Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva manželské páry sa stretnú na dovolenke pri Niagarských vodopádoch. Začína sa napínavý príbeh nevery a plánovanej vraždy. Mocnú erupciu ľudských emócií a vášní neskrotí ani nádherná príroda, ktorá obyčajne berie ľuďom od úžasu dych. Rose a George Loomisovci (MARILYN MONROE, JOSEPH COTTEN) prišli stráviť medové týždne k Niagarským vodopádom. Ich vzájomný vzťah je veľmi napätý, pretože George je psychicky veľmi nestály muž. Zoznámia sa s manželským párom Cutlersovcov z vedľajšieho bungalovu. Polly Cutlerová (JEAN PETERSOVÁ) a jej muž Ray (MAX SHOWALTER) zistia, že Rose svojho muža podvádza a chce ho so svojím milencom Tedom Patrickom (RICHARD ALLAN) zavraždiť zhodiť do Niagarských vodopádov. Netušia, že aj George má svoj tajný diabolský plán. Jedného dňa však George naozaj zmizne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Barva tomu filmu nesluší, ne že jo, ale překvapivě ani vyloženě nepřekáží. Musím říct, že jak mě Marilyn zaujala třeba v Mustanzích, zde mi přišla taková... nevím... ne špatná, ne nesnesitelná, spíš tak podivně "nastrčená". Každopádně jde o líný noir těžící ze základní atraktivity ověřených motivů. Kdyby nešlo hrát hru "odškrtni si vždy ze seznamu věcí, které Monroe v každém filmu musí udělat" (sprcha, pobrukování, zpívání, každý trademarkový kukuč, polehávání nahá v prostěradlech), nebylo by se na co soustředit a prostě by to uplynulo. Děj byl předvídatelný až hrůza. Nevzrušivé finále to zabilo. Není to špatné, protože tyhle filmy zkrátka mají něco do sebe, ale žádné terno rovněž ne. 3 a 1/2 ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Ukážková hra s rečou štylistiky, kedy vidíme tradičný film noir vo farebnou ponímaní, ale bohužiaľ, s čiernobielymi postavami. Väčšina pravidiel a dovedností tohoto jedinečného žánru sú tu teda postavené tak trocha naruby. Exotické prostredie v priľahlých lokáciach blízko Niagarských vodopádov sú príjemným osviežením naproti stereotypom mestskej džungli. Ale zas v špinavých mestách tvorcovia lepšie dokážu pracovať s mystifikáciou reality, dotykom zla, a atmosferizáciou noci. Obsah tejto, formálnej netradičnej Niagary je ale zakomponovaný s umelo prehrávanými peripetiami zvratov, násilia a samotných dôsledkov vyčíňania postáv. Niežeby som všetkým súvislostiam plne chápal, lenže pokiaľ máte nastavený určitý prah únosnosti na niektoré elementárne veci, začne vám pripadať zápletka tak trochu otravná. Môj prípad k tomuto filmu. Keby ho písal (a nedajbože natočil) John Huston, konštatoval by som kvalitatívny pokles v jeho kariére. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Noir svůdný jak svojí lokací (vodopády + Rainbow Cabins) a v Technicolor obrazu, tak osudovou "selfish, manipulative, heartless, lusting bitch" (česky řečeno: p*čou) v podání Marilyn. Nutno říct, že Jean Peters je neméně sexy tahák, děj má celkem spád a finále zaboduje v napětí. ♪♫ ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Moc zajímavý film, který ale bohužel nemá to základní, čím by podobný snímek měl diváka zaujmout. V zásadních momentech mu totiž chybí napětí. Některé sekvence jsou až hitchcockovské, vizuálně zajímavé, ale svojí ležérní dramaturgickou výstavbou promrhávají šanci. A je to opravdu škoda, jelikož film vypadá pěkně, technicolor Marilyn sluší a děj i docela slušně ubíhá. 6/10 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moja fascinacia filmom noir uspesne pokracuje, tentokrat padla volba na Niagara od rezisera Henry Hathawaya /Na Sever Aljasky, Letiste 1970, Garden of Evil/. Tematicky sa film venuje nevere a planovanej vrazde, pricom sa to odohrava v pozadi krasnych Niagarskych vodopadov. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom nastupuje vyborna atmosfera vzajomnej nedovery, podozrievania. Trochu mi nesedi film noir ako farebny film, skor preferujem cierno -biele filmy, ale od prirodzenia som tolerantny, a preto rad odpustam. Diviak ako ja chtivy hereckych vykonov si pride na svoje najma v osobe Josepha Cottena /Obcan Kane, 3rd Man/, ale slusne hrala aj Norma Jean a.ka Marilyn Monroe /Slameny Vdovec/, ktoru sice nemam rad, ale hrala to na urovni. Okrem nich dvoch este tu boli aj vyborna Jean Peters /Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ a Max Showalter. Napatie na urovni, Za mna maksimalna spokojnost s tymto noir-om. 89 % ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Keď Ray Cutler (Casey Adams) hovorí, že „číta Winstona Churchilla“ na svadobnej ceste, má na mysli Churchillovu šesťdielnu históriu s názvom „Druhá svetová vojna“. Knihy je možné vidieť na zadnom sedadle jeho auta a neskôr opäť v chatke. Tieto publikácie vyšli v rokoch 1948-1953 a boli populárne v Spojenom kráľovstve aj v USA. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od začiatku júna do polovice júla 1952. (Arsenal83)
  • Počas natáčania na „autobusovej stanici“ a pri veži s názvom Rainbow Tower je počuť zvonkohru v tejto veži. Stavba veže bola dokončená v roku 1947 a v nej možno nájsť 55 zvonov s celkovou hmotnosťou vyše 43 ton. Hralo sa ručne štyrikrát denne až do začiatku roku 2000, kedy bol komisiou mosta Niagara Falls nainštalovaný automatizovaný systém. (westerns)

Reklama

Reklama