Reklama

Reklama

Allie Hamiltonová (Rachel McAdams) a Noah Calhoun (Ryan Gosling) sa zblížili už počas dospievania. Spočiatku búrlivá romanca sa postupne zmenila na hlboký vzťah - do rozvíjajúcej sa lásky však neúprosne zasiahli Allieini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdal byť dosť dobrý pre ich dcéru... Keď sa tí dvaja po rokoch opäť stretávajú, ich vášeň opäť vzplanie - a Allie sa musí rozhodnúť, či poslúchne svoje srdce alebo rozum... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 027)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Cassavetes má strhující cit pro timing jednotlivých scén a sousled dialogových pasáží. Pohlcující, expresivní, uvědomělé a příjemně staromódní. Možná trochu idealističtější a snovější, než je život sám, ale proč jednou nepřimhouřit oči a nenechat se unášet na vlně fenomenální romantiky, kterou CHCETE v životě taky zažít. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Keďže išlo o romantický žáner, očakával som, že vývoj vzťahu hrdinov bude mať miestami od reality na míle ďaleko. Čo som však pomerne ľahko prekúsol. Chémiu medzi hlavnou dvojkou som si celý čas užíval a pri scéne, kedy večerali pri sviečkach, som bol, priznám sa, pomerne dojatý. Inak ma ale na prekvapenie táto ospevovaná romantická dráma až tak do srdca nezasiahla. Goslinga aj McAdams mam rád a ich príbeh ma bavil. The Notebook ale považujem "iba" za pekný romantický film, nič viac a nič menej. Po toľkej chvále som zrejme čakal mimoriadne emotívny "doják", pri ktorom mi nebudú stačiť vreckovky. Nič také sa ale nedialo. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Já na tyhle romantický dramam teda moc nejsem, krom toho to je ještě z takový tý doby 40-50 tejch let minulýho století v americe a to už vůbec nemusim, ale tohle bylo fakt dobrý, skoro mě až překvapilo, že mě takovej příběh udržel v pozornosti celý ty dvě hodiny, krom toho tady skvěle hraje Rachel McAdams, kterou sem si pekelně oblíbil v Nesvatbových, tam jí to sice slušelo ještě víc než tady, ale v tomhle filmu taky neni k zahození. Snad jediný co bych vytknul je takovej trochu moc kýčovitej konec, ale k zakončení takovýho příběhu se to hold hodí no ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

No jo no, ale já jsem to zhlédla na jeden mohutný nádech a výdech. Je to romantika jak Himaláje, ale já jim fandila a fandila jsem jim i v reálu. Ačkoliv se tady trochu při natáčení škorpíkovali, tak jim to spolu pak přece jen nějakou chvilku sladce klapalo i bez kamery a to já beru. Něco podobného se stalo s Colinem a Jennifer v Pýše a předsudku, proto je to také můj oblíbený Austenovský seriál, já jim tam tu lásku věřila na sto procent. A tady jim to přece spolu tak slušelo, že jsem si je zaškatulkovala jako jeden z těch kouzelně zamilovaných, filmových a potažmo i nefilmových párů. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Neřeším přeslazenost, která k tomu prostě patří. Ani tu průhlednost, která to v pár momentech trochu srážela a ubírala na intenzitě. Už vůbec stopáž, která by bez cca 15 minut z filmu udělala mou intenzivní letní filmovou lásku. Fascinovala mě chemie mezi Goslingem a vrcholně zamilovanou Rachel McAdams, kterým jsem doslova záviděl a chtěl jejich vztah prožít místo nich (se vším všudy, vždyť proto je to tak krásné). Ten film pro mě prostě reflektuje lásku, jsou v něm chyby, jsou v něm hádky, zbytečné natahování a čekání, ale i je v vášeň a to nejdůležitější, já to těm postavám prostě věřil. A hrozně přál. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (54)

  • Dom, ktorý Noah (Ryan Gosling) opravuje, je súkromná rezidencia, ktorá však v skutočnosti nebola v schátranom stave. Dosiahlo sa toho pomocou špeciálnych efektov. (Arsenal83)
  • 11. augusta 2015 bolo ohlásené, že americká komerčná sieť The CW vyvíja televízny seriál na motívy tohto filmu, avšak ani po rokoch nikdy nedošlo k jeho realizácii. (Arsenal83)
  • The New York Times ohodnotil film pozitívne a uviedol, že: „scény medzi mladými milencami konfrontovanými s dospelou autoritou majú rovnaké kypiace napätie a číhajúcu hystériu, ktorú pred viac ako 40 rokmi priniesli mladí Warren Beatty a Natalie Wood vo filme Trblietanie v tráve (1961)." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené