Reklama

Reklama

Allie Hamiltonová (Rachel McAdams) a Noah Calhoun (Ryan Gosling) sa zblížili už počas dospievania. Spočiatku búrlivá romanca sa postupne zmenila na hlboký vzťah - do rozvíjajúcej sa lásky však neúprosne zasiahli Allieini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdal byť dosť dobrý pre ich dcéru... Keď sa tí dvaja po rokoch opäť stretávajú, ich vášeň opäť vzplanie - a Allie sa musí rozhodnúť, či poslúchne svoje srdce alebo rozum... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 027)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Neoriginálny, ale bez chybičky sfilmovaný jednoduchý príbeh s taaakto veľkým srdcom. Romantická limonáda galaktických rozmerov, ktorá sa až do posledných 15 minút dôstojne drží nad lacným sentimentom. Pomalé tempo, poetická širokouhlá kamera, slušní herci (hlavne Ryan Gosling), pekný klavírny motív. Pre tých, čo veria, že láska k jednému človeku môže vydržať na celý život. Nič pre cynických realistov. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sladučké ako medík, no myslím, že máličko presladené. Krásny príbeh o láske podaný nezvyčajným spôsobom a s krásnym záverom. Netradične klasická romantika, zápletka lásky prekvapivo jednoduchá, rozpor medzi chudobnou a bohatou rodinou, no podanie príbehu je na skvelej úrovni. Rachel McAdams putuje k hereckým výšinám a Gosling ju nasleduje míľovými krokmi. Krásni, výborní herci. 80%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film som videl asi len dva dni pred smrťou Jamesa Garnera. Zápisník jednej lásky je film, ktorý dokáže, aby sa vaše srdce roztopilo a to aj keď nie ste žiadny romantik. Nádherný a dojemný príbeh, ktorý v každom musí niečo zanechať. Zápisník jednej lásky nie je len obyčajnou romantikou nad ktorou mávnete rukou. Všetko je až dokonalé ako prostredie, tak hlavná herecká dvojka - Ryan Gosling a Rachel McAdams, sadlo im to skvele a aj vďaka tomu je film taký, aký je. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nikto nezabudne na svoju prvú lásku.“ Znie to pateticky, však? Taký je ale celý ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY. Je o láske. Robí česť romantickému žánru, dokonca takú, že nemám výčitky svedomia šupnúť ho k najultimátnejším romancám na svete (CASABLANCA, SPOMIENKY NA AFRIKU, ANGLICKÝ PACIENT). Snímka pôsobí "štandardne", ako keby chcel niekto schválne dať do jedného romantického filmu čo najviac klišé. Tvorcovia sa ale v skutočnosti inšpirovali Hitchcockom a jeho "je lepšie s klišé začať, ako skončiť". Skutočne – hoci si budete myslieť, že viete, ako niektoré scény/postavy skončia, snímka v poslednej chvíli prudko zmení smer a vyberie sa cestou originálneho riešenia, ktoré trhá srdce. Režisér s kameramanom ponúkajú smršť ťažko zabudnuteľných scén, z nich asi najviac osloví monumentálny záber so stovkami labutí. Hlavnou devízou snímky však nie sú ani tak magické scény, dialógy či pôsobivá vizuálna stránka, ale strhujúce herecké výkony. Dominuje im fantastický romantický pár McAdamsová/Gosling, ktorému uveríte každú emóciu a ktorým by ostatné filmové páry mali povinne závidieť. Ich chémia je taká, až sa čudujem, že sa po nakrúcaní nezobrali. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Krásny dôkaz toho, že aj z niečoho divácky tak špecifického, ako je adaptácia knihy Nicolasa Sparksa môže vzniknúť vkusný a súčasne nádherný počin oslovujúci nielen svoje cieľové publikum. Rachel McAdams a Ryan Gosling sú ako ústredný pár dokonalí, režisér sa obratne pohybuje na veľmi tenkej hranici gýču a scenár je prekvapivo filmovo funkčný. Vznikol tak film, za ktorý by tvorcovia zodpovedný za adaptácie Pilcheroviek, Steeloviek alebo aj ďalších Sparksoviek upísali dušu diablovi. 9/10 ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (54)

  • Ryan Gosling (mladý Noah) mal vo filme hnedé kontaktné šošovky, pretože James Garner (starý Noah) má hnedé oči a Gosling má modré oči. (ladko)
  • V úplne prvej predprodukcii bol do úlohy Noaha zvažovaný George Clooney a jeho staršiu verziu mal hrať Paul Newman, ale potom, čo si Clooney pozrel nejaké filmy Paula Newmana, zašiel za Paulom a povedal mu, že sa na neho nepodobá. (Arsenal83)
  • Veľká časť deja filmu sa odohráva na ostrove Seabrook a jeho okolí, čo je skutočne jeden z „morských ostrovov“ Južnej Karolíny. Avšak reálne sa tam nenatočila ani jedna scéna. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (viac)

Reklama

Reklama