Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodine športového trénera Toma Bakera (Steve Martin), jeho ženy Kate (Bonnie Huntová)a ich početného zástupu detí – dohromady ich majú dvanásť – všetko perfektne funguje do okamihu, keď sa rodičia rozhodnú presídliť z vidieka do Chicaga, kde otec Tom získal vysnenú prácu futbalového trénera v špičkovom mužstve. V rovnakej dobe môže urobiť kariéru aj Kate, ktorá napísala o rodine knihu. Ne neočakávane realizované sny doplácajú však podľa svojho presvedčenia deti, a tak sa doteraz súdržné spoločenstvo začne povážlivo rozpadať. Vydrží rodinné puto všetky katastrofy? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (149)

BLOKBASTER (Martin Pomothy)

"Steve Martin hrá Steva Martina, Bonnie Hunt hrá Bonnie Hunt (hrala vôbec niekedy tá ženská nejakú inú rolu?!) a vo vedľajších úlohách sa ukazujú známe tváre z vedľajších úloh z rovnakých filmov. Od inštalatéra padajúceho z rebríka, až po samoľúbeho frajera Bakerových dcéry v podaní Ashtona Kutchera…"

Filmpub.cz (Václav Rybář)

"Je smutné, že i snaživý Levy a tradičně kvalitní Martin narazí na onu věčnou překážku v podobě změny tempa a zaobírání se "dospělými věcmi". Je to klišé, je k dostání v každé podobné komedii, ale problém je v tom, že co bylo v osmdesátých letech, v době Clarka W. Griswolda, snesitelné a neohrané je…"

Filmweb.cz (Jan Gažko)

"Dvanáct do tuctu má být rodinná komedie s jistým morálním ponaučením typu rodina je základ nebo musíme se mít rádi, s několika vtipnými scénami typu Tom pracuje jako trenér fotbalového mužstva a bere si práci domů, děti nemají někoho rádi a tak ho třeba podpálí a podobně. Jenomže zmiňované…" viac

Kinema.sk (Matej Oravec)

"Režisér filmu Shawn Levy neprišiel s ničím novým či preborným a scenár sa vôbec nevyhol zavedeným schémam. Chvíľami pripomína Dvanásť do tucta komédiu Sám doma (krát 12), chvíľami seriál Show Billa Cosbyho. Levy ale dokázal za tu krátku dobu vymedziť dostatočný priestor pre každé z dvanástich detí…" viac

Tiscali.cz (Kateřina Grosmanová)

"Nejotravnější na celém filmu je ono morální ponaučení, které tu prosakuje každou druhou scénou, a v závěru je vyřčeno na plná ústa. Je samozřejmě o tom, že ani práce snů vám nedá takový pocit štěstí, jako když se plně věnujete vlastním dětem. Chtěla bych v dnešní uspěchané době vidět rodiče, který…"

Reklama

Reklama