Reklama

Reklama

Odmäk

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Štetín. Koniec zimy, začiatok jari. Na brehu Odry je nájdené telo mladej ženy. Vyšetrovanie vedie Zawieja, tridsaťročná policajtka, ktorá sa nikdy nevzdáva. Čoskoro sa ukáže, že nejde o obyčajnú vraždu, pretože žena krátko pred tragickou smrťou porodila. (HBO Max)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (4)

Odmäk (2022) 

Prešľapov bolo pomerne veľa (najmä v 5 epizóde) ale celkovo možno tento poľský seriál hodnotiť ako vydarenú kriminálku s dobrou zápletkou. Je síce pravdou že to celé mohlo mať o niečo lepšiu pointu, niektoré naivné kroky postáv (predovšetkým prokurátora) boli zarážajúce, Zawieja občas iritovala asi všetkých ale Odmäk patrí k tým vydarenejším kriminálkam v severskom štýle. ()

Episode 2 (2022) (E02) 

Tých mladých a sebavedomých žien v policajnom zbore, ktorý tvoria výlučne rozvedený muži, prevažne alkoholici je tak veľa, že keby to tak bolo naozaj žiaden policajný zbor v žiadnej krajine už nefunguje pretože nikto kto má chuť založiť si rodinu by tam pravdepodobne pracovať nešiel. Je síce pekné ako hlavná hrdinka všetkých diriguje a jediná má super nápady a jediná ide po správnej stope ale vo vyšetrovacej miestnosti dáva podozrivému náznaky toho ako by sa mohol obhajovať bez toho aby to napadlo jeho samého. Asi mala pracovať ako advokátka a nie ako vyšetrovateľka :-D. Ale feminizmus v zbore je, aspoň že to nie je ešte aj lesbička a černoška. To Julie Lescautová bola feministkov a šéfkou polície 30 rokov predtým ako to liberálny hnoj napadlo drbať do každej kriminálky. Inak veľmi solídny príbeh. ()

Episode 3 (2022) (E03) 

Aby bolo zdôraznené, aká je hrdinka MLADÁ SEBAVEDMÁ ŽENA tak sa proti opitému kolegovi, ktorý v ruke drží zbraň rozbehne a svojim odvážnym klitorisom ho spacifikuje. Nuž policajt, ktorý sa evidentne ešte nespamätal zo smrti parťáka nie je v značne podnapitom stave ideálnym cieľom na napadnutie, ale liberálny podtext bol jasný, silná žena, pridáme k tomu pedofilnú stopu a bububu katolického podozrivého a kaša namiešaná, nevadí ani mierne stagnujúci dej. Keď sa to objavilo sporadicky, najmä ten katolícky podtext ako povedzme v Sedem či Vraždy podľa Judáša tak to účel splnilo, takto sa z toho stáva klišé ako Rexova salámova žena alebo príchod Horsta Tapperta aka Derricka na poslednú chvíľu. ()

Episode 5 (2022) (E05) 

Výborný komentár užívateľa Necrotongue, ktorý doplním snáď iba otázkou na tvorcov seriálu akú má polícia právomoc vo väznici? Policajti prehľadávajú celu vo väznici, to že hlavná hrdinka si nevie rady s ufňukaným deckom, mamou a svokrom asi ani komentovať nebudem, ale poľskej väzenskej službe rozkazuje kde má stáť a čo má robiť. Riaditeľ väznici je pochopiteľne idiot ktorý si chce rozhnevať všetkých policajtov, a kam viezli z väznice v noci väzňa tak dlho keď jeho výsluch začal 2 hodiny pred 14tou poobede pred pohrebom netuší asi tiež nikto. Potom má zdegenerovaná populácia predstavy o tom aký sú policajti hlúpi, dajú si k nej žiadosť, nespravia psychotesty či skúšky na Policajnú akadémiu a naozaj, celoživotná trauma je na svete...A rovnako dobre opísal poľského Hannibala Lectra, nevyužitá a herecky odfláknutá postava. ()

Reklama

Reklama