Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Réžia:

Sam Raimi

Predloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scenár:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrajú:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Od chvíle, kedy sa Peter Parker (Tobey Maguire) rozhodol opustiť svoju dlhoročnú lásku Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), aby sa mohol v kostýme Spider-Mana aj naďalej zodpovedne venovať svojmu povolaniu superhrdinu, ušli dva roky. Jeho túžba po milovanej M. J. sa ale postupom času stala ešte silnejšia, a to je dôvod, aby sa tajného života superhrdinu na dôkaz svojej lásky vzdal. M. J. sa však medzitým rozhodla ísť ďalej, dala sa na dráhu filmovej herečky a v jej živote figuruje nový muž. Peter má problémy i so svojim najlepším priateľom Harrym Osbornom (James Franco).  Ich priateľský vzťah začína byť stále viac zahaľovaný Harryho závisťou voči Spider-Manovi,  ktorého viní zo smrti svojho otca. Keď už sa zdá, že sa situácia nemôže zmeniť k horšiemu, Peter je postavený tvárou tvár mocnému Dr. Octopusovi (Alfred Molina) - diabolskému stvoreniu s dvomi pármi smrtiacich chápadiel, ktoré sú mu viac ako dôstojným protivníkom. Aby dokázal jeho výčiny zastaviť, musí sa naučiť žiť so svojím osudom a využiť všetky svoje schopnosti, ktoré sú mu zároveň darom i prekliatím. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (764)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Já jsem viděl nejdříve právě 2 a po tom, co mě film zaujal, zkoukl i 1. Ale oba díly mi připadají stejně dobré. Stejné obsazení jako minule, akorát tu je místo záporáka Green Goblina Dr. Octopus. Vyjmenovávat klady nebudu (už jsem to učinil u minulého dílu, snad jen hudbu reprezentuje Ana Johnsson - We Are). Znovu hodnotím 4*. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Mojím najväčším plusom bol Dr. Octopus. Pravdu povediac, po zhliadnutí filmu presne chápem kritikov, ktorí hodnotia nové dobrodružstvo Spider-Mana ako najlepší sfilmovaný komiks. Približne dvojhodinový celok dáva zmysel každej svojej časti, či už ide o spomínané úvodné titulky alebo pomerne dlhý prechod k samotnému Dr. Octopusovi. Neverili by ste, že prvých 40 minút budete sledovať iba neakčné scény a tie vás nebudú vôbec nudiť. V skutočnosti je akcie vo filme pomerne málo - dočkáte sa iba troch súbojov Spider-Mana s Dr. Oc a zvyšok tvoria dialógy, navonok pokojné zábery plné vnútorného napätia a dilemy. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Chudý superhrdina, dlouhodobě ignorující fyzikální zákony, se vrátil s poruchou svištění vláken, trochou rozpolcenosti a chapadelným protivníkem. Novotou to sice nijak nezavání, ale já jsem nadšen z nabízené úvahy na téma - co se nedá zastavit, to se dá utopit. Prubnu to s krokodýlem a pak dám vědět. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Příklad toho , že dvojka se dá natočit lépe , než jednička. Moc se mi líbilo , že tentokrát Peter řeší obrovské dilema , jestli žít normálním bezproblémovým životem nebo zachraňovat svět , k čemuž byl předurčen ( trochu mi na těch komiksových filmech vadí ta obrovská zločinnost , ale chápu , o čem by to pak bylo , kdyby hrdina neměl s kým bojovat ). Hlavní záporák ve skutečnosti vůbec záporný není , takže musí bojovat sám se sebou , tedy spíš se svým nuceným druhým já. Scéna , kdy Spidey zapomene , že nemá masku a všichni ti cestující ho vidí , mě opravdu dojala k slzám a scéna ve výtahu mě zase velmi pobavila. Dala bych skoro i pět , ale přece jen , půlku filmu pořád někdo ječí - opravdu by to nešlo bez toho? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Ja teraz na dievčatá nemám veľa času.“ – "Prečo? Si mŕtvy?“ Monštruózny komiksový veľkofilm Sama Raimiho nadchne každého, komu sa páčil priemerný originál a vďakabohu prekvapivo aj tých, ktorým sa nepáčil. Raimi sa konečne poriadne a naplno odväzuje a ponúka strhujúce akčné sekvencie, plné pôvabných nápadov (vrátane odkazov na samého seba - motorová píla). Plus brutálne dobre kombinuje gigantické akčné scény (prelet auta až do reštaurácie alebo obrovské ručičkové hodiny) s komediálnymi/sitkomovými scénkami (Spider-Man vo výťahu, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID). Je to správne temné, pestrofarebné, odviazané a tentokrát dokonca o čosi lepšie fungujú aj inak dosť trápne patetické dialógové dojemné scény s ryšavou Kirsten Dunstovou a tetou May (používajúcou v obrane pred hovoriacimi chobotnicami výlučne starý dobrý parazol). Lepšie triky, lepšia akcia, lepší zlosyn (Alfred Molina z FRIDY). Lepšie ako originál, lepšie ako „prehnaná“ (v úplne všetkom) trojka. Najlepší je ale stále J.K. Simmons (šerif z TAKMER DOKONALÉHO ZLOČINU) ako šialený šéfredaktor novín Hlasná trúba J.J. Jameson. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158781/Spider-Man-2-80.html ()

Galéria (168)

Zaujímavosti (107)

  • Přibližně 54 milionů amerických dolarů bylo utraceno za speciální efekty. (HellFire)
  • Pokračování Spider-Mana (2002) se mělo původně jmenovat The Amazing Spider-Man. Tento název nakonec dostal až film z roku 2012. (HellFire)
  • Alfred Molina (Dr. Octopus) si najviac obľúbil svoje pravé vrchné chápadlo, pretože práve ono mu vždy nasadzovalo okuliare alebo podávalo pohár. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (viac)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (viac)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (viac)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (viac)

Reklama

Reklama