Reklama

Reklama

Odmäk

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Štetín. Koniec zimy, začiatok jari. Na brehu Odry je nájdené telo mladej ženy. Vyšetrovanie vedie Zawieja, tridsaťročná policajtka, ktorá sa nikdy nevzdáva. Čoskoro sa ukáže, že nejde o obyčajnú vraždu, pretože žena krátko pred tragickou smrťou porodila. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

b.dragonfly 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle krimi mi neskutečně sedlo. Pochmurný polský Štetín na přelomu zimy, skvěle vykreslená atmosféra. Policistka, která v osobním životě čelí ztrátě manžela a snaží se ze všech sil vyřešit případ zmizení novorozeného dítěte, kdy jeho matka byla těsně po porodu nalezena zavražděná. Hodně mě potěšila hlavně druhá polovina seriálu, kdy se v případu objevil psychopat Wróbel, jehož postava byla zahraná hodně věrohodně. Seriál udržel v napětí po celou dobu a já si ho přehraju znovu celý, tentokrát bez týdenních pauz při čekání na další díl. Poláci, bravo! ()

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Do možnej závislosti na pochmúrnejšom seriáli Odwilż/The Thaw (odmäk, roztápanie sa), ktorého titulnou piesňou je príjemný track od Billie Eilish (When the party's over) sa divák dostane relatívne ľahko. Poľská, temnejšie ladená krimi, z produkcie HBO, s trochu depresívnejším tónom, kde atraktívna vyšetrovateľka Katarzyna Zawieja (Katarzyna Wajda), ktorá je miestami odmeraná (ovplyvnená stratou manžela, bez úsmevu, s komplikovanejším osobným životom), rieši celkom drsný prípad nájdenej mŕtvej ženy v poľskom Štetíne. Pre fanúšikov švédsko-dánskeho Mostu, (asi aj The Fall), Temného prípadu a ďalších ponurejších detektívok by to mala byť zaujímavá voľba. Za štyri silné, mierne posmutnelé, upršané hviezdy. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[65%] Atmosféru to určitě mělo výraznou, ale takovou temnou, tíživou, smutnou a po 4 dílu už mi to přišlo takové ohrané. Pátý díl mi přišel nejlepší, navnadil mě na finální šestý, který mě až tak neuchvátil. Takže to moc okecávat nebudu; na polský počin to nebylo marné, ale asi bych z tohoto udělal plnohodnotný dvouhodinový film, než to rozvést do 6 epizod, které mi dějově moc nepřišly zajímavé. Postavy byly celkem v pohodě, stejně tak hudba. No, na 1 vidění to nebylo nejhorší, ale víckrát už asi ne. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Až do první třetiny posledního dílu jsem si byl jist, že dám pět hvězdiček, ale pak se všechno zlomilo do takových zbytečných klišé. Přitom ta kombinace kriminálky s dobře napsanou ženskou postavou v hlavní roli, kdy se chvílema jednalo až o sociální drama aniž by cokoli narušilo tempo a napětí, to byla bez debat fantazie. Stejně jako herecké výkony ať už hlavní představitelky Katarzyny Wajdy nebo i toho psychouše ve vězení, jehož jméno prostě nevím. Seriál mě udržel v napětí a v gradaci po drtivou většinu svého času a za to tedy klobouček. Jen by tedy zajímalo, jako může kulka skončit ve vestě, když zbraň míří na krk, to byl úlet. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrá štetinská atmosféra, taká špinavá až severská. Veď to mesto je vlastne až hore pri mori a pritom patrilo v rokoch 1919-1956 Československu. Ale tá atmosféra je to najlepšie, čo mi kriminálka ponúkla. Vyšetrovateľka mi nejako liezla na nervy a celkovo mám už dosť tých odvážnych žien, čo samozrejme kašlú na mužov a oni silné všetko samy vyriešia. Táto tu dokonca kašľala aj na svoju malú dcéru, to správanie bolo miestami neúnosné. Celkovo materiál tak na jeden film a nie na seriál. A finále mi prišlo nevýrazné. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (2)

  • Seriál se převážně natáčel v severozápadním Polsku ve městě Štětín, které se nachází u hranic s Německem. (Trajektt)
  • Na konci časti pred vstupom Trepu do kancelárie, v ktorej spia pritúlená Zawieja a Radwan, jasne vidieť v pravej časti obrazovky v kancelárii (prípadne odraze) osobu zo štábu, ale akonáhle príde Trepa už do miestnosti, tá osoba tam nie je. (Stillborn83)

Reklama

Reklama