Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Európe, začiatok 19. storočia. Bratia Grimmovci by hádam ani nemohli byť rozdielnejší – na jednej strane je mimoriadne cynický a občas príliš neomalený, no odvážny hazardér Wilhelm, ktorému ale nik nepovie inak ako Will (Matt Damon), na strane druhej milo naivný a večne zasnívaný romantik Jacob, ktorého zase prezývajú Jake (Heath Ledger). Čo ich však spája je slabosť pre strašidelné príbehy a legendy. Oficiálne sú totiž na cestách ako bojovníci proti strigám a démonom a na živobytie si zarábajú oslobodzovaním a zachraňovaním dediniek, ktorých obyvatelia práve na tieto bytosti temnoty veria - a ktorí sú presvedčení, že všetko nešťastie, čo ich v živote postretlo, majú na svedomí práve ony! „Tím Grimm“, ako bratov tiež zvyknú volať, tak má vďaka ľudskej naivite a poverčivosti zaistený „pravidelný príjem“ - no len do chvíle, keď ich francúzska armáda usvedčí z podvodu a odhalí ich ako hochštaplérov! Veliaci generál ich ušetrí len pod podmienkou, že odhalia tajomstvo prekliateho lesa, v ktorom znova a znova miznú dievčatká. Nuž a práve na tomto čudesnom mieste sa naši neslávni pseudoexorcisti po prvý raz stretnú zoči-voči s naozaj reálnou hrozbou: so zákernou prastarou kráľovnou, ktorá by urobila čokoľvek na svete, aby bola večne mladá a krásna (Monica Bellucci)... Mimochodom, jedno zo stratených dievčatiek nosí červenú pelerínu s kapucňou (Alena Jakobová) – a v lese narazia aj na istého Janka (Martin Světlík), ktorý zúfalo hľadá svoju sestričku Marienku (Denisa Vokurková)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (648)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný komediální pohádkový horor, tak by šlo asi nejjednodušeji odpovědět na otázku, co je tento film za žánr! Mnoho lidí na tento mix žánrů nadává a film jim připadá jako nesourodý mišmaš. Já si naopak myslím, že Gilliam zde spojil od všeho to nejlepší a to nenásilně. Vizuálně nádherné avšak občas silně váznou speciální efekty. Příběhově do jisté míry přeplácané, ale vzhledem k notoricky známým grimmovským pohádkám nikoli nepřehledné. Na Gilliama ale poměrně málo nápadité. Přesto výborné! ()

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, že jsi to ty Terry, tak to bude za čtyři, ale jen tak tak, to ti teda povim. Ale verim a doufam, ze Tideland uz bude zase o neco trochu vic tvuj film, u kteryho nebudu chvilema trpet kvuli scenari a hlavne u ktereho nebudu premyslet, ze by me obcas ani nenapadlo, ze se jedna o film od tebe. Kazdopadne jsem rad, ze jsi se po letech opet vratil a doufam, ze jsou Grimmové tvůj odrazový můstek pro znovurozjetí tvé parádní režisérské kariéry. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Terry Gilliam natočil pro mě často nepochopitelné filmy (Brazil, Imaginárium), ale také natočil 12 opic. Bratři Grimmové nedopadli zdaleka tak špatně jak zdejší hodnocení vypadá. Nápadů je poměrně hodně. Dojem kazí slabší triky, s kterými si ovšem Terry nikdy zase tak moc hlavu nelámal. Skutečně to hodně balancuje mezi komedií a hororem. Atmosféra vesnice a lesa by se klidně dala zaměnit s Ospalou dírou. 65% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„A žili šťastne, až kým nepomreli. Alebo aj nie.“ Takto to dopadne, ak sa drsne realistickí, brutálne pragmatickí a "americkí" producenti Bob a Harvey Weinsteinovci zrazia s bizarnou európskou fantáziou Terryho Gilliama a Tomáša Hanáka. Zlý počítačový vlkolak, Červená čiapočka, zakliata veža, Monica Bellucci, Perníkový chlapec, ľudožravý kôň (!), Peter Stormare, kučeravý Matt Damon, Heath Ledger s okuliarmi, Miroslav Táborský, hocičo od Tima Burtona (najmä OSPALÁ DIERA), žaby, ubližovanie zvieratám, megavýprava, zmasakrovaný scenár Ehrena Krugera (MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO, VRESKOT 3) a všeličo ďalšie. Miestami pozoruhodné, miestami blbé, inokedy len čudné, najčastejšie však asi len riadne WTF. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Ehren Kruger .. Nebýt pod tímto snímkem podepsaný režisér geniálních Dvanácti opic, určitě bych měl v kině větší radost. Terry Gilliam totiž jednoduše zklamal, byť se jedná o téma, které by mohlo být jeho parketou. No, nestalo se. Jen vznikl film, kvalitou odpovídající faktu, že to bylo jedno z nejhorších natáčení, jak pravil sám režisér. Ve zkratce - ztotožňuji se s názorem zde už napsaným – rutinní dospělácká pohádka. 50%. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (19)

  • Scénu se živým lesem napsal Terry Gilliam původně pro Zloděje času (1981), kde se ale nakonec neobjevila, podobně jako když ji chtěl uplatnit později v Brazil (1985). (imro)
  • Film se částečně točil v Praze. Scény ze středověkého městečka pak byly natočeny na dolním nádvoří hradu Křivoklát. Štáb pracoval i na hradě v Ledči nad Sázavou a v jedné sekvenci můžeme vidět i hrad Kost. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (viac)

Reklama

Reklama