnom Turecku, predovšetkým v okolí mesta Kayseri. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama